SHL

Rookiekontrakt och superhyllning för Frölundatalangen: ”Blivande lagkapten”

Med 6 minuter och 34 sekunders istid spelade Frölundajunioren Linus Nässén ikväll till sig ett rookiekontrakt med klubben. Nu vill han ta nya kliv – och blir överöst av superlativ från coach Roger Rönnberg.
– Han har ett av de högsta hockey-IQ:n vi fått upp från akademin, säger Frölundatränaren efter 2-1-segern i Scandinavium. 

GÖTEBORG (HOCKEYSVERIGE.SE)

Det var ingen finputsad tillställning i Göteborg, när Frölunda besegrade Örebro. Matchen var jämn och båda lagen stod för både bra och mindre bra prestationer, men det blev tillslut hemmalaget som drog längsta strået.
– Alla ser att det inte är en perfekt match av oss, men vi jobbar hårt och har en fruktansvärt bra attityd idag, säger Frölundatränaren Roger Rönnberg en stund efter slutsignal.

Förutom att Joel Lundqvist hyllades för sin 900:e match före nedsläpp, och att Ponthus Westerholm gjorde sitt första SHL-mål för säsongen så var det ytterligare en person som fick fira lite extra under tisdagkvällen. Linus Nässén. I matchens slutminuter ropade speakern upp att han nått 100 spelade SHL-minuter och nått sitt rookiekontrakt med a-laget.
– Det var jätteroligt, jag blev glad, såklart, säger 18-åringen från Hönö utanför Göteborg.
– Jag har jobbat för det är väldigt länge.

”BLAND DE ABSOLUT BÄSTA”

Linus Nässén beskriver sig själv som en stabil tvåvägscenter som bygger mycket av sitt spel på sitt starka spelsinne. Men när Roger Rönnberg väljer sina ord om forwarden fokuserar han mer på de mjukare värdena.
– Han är osjälvisk, ödmjuk, jobbar hårt och gör allting rätt. Han har en otrolig karaktär, väldigt utvecklad för sin unga ålder. Han har ett av de högsta hockey-IQ som vi har fått upp från akademin tycker jag. Han är bland de absolut bästa. vi är jätteglada att han tar steget in i truppen på riktigt, säger Rönnberg.

Skärgården-fostrade Nässén blev, till mångas förvåning, inte draftad i Dallas tidigare i år. Och Rönnberg tror att det är många scouter som skruvar på sig nu när de ser vad de gått miste om.
– Men jag är rätt övertygad om att han går i nästa draft.

Med ett snitt på 7:47 i istid på sina 13 spelade SHL-matcher har Linus Nässén nu ett rookiekontrakt i hamn med Frölunda Indians. (Foto: Bildbyrån/Michael Erichsen)

”ALLT KAN HÄNDA”

En missad draft kan leda till besvikelse, men Linus Nässén ser inte tillbaka på midsommarhelgen med bitterhet.
– Jag kunde inte påverka det, har man inte varit tillräckligt bra så går man inte i draften. Så är det bara. Så jag kände egentligen inte någon besvikelse. Sedan känner jag mig såklart sporrad att jobba vidare, det är en lång karriär och allt kan hända. Alla drömmer ju om att komma till NHL men man kan gå många olika vägar, och man behöver inte alltid bli draftad för att spela där borta. Det finns möjligheter och jag får jobba efter dem.

Roger är övertygad om att du kommer gå i nästa draft, vad tror du själv?
– Jag tänker inte direkt på det. Jag får fokusera på att jobba hårt varje dag och försöka bli bättre. Blir man det så ökar såklart chansen att gå. Det är så jag ser på det.

Rookiekontraktet var ett delmål för dig, vad har du mer för målsättningar denna säsong?
– Nu vill jag lägga i en växel till. Nu har jag nått kontraktet och jag är här för en anledning, det går inte att sticka under stolen med att jag vill spela. Så jag får göra det bästa jag kan så får vi se hur det blir.

Hur gör du rent specifikt för att bli bättre och inte hamna i någon form av lunk?
– Först gäller det att vara hundraprocentig i allt man gör. Vara väldigt noggrann. Det funkar inte att komma en dag och känna att man inte orkar, utan det är bara att pina sig igenom det. Det är klart det inte alltid är frid och fröjd att komma till träningen, men det gäller att vara noga med allting för att bli bättre. Både på och utanför isen, sova ordentligt, äta ordentligt. Det låter klyschigt, men det är verkligen så det är.

FRAMTIDA LAGKAPTEN?

Centern inspireras av de övriga lagkamraterna och berättar att han haft många förebilder i Frölunda genom åren. Men det namn som ligger närmast till svar är Joel Lundqvist.
– Han är en förebild för hela staden egentligen, och då vet man ju att han gör någonting rätt, säger Linus Nässén.

Och just kapten Lundqvist finns i Roger Rönnbergs bakhuvud när han pratar om den unge forwardstalangen. Förutom karaktär och hockey-IQ ser coachen en framtida ledare i Nässén.
– Jag har sagt till mina assisterande coacher att han om tio år kan sitta som lagkapten här. Det är en fantastiskt lagspelare. han är coachbar, lyssnar och lär, hyllar Frölundatränaren.

Vad säger du om de stora orden, Linus?
–  Det är kul att höra. Det har varit många bra spelare som fått vara kaptener här, en av dem är Joel. Och att få bli jämförd med dem är såklart sjukt kul.

Känner du att du har de ledaregenskaper som Roger pratar om?
– Ja, det har varit så sedan jag varit liten. Jag har varit lagkapten hemma i Skärgården och även utanför isen, i skolan tar jag hand om de som kanske inte är inne i gänget. Man får tänka på alla andra. Så det är inte bara inom hockeyn. Och jag trivs med det.

Matchen mot Örebro slutade 2-1 till Frölunda efter mål av Simon Hjalmarsson, Kristian Näkyvä och Ponthus Westerholm.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten