Albin Lundin och Andreas Engqvist
SHL

Djurgården agerar efter Enqvists nya hjärnskakning – värvar från allsvenskan

ANNONS

Djurgården saknar en av sina tänkta toppcentrar och prognosen kring honom är oklar. Nu ersätter man Andreas Engqvist med Almtunas Albin Lundin.
– I och med att Andreas Engqvist har återigen fått symptom från hjärnskakning och rehabiliteringen kan komma att bli långvarig så behöver vi ha fler centrar i vår spelartrupp, säger sportchef Joakim Eriksson.

Albin Lundin har fått en del av sin hockeyfostran i Djurgården och har redan gjort 30-talet SHL-matcher för klubben. Efter fyra poänglösa matcher i Almtuna återvänder Lundin till DIF, på ett tvåmånaderskontrakt.

Anledningen är att Djurgården befarar att Andreas Engqvist kan bli borta länge efter att ha fått nya hjärnskakningssymptom.
– Albin är välbekant för oss, vi har följt hans utveckling i Almtuna och känner oss trygga med såväl hans spelkvalitet som personlighet, säger Joakim Eriksson.
– I och med att Andreas Engqvist har återigen fått symptom från hjärnskakning och rehabiliteringen kan komma att bli långvarig så behöver vi ha fler centrar i vår spelartrupp, fortsätter Eriksson.

MISSADE HALVA SÄSONGEN

Engqvist fick en smäll redan i säsongens andra match och har sedan dess inte kunnat spela med Djurgården. Förra säsongen begränsades han till 27 matcher, mycket på grund av hjärnskakningsproblemen.

Albin Lundin gjorde 16 poäng i Hockeyallsvenskan förra säsongen.

Den här artikeln handlar om: