Sök
181117 HV71:s Andreas Thuresson gjorde hattrick under ishockeymatchen i SHL mellan Skellefteå och Hv71 den 17 november 2018 i Skellefteå. Foto: Ola Westerberg / BILDBYRÅN / Cop 117 …
SHL

Efter tunga starten och petningen – hans tid är nu: ”Får se en väldigt snygg mustasch på mig”

HV71 trampar vatten just nu och verkar inte kunna slita sig bort från bottenskiktet av SHL-tabellen. En anledning till kräftgången har varit ineffektivitet. Men en som verkligen fått fart på grejerna under november månad är lagets forward Andreas Thuresson som för stunden är lika brännhet som Nyhetsmorgons sol. Detta efter en petning där han fick sitta på läktaren. Men formtoppen är ingen reaktion på det enligt honom själv.
— Det handlade om att gå in i smådetaljer i spelet och vara mer delaktig och det är det vi jobbat mer på, berättar Andreas Thuresson för hockeysverige.se.

JÖNKÖPING (HOCKEYSVERIGE.SE)
I onsdags kunde vi läsa i Aftonbladet om Stefan, 64, som fått sin TV förstörd av solen i TV4:s Nyhetsmorgon. Solen, som ligger i bild hela tiden under sändningen, hade bränt sig fast i skärmen på hans OLED-tv och nu tvingas han reparera sitt 35 000 kronors-köp för dyra pengar. Han berättade att han vill varna andra och frågan är om det inte är hög tid att utfärda en varning för att HV71:s forward Andreas Thuresson och hans mustasch, som i den form han befinner sig just nu, kan orsaka våra moderna TV-apparater samma åkomma och bränna sig fast i bilden för all tid och evighet.

BLEV TILLSAGD AV DOMAREN

31-åringen är nämligen stekhet för stunden, nu blev det förvisso inga poäng i gårdagens förlust mot Brynäs, men Thuresson var involverad i mycket och en rolig incident som inträffade var när han i samband med en avvaktande utvisning för sitt lag skickade iväg pucken all världens väg, blev tillsagd av domaren och åkte sedan skamset och hämtade pucken och gav tillbaka till rättsskiparen. Det var även en annan situation där 31-åringen var i luven med männen i svarta och vita tröjor. Andreas Thuresson vill dock inte utveckla närmare vad som sades.
— Alla kan ha bra och dåliga dagar och så lämnar vi det där.

Andreas Thuresson värvades i somras till HV71 från schweiziska Langnau och han hämtades in som en tänkt poängproducent. Men det blev en trög inledning i den nya omgivningen. Endast två mål och poäng på de tolv första matcherna.
— Jag har haft en tyngre period och tycker att jag skapat chanser, men pucken har inte velat gå in.

NYTÄNDNING UNDER LANDSLAGSUPPEHÅLLET

Samtidigt har HV71 gått tungt och haft problem med målskyttet under säsongen. I den sista matchen innan landslagsuppehållet, mot Timrå hemma, fick Thuresson sitta på läktaren. Efter det har han gjort fyra mål och en assist på fyra matcher, varav ett hattrick mot Skellefteå.
— Jag fick en liten nytändning under uppehållet och jobbade extra med mitt skott och körde extra i gymmet. För att hitta och få igång små saker som jag behövde förbättra. Sedan kollade jag mycket video för att komma rätt i positioner. Vara i rätt läge när returerna kommer och hitta tillbaka till de lägena jag brukar vara.
— Jag tycker det kändes jättebra under landslagsuppehållet och nu veckan efteråt kändes det också jävligt gott. Jag tycker det har blivit bättre och bättre.

Utifrån sett så kan man ju med lätthet få för sig att petningen mot Timrå fungerade som en mirakelmedicin för dig.
— Nej, det är det väl inte i sig. Utan det handlade om att gå in i smådetaljer i spelet och vara mer delaktig och det är det vi jobbat mer på.

Det har ingenting med mustaschen att göra då?
— Nej, men av någon anledning så brukar det funka rätt bra under november månad, säger Andreas Thuresson och skrattar.

Han har faktiskt en poäng i det. Under sina tre senaste SHL-säsonger, denna i HV71 och 2015 till 2017 i Malmö, har han gjort 18 av totalt 64 poäng i just november månad. Strax över 28 procent av den totala produktionen. Han har inget bra svar på varför det är just så, men berättar om sitt engagemang i just Movember, som är en internationell kampanj för att uppmärksamma manssjukdomar, särskilt prostatacancer.
— Jag kollade på min movembersida och det är tolfte året jag håller på med det här nu så… Man börjar bli gammal, berättar han innan han fortsätter:
— SHL hade ju den här Movember-kampanjen för några år sedan, jag vet inte när det var de lade av med det, men jag har alltid haft en egen och sen så när SHL hade den så var man en egen i ett lag. Nu när de tog bort den så kör jag vidare. Det är något jag började med mitt första år i USA när jag kom dit.

Andreas Thuresson i sin praktfulla mustasch från tiden i Malmö. Foto: Jonas Ljungdahl / BILDBYRÅN

Andreas Thuresson och hans mustasch har blivit ett stående och tryggt inslag för oss hockeykonsumenter under november månad. En tradition helt enkelt.

Är det någon speciell anledning till att du engagerar dig extra mycket?
— Nej, men jag tycker det är ganska lätt att kunna bidra och försöka hjälpa andra. Sedan får folk se en väldigt snygg mustasch på mig också. Bara det är lite halvroligt.

I år kör han en kampanj där det ligger fina priser i potten. Bland annat en lunch med honom själv, Alexander Ytterell och Mattias Tedenby.
— För att försöka locka lite mer pengar har vi kört en utlottning av signerad klubba, matchtröja och en lunch för två.

För att komma till Andreas Thuressons movembersida, klicka här.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten