Daniel Öhrn är en av de som just nu drar Tingsryd framåt.
Tingsryds AIF

Flyttade till Norge – och bäddade för allsvensk succé: ”Det året var väldigt viktigt för mig”

Han är lagets assisterande lagkapten och leder dessutom den interna poängligan. Daniel Öhrn är en av anledningarna till att Tingsryd förvandlats från strykgäng i inledningen till att nu vara ett av seriens hetaste lag.
— Vi har en jättebra känsla i gruppen och alla kommer till träningarna och matcherna med ett leende på läpparna, säger Daniel Öhrn till hockeysverige.se.

Daniel Öhrn kom till Tingsryd ifjol och placerade sig tvåa i den interna poängligan med sina 26 poäng. Med halva serien spelad i år är han redan uppe i 20 poäng fördelade på sex mål och 14 assist.
— Jag tycker att det har känts bra och jag har fått en bra start. Det gäller att hålla i det resten av säsongen. Vi har som lag växt nu på slutet och det går åt rätt håll. Så det känns väldigt bra, berättar han för hockeysverige.se.
— Jag hade en lite halvdålig start på fjolårssäsongen men kom igång efter jul. Jag tycker att jag fortsatt därifrån den här säsongen. Det går åt rätt håll.

Vad är det som har gjort att ni som lag har växt?
— Jag brukar säga att vinster ger momentum och självförtroende. Det är lite så det har varit för oss.

Tittar man utifrån så är känslan att det verkar väldigt roligt att spela hockey i Tingsryd just nu.
— Ja, vi har en jättebra känsla i gruppen och alla kommer till träningarna och matcherna med ett leende på läpparna. Det är exakt den känslan man vill ha, och det har verkligen blivit så.

Daniel Öhrn efter ett av säsongens mål. Foto: Daniel Eriksson / BILDBYRÅN

I våras hämtades Per Ljusteräng in till Tingsryd från Kallinge/Ronneby som ersättare till den förre tränaren Magnus Sundquist. Efter blott sex poäng på de tio inledande matcherna blev den småländska klubben först denna säsongen med att sparka en tränare.
— Det är en annan harmoni i gruppen nu än vad det var då. Det är aldrig roligt när man behöver sparka en tränare, det är ingen som vill det, men utslaget har ju blivit bra för oss. Så är det. Vi fick in någon vinst ganska direkt efter tränarbytet och det är det jag menar, att vinna matcher påverkar så mycket och när vi fick vinna så har vi fått en helt annan harmoni, berättar Daniel Öhrn om vad som förändrats efter tränarbytet.

VINSTEN MOT PANTERN VAR VIKTIG

Istället för Ljusteräng tog klubbikonen Larry Pilut och J20-coachen Richard Melkersson över och det har resulterat 27 poäng på 18 matcher. Daniel Öhrn menar att deras första bortaseger mot Pantern den 18 november (0-3) har en viss del i vändningen också.
— Hemma vet vi att vi är starka, men nu spelar vi bra på bortaplan också.

Ett exempel på det starka bortaspelet är matchen i Tegera Arena den 30 november när smålänningarna tvålade till masarna med hela 1-5.

Vad kan vi förvänta oss av Tingsryd?
— Vi tittar uppåt. Vi är inne i en bra trend nu, så det är bara att hålla i den så länge det går. Vi vill spela om topp åtta-platserna, det är vår målsättning och det är det vi går för. Jag tycker verkligen att vi är på rätt väg. Jag vet inte hur långt upp det är nu, jag försöker inte kolla på tabellen så mycket, utan bara köra. Men det är topp åtta som jag tycker att vi kan förvänta oss av oss själva. Sen får vi se om det räcker.

SPELAT SHL MED TIMRÅ

Daniel Öhrn har Timrå som moderklubb och har gjort 27 SHL-matcher för klubben. När de åkte ur högstaligan 2013 spelade han vidare för dem i allsvenskan under tre säsonger. Men 2016 flyttade han till Norge.
— Jag trivdes jättebra och det är min moderklubb. Det var väldigt svårt att lämna Timrå där och då. Men jag kände att jag ville utveckla min offensiv, tidigare år tycker jag att det var den jag var bäst på.

Året i Norge för Sparta Sarpsborg blev en succé.
— Det året var väldigt viktigt för mig. Jag hade varit på lite olika platser i laget i Timrå.

41 (11+30) poäng blev det under grundserien för den norska klubben.
— I Norge fick man spela i stort sett så mycket man orkade varje kväll. Det hjälpte mig extremt mycket med just produktionen.

Är norska ligan en bra språngbräda?
— Det tycker jag absolut. Det är en liga där hockeyn är annorlunda och du får verkligen träna på dina offensiva färdigheter som import i den ligan. Spelar du i Norge som svensk forward så vet du att du kommer få en stor roll offensivt. I mitt fall slog det väldigt väl ut. Jag fick spela väldigt mycket varje kväll och ta hand om ett powerplay.

På vilket sätt är hockeyn annorlunda?
— Alla är mycket mer medvetna om det defensiva jobbet man ska göra i allsvenskan. I Norge är det mycket mer fram och tillbaka, det är vindrutehockey som jag brukar kalla det. Det är mycket svårare att producera i allsvenskan än vad det är i den norska ligan.
— Sen finns det lag i Norge som är jättebra, det är ingen dålig liga, bara lite ojämnare. Vi har Storhamar som spelade CHL nu och kryssade mot Skellefteå.

TÅRARNA KOM

Ifjol låg Tingsryd skrynkligt till i tabellan mest hela tiden. De ordnade dock upp det i slutomgångarna och i den sista matchen mot Modo på hemmaplan var det Daniel Öhrn som gjorde det matchvinnande målet. Tingsryd undvek negativt kval och i TV-intervjun efteråt grät Öhrn av lycka.

Är du en känslospelare eller hade det redan hunnit byggas upp en känsla för Tingsryd?
— Både och skulle jag vilja säga. Jag är en känsloperson. Är man i den branschen vi är och spelat en hel säsong och varit i ett utsatt läge hela tiden, så är det fantastiskt skönt, som i vårat fall så visste vi att vi behövde vinna de fyra sista matcherna, och vi gick ut och gjorde det. Det var en så sjuk stolthetskänsla att vi klarade av det.
— Det var kanske den roligaste stunden i min karriär än så länge. Tingsryd betyder väldigt mycket, så är det. Det är en liten by och den andas hockey. Alla vet hur viktigt det är för Tingsryd att vi gör det bra.

Hur tänker du kring nästa säsong?
— Jag vill väl egentligen inte tänka på det någonting just nu. Vi är i det läge vi är i nu och spelar match för match. Men det har gått bra för mig och vi får helt enkelt se vad som händer, men jag hoppas ju på att vi ska avsluta säsongen bra. Det är det jag fokuserar på.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten