Johan Davidsson i stor intervju med hockeysverige.se. Bland annat berättar han om hur tankarna gick när Johan Lindbom fick lämna.
SHL

”Inte alltid bästa lösningen att sparka tolv personer samtidigt”

Han är förmodligen klubbens största ikon genom alla tider och tröjan är sedan länge upphängd i Kinnarps Arenas tak. Nu för tiden är Johan Davidsson assisterande sportchef i HV71 och ett tungt ansvar vilar på hans axlar. På senare tid har det dessutom blåst orkanvindar runt den sportsliga ledningen i HV71 sedan resultaten uteblivit. Dessutom har sparkningen av tränaren Johan Lindbom blivit kraftigt ifrågasatt utifrån.
— Tyvärr hamnade vi i en situation med uteblivna resultat och någonstans kände vi att vi behövde göra en förändring, säger Johan Davidsson i en stor intervju med hockeysverige.se.

HV71 har presterat långt under förväntan när lite mindre än halva serien är spelad. Med 21 omgångar avklarade ligger de på en elfteplats med endast 26 inspelade poäng. En grov missräkning förstås. Det hela nådde sin kulmen för en knapp vecka sedan när huvudtränaren Johan Lindbom sparkades och ersattes att den assisterande tränaren Stephan ”Lillis” Lundh.

Johan Davidsson, hur mår HV71?
— HV71 mår i grunden bra och är en hälsosam förening med en stabil grund att stå på. Sen är det självklart att det sportsliga resultatet efter 21 omgångar inte är det vi önskade och förväntade oss, berättar klubbens assisterande sportchef för hockeysverige.se och fortsätter:
— Samtidigt finns det en stark tro på laget och en stark tro inom gruppen, så någonstans är det ändå under kontroll. Men naturligtvis skulle vi vilja ha haft ett bättre sportsligt resultat. Vi kommer verkligen få ta på oss blåstället och kriga hela vägen.

”INTE TID ATT ÄLTA”

Johan Davidsson har HV71 som moderklubb och skördade som spelare gigantiska framgångar med föreningen i hans hjärta. Numera har han en roll som assisterande sportchef bakom Johan Hult. En ansvarsfull, men samtidigt väldigt utsatt position. Hur mår egentligen Johan Davidsson nu när klubben upplever en väldigt turbulent tid?
— Man känner av det, men samtidigt är det inte värre än att man klarar av det. Vi försöker hålla fast vid vår linje och vi försöker att hitta vägar som gör oss bättre framåt. Det som har varit har varit och det kan vi lära oss av i ett senare skede. Men just nu har vi inte tid att älta utan måste hela tiden se framåt.

Johan Davidsson. Foto: Bildbyrån/Stefan Persson

Han är medveten om ansvaret som vilar på axlarna.
— Man upplever förväntningarna som finns och när det inte går riktigt som på räls och så som man förväntat sig så är det extremt lätt att bli stressad, att ta dumma och ogenomtänkta beslut och…det vill vi inte, men vi är också bara människor och det är klart att man alltid känner av pressen. Förväntningarna är höga och det ska de vara också.
— Samtidigt vet man om detta när man tar jobbet och det finns egentligen ingen gråzon, antingen så gör man ett bra jobb eller så är man helt värdelös. Det är de världarna vi lever i och det svänger extremt fort och på något sätt måste man försöka hålla sig klar i tanken åt vilket håll det än svänger.

Du säger ”hitta vägar som gör oss bättre”, kan du säga något om de vägarna?
— När du hamnar i en sån här situation när du har fått stryk i x antal matcher, då blir man extremt noggrann och man ska inte göra några misstag och så vidare. Där brukar man nästan alltid börja, man skruvar åt alla bultar och skruvar som finns.
— Så kanske man inte får det att vända och då blir det ”Jaha, vad ska vi göra nu? Just det, vi måste våga mer.” Att våga mycket samtidigt som man inte ska bjuda motståndarna på några misstag, det blir som två motsatser mot varandra på något sätt.
— Att få fram det är inte alldeles enkelt. Men någonstans handlar det ändå om att våga, ha kul när man kommer till jobbet och tycka att det här är ett fantastiskt ställe att vara på. Att se möjligheten, även fast du förlorat fyra matcher på raken så kan du inte gå ut till den femte och vara rädd för att förlora. Du måste se fördelarna när du går ut: ”Shit, idag har jag chansen att bli hjälte”.
— Det är såna bitar. Finns det en solklar anledning till att man förlorar en match så är det väldigt enkelt att peka på den, men ligger man där på gränsen och till och med statistiken talar om att den här matchen borde ni ha vunnit. Då blir det genast lite svårare att peka på exakt vad det är som gör att man vinner eller förlorar.

Just det sista Johan Davidsson säger har varit HV71:s dilemma den här säsongen. Den mesta statistiken pekar nämligen på att de borde vara ett topplag, men iskalla fakta i form av en serietabell visar att de istället är ett bottenlag.
— Sen om det är att vi slarvat bakåt eller inte varit tillräckligt effektiva framåt, det har varierat lite.

MÅLTORKAN HAR VARIT I FOKUS – FÖRSVARSSPELET HAR DARRAT

Det mesta den här säsongen har handlat om den bristande effektiviteten framåt, det har avhandlats spaltmeter om detta i media. Det är bara 44 puckar som letat sig in bakom motståndarmålvakterna och man är det lag i hela SHL som gör minst mål sett till det antal skott man skjuter. Något det däremot inte pratats lika mycket om är de bakre leden, där det stundtals sett rejält darrigt ut. Johan Davidsson menar på att de båda sakerna hör ihop.
— En del väljer att säga att ett bra försvarsspel börjar med ett bra anfallsspel och en del säger att ett bra anfallsspel börjar med ett bra försvarsspel. Det väljer man lite själv hur man psykologiskt vill lyfta fram det och vad man vill lägga fokus på så att det andra kommer automatiskt.
— Det är väldigt enkel matematik att lista ut att om man inte gör mål framåt, ja då blir man lite mer desperat och så chansar man lite mer för man vill så gärna göra mål framåt och då blir försvarsspelet sämre. Likadant om du är ihålig bakåt så blir du ju ännu mer desperat framåt och slarvar återigen. Man jobbar inte färdigt och kanske chansar.

I torsdags, i Stephan Lundhs första match som huvudansvarig för HV71, funkade defensiven klockrent hos HV71. Man vann matchen med 1–0 på bortaplan mot stekheta Rögle.

Nu är det ju inte du som coachar laget, men vi kan ändå resonera. Kommer ni köra samma prickfria defensiv på hemmaplan när det kanske omedvetet krävs lite mer av er att ni ska underhålla?
— Rent historiskt sett så har man lite mer mod på hemmaplan. Man kan isen, man har publiken i ryggen. Man kan sargstudsarna och förväntningarna är lite högre på att man måste bjuda till och så vidare.
— För oss är det någonstans väldigt viktigt att utnyttja de här fördelarna, men också samtidigt kunna vara så kalla att inte ryckas med för mycket och lämna den taktiken som är förutbestämd.
— Leder du serien med 15 poäng så är det bara att släppa ut gänget och låta dem köra. När du krigar för varje poäng så blir allt så extremt viktigt och då är vi tillbaka återigen till vilken väg man ska välja: Att våga eller handlar det om att tajta till det?

TROR PÅ STOR UPPSIDA I TRUPPEN

Man brukar ofta prata om att lag som har svårt att göra mål ska skjuta så mycket som möjligt och andemeningen med det är såklart ”Ju fler skott, desto större är chansen att det blir mål.” Johan Davidsson tar upp en annan aspekt.
— Då kanske det istället handlar om att bryta mönstret och vara lite kall och skita i att ta det där skottet långt ute på kanten om du inte har någon som är på väg in mot mål. Utan istället våga hålla i pucken och vänta på nästa läge, för det kanske kommer vara bättre.

Har ni spelartyperna som kan bryta mönstret?
— Jag har verkligen den känslan att det finns en stor uppsida i vårat lag. Vi behöver bara ligga i och jobba hårt så kommer det här förr eller senare att vända. Då kommer tyngderna falla av axlarna och då kommer man även våga väldigt mycket mer. För det finns mycket kvar i det här laget.

Johan Lindbom fick lämna skutan i söndags. Foto: Johan Bernström / BILDBYRÅN

Det har varit mycket snack om den underliggande statistiken där ni ligger i topp, samtidigt har ni inte gjort mål. Ni är ett lag som tittar väldigt mycket på siffror, har det kanske smugit sig in en bekvämlighet i truppen att ”vi är ju bättre än vad vi fått ut, det kommer lossna”?
— Nej. Absolut inte, blir det blixtsnabba svaret från Johan Davidsson innan han utvecklar:
— Statistiken är bra för att tala om för oss om vi är helt ute och seglar eller om vi är på rätt spår. Men statistiken kommer alltid i andra hand, det är känslan och det vi ser med ögat som är det viktiga. Sen kan statistiken bekräfta eller dementera det vi tycker och tror.

VILL VARA LÅNGSIKTIGA OCH STABILA

Sportchefsduon Johan Hult och Johan Davidsson har under hela sin tid vid rodret predikat kontinuitet och långsiktighet. Efter ett par stormiga år i föreningen där tränarna Ulf Dahlén och Andreas Johansson hade lämnat sina poster i förtid så var det troligtvis nödvändigt med tålamod när Johan Lindbom kom in sommaren 2015 som ny huvudtränare.

Utifrån sett så rimmar inte det riktigt med att sparka en huvudtränare som har en och en halv säsong kvar på kontraktet. Hur känns det att gå ifrån den utstakade vägen som ni har?
— Det här är en situation som vi tycker att vi inte borde ha hamnat i och vi tycker naturligtvis inte om att vi har hamnat i den här situationen. För vi tror väldigt mycket på långsiktighet och stabilitet.
— Sen tyvärr kommer man ibland till en brytningspunkt där man inte riktigt kommer vidare och där det inte fungerar längre. Tyvärr hamnade vi i en situation nu med uteblivna resultat och någonstans kände vi att vi behövde göra en förändring. Men det var inget beslut som vi helst hade velat ta, men vi tog det och vi hoppas att det är rätt beslut. Men det vet man ju inte förrän i framtiden och det återstår att se, och vi tror stenhårt på detta. Vi hoppas att det kan vara en av de bidragande faktorerna som knuffar oss över kanten så vi hamnar på rätt sida igen.

Den förra tränartrion med Johan Lindbom, Stephan Lundh och Nicklas Rahm har utåt sett verkat som en grupp där alla tre haft lika mycket att säga till om. Därför känns beslutet att bara sparka en av dem lite märkligt. Hur gick tankarna?
— Vi har alla varit ombord och vi har alla hjälpts åt tillsammans. Så det är inget snack om det, att vi alla varit delaktiga i att vi befinner oss där vi befinner oss. Det gäller sportchefer, det gäller tränarna och det gäller spelarna.
— Men ska man göra en förändring så är det inte alltid föreningens bästa lösning att sparka tolv personer samtidigt. Tyvärr är det så att när man är head coach och är den som styr skutan, om man säger så, så är det ganska ofta som det är de som får lämna först. Så blev det även i detta fallet. Men det är inget personligt mot Johan på något sätt. Från vår sida är det att vi tror väldigt mycket på ”Lillis” som har erfarenheten och varit i situationen förr.

Det känns ändå som att ”Lillis” och Rahm har fått fram sina åsikter även innan. Det är det som utåt sett ter sig lite märkligt. ”Lillis” röst har väl hörts innan också?
— Jo, men så är det ju, säger Johan Davidsson innan han utvecklar genom att ta ett exempel:
— Om du, jag och en tredje person driver ett projekt och jag är chef för den gruppen så kommer den drivas på ett visst sätt. Även om du och den tredje personen får säga det ni vill. Men så kör vi fast och så byter vi så du blir chef istället. Då kommer det säkerligen finnas många likheter kvar, men det kommer vara du som styr och det kommer inte bli exakt detsamma. Det blir en förändring. Det är ganska intressant, men så fungerar vi människor i grupp. Sen förstår jag tanken, absolut.

Ser ni ”Lillis” som en tillfällig lösning säsongen ut, eller hur tänker ni kring det?
— Som det är just nu så är det säsongen ut, sen får vi se vad som händer. ”Lillis” har kontrakt säsongen ut. Vi känner att här och nu är viktigast just nu. Sen jobbat givetvis jag och Johan parallellt med nästa säsong. Men just nu är det här och nu som gäller.

Stephan Lundh har kontrakt säsongen ut. Foto: Mathilda Ahlberg / BILDBYRÅN

Finns det något du kan säga om vad ni har för profil på en huvudtränare i framtiden?
— Den frågan måste jag passa på. Vi är inte där just nu utan det är fokus på här och nu.

Efter SM-guldet 2017 med Johan Lindbom vid rodret kom den förra säsongen att spolieras till stor del av skador. Laget slutade till sist åtta i tabellen för att sedan åka ut i åttondelsfinalen mot Linköping. Uttåget i slutspelet kanske inte är så mycket att orda om, Linköping är historiskt sett en svår motståndare för HV71. Men de kanske inte ens skulle ha hamnat i sisten att behöva möta Linköping och totalt sett måste 2017/2018 ses som en grov missräkning.

Vad var det som skiljde Johan Lindboms position och status nu jämfört med efter förra säsongen när ni åkte ut i åttondelsfinal?
— Det är det sportsliga resultatet som skiljer framförallt.

Ett stort avbräck för HV71 den här säsongen har varit att Martin Thörnberg ännu inte kunnat spela på grund av skada. Det är ännu oklart när, eller om, lagkaptenen kan vara tillbaka och Johan Davidsson sticker inte under stol med att laget påverkats av hans frånvaro.
— Det är klart att det påverkar naturligtvis. Martin är stabil, både som spelare och person. Det är klart att han hade behövts där ute med sin erfarenhet och kunna gå i bräschen och visa vägen.
— Det påverkar om du blir av med en kille som varit med i både med och motgång. Plockar du bort Joel Lundqvist i Frölunda så är det klart att det kommer påverka deras lagbygge. Martin är den killen hos oss.

Martin Thörnberg saknas. Foto: Andreas L Eriksson / Bildbyrån

Hur jobbar ni sportchefer när det handlar om att stötta laget?
— Vi är närvarande mer eller mindre varje dag och vi gör allt som vi kan göra, både för att hålla killarna på tårna men också för att stötta. Vi sitter i samma båt och vi jobbar tillsammans.

MÅLSÄTTNINGEN LIGGER KVAR

Tidigare i veckan hade HV71 medlemsmöte. Där kom det fram att man trots det prekära läget i tabellen ändå håller kvar vid sin målsättning: Att komma topp fyra i grundserien.

Är det en rimlig målsättning?
— Det är en tuff målsättning naturligtvis när du ligger elva i tabellen. Men samtidigt är den absolut inte orimlig och det finns ingen anledning med 32 (31 nu, de gick ut med målsättningen innan matchen mot Rögle i torsdags) matcher kvar att inte ha kvar den målsättningen.
— Sen tittar vi inte bara på tabellen, utan även det sportsliga och prestationen framför allt.

Kommer ni greja det?
— Det är en jättetuff utmaning. Men vi kommer göra allt vi kan. Samtidigt måste vi ta en dag i taget, vi kan inte vinna 31 matcher idag, utan vi har en match imorgon (läs idag) och just nu är det full fokus på den. Längre än så kan vi inte sikta.

Varje match är en ”game seven”?
— Lite så. Det är rätt tufft att spela ”game seven” i november och sen har du två-tre såna matcher i veckan fram till mars. Men det är bara att gilla läget, det är världens roligaste jobb att spela hockey så det ska nog gå.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten