CLOSE-UP. I första avsnittet av den nya serien får vi möta Brynäs kapten Erika Grahm.
SDHL 1

PREMIÄR: Close-Up SDHL – en dag i Erika Grahms liv

ANNONS

Tillsammans med Svenska ishockeyförbundet och SDHL presenterar vi i dag den nya serien Close-Up SDHL. I den här serien kommer ni att få möta en spelare från varje lag i ligan och följa med den under en vardag under säsongen. Först ut: Brynäs landslagsstjärna Erika Grahm.

I den nya serien Close-Up SDHL får vi följa några av damligans främsta spelare på nära håll under en dag. Först ut i serie, som kommer att innefatta en spelare från varje lag i ligan, är Brynäs nyförvärv, kapten och stora stjärna Erika Grahm.

Den mångåriga landslagsspelaren lämnade inför den här säsongen Modo för att flytta till Gävle och representera Brynäs IF. Den aktuella dagen står ett möte med just Modo på schemat. Vi får följa Grahm från morgonvärmningen och under arbetsdagen på Brynäs kansli fram till kvällens match.
– Jag började på Max hamburgerrestaurang och sedan har jag jobbat på kontoret hos Modo hela karriären. Jag har egentligen varit kontorsråtta ända sedan jag började jobba och det har varit en väldigt bra kontrast till hockeyn, säger Grahm.

”NÅN SOM TAR PLATS I ALLA SAMMANHANG”

Att hon kom till Brynäs berodde dels på att hon sökte en ny utmaning som hockeyspelare, dels för att klubben erbjöd henne en position hon inte kunde tacka nej till.
– När vi träffade henne första gången förstod vi att det här måste vara den bästa lämpade personen att skapa förutsättningar för flickor och damer. Och också vara någon som tar plats i alla möjliga sammanhang. Det gör verkligen Erika, säger Brynäs direktör för hållbarhet och varumärkesutveckling, Johan Cahling.

Erika Grahm hoppas kunna bidra till att damhockeyn får mer respekt och uppmärksamhet:
– Jag önskar att folk kunde förstå att damhockeyn är bra, att det är kul att titta på. Det blir lite annorlunda mot herrhockey eftersom vi inte tacklas. Det blir fler kombinationer, fler passningar. Vi är bra – vi är grymma. Framför allt älskar vi att spela ishockey och jag tror det betyder mycket. Det är genuint och vi har en drivkraft, för annars skulle vi absolut inte vara därute.

Se hela avsnittet här:

 

Den här artikeln handlar om: