Sök
Västerviks IK

Sagt på Hockeyallsvenskans upptaktsträff: ”Älskar att Leksand inte ville ha honom”

På fredag startar Hockeyallsvenskan. Under måndagseftermiddagen höll ligan sin årliga upptaktsträff i Stockholm. Hockeysverige.se var på plats och snappade upp snackisarna från spelare och ledare i de 14 lagen.

STOCKHOLM (HOCKEYSVERIGE.SE)

”Vi hade fem nordamerikaner med oss som undrade var vi hade kommit.”
Karlskronas tränare Ove Molin om lagets träningsläger ”rakt ut i skogen” i Finland där spelarna sov i våningssängar och lagade sin egen mat.

”Jag glömmer att tacka domaren efter matcherna.”
Karlskronas Marcus Paulsson om problemen med att bli lagkapten när man inte är van.

”Det var ett helvete, men jag är glad att jag fick de där matcherna.”
Västerås tränare Thomas Paananen hoppade in i båset under kvalserien när laget åkte ur Hockeyallsvenskan. Han fick förnyat förtroende och nu är laget tillbaka.

”Vi var ju inte riktigt favoriter här vad jag kunde se…”
Leksands kapten Martin Karlsson svarar på frågan om laget kan hantera favorittrycket. Vissa experter hade laget utanför topp två-placeringarna.

”Min första dag jag kom ned ringde lagkaptenen Robin Olsson och frågade om vi skulle ta en joggingtur. Sedan visade han mig byn. Alla umgås utanför isen. Flickvännerna också.”
Tingsryds forward Daniel Öhrn ger exempel på vad ”Tingsrydsandan” är. 

”Just nu är vi bäst i Östergötland…”
Vita Hästens tränare Leif Strömberg har ”bragging rights” efter försäsongssegern över Linköping.

”Fast jag är över 30 tränar jag för att ta en plats i ett SHL-lag. Annars skulle jag kunna lägga av i dag om jag inte hade ambitioner att utvecklas och bli bättre.”
Vita Hästens kapten Jesper Samuelsson om vad som driver honom.

”Vi är på god väg att hitta lugn och ro i klubben. Det är det viktigaste. Sporten i all ära, men lugn och ro är det vi behöver nu. Ska vi bli bedömda negativt i pressen ska det vara på sportsliga grunder, inte något annat.”
Panterns nya tränare Viktor Stråhle eftersträvar mindre turbulens i föreningen i år.

”Det ska vi utnyttja – ingen vill komma till Rosengård.”
Panterns forward Dennis Svensson om att laget kommer att spela sina matcher i den skandalomsusade förorten.

”Han går på knäna varje säsong och behöver låna pengar.”
IK Oskarshamns nye back Oskar Nilsson är tillbaka i Hockeyallsvenskan efter ett par år i Norge. Där återförenas han med Per Kenttä som han hade under tiden i Asplöven.

”Vi har tittat väldigt mycket på karaktär och varit noga där. I faser där det inte går bra måste vi lita på varandra och kunna ta hand om varandra.”
Södertälje SK:s tränare Ulf Lundberg om filosofin som man har värvat nya spelare efter.

”Jag blev överraskad över hur bra ligan är. Det finns inga lätta matcher och man behöver hela truppen för att vinna”
SSK:s kapten Nicklas Grossmann klev in i Hockeyallsvenskan i fjol efter närmare 600 matcher i NHL.

”Det de kallar för utveckling, det kallar vi för avveckling.”
Hockeyallsvenskans ligachef Sonny Lundwall sågar Hockeyettans förslag om att skrota allsvenskan och ersätta den med fyra division ett-serier. Lundwall tror inte att det skulle gynna svensk hockey att ha så många lag i en andraliga.

”Det är inte så intressant var andra tippar oss, men jag tror att alla som har sajnat på med AIK är medvetna om vad det innebär och vilka krav det finns.”
AIK:s tränare Tomas Mitell om att hantera favoritskapet i Hockeyallsvenskan.

”Jag älskar att tita på video, att titta på mig själv”
AIK-målvakten Johannes Jönsson framkallar fnissningar när han berättar om sin noggrannhet som keeper.

”Det var inte så genomtänkt – folk trodde att vi körde bloddoping i Karlskoga.”
Bik Karlskogas kapten Mikael ”Daggen” Eriksson ångrar uttalandet från fjolårets upptaktsträff om att de skulle ”fuska”.

”En av seriens bästa spelare – jag älskar att Leksand inte ville ha honom. Han kommer att bli poängkung i år.” 
”Daggen” om Fredrik Forsberg som förstärkte laget i fjol.

”Jag var lite lat när jag var yngre, men nu har vi bra förutsättningar i Uppsala och det har hjälpt mig hålla en jämnare nivå.”
Almtunas veteranback Per Svensson om hur en förbättrad fys har hjälpt honom till ett lyft i karriären.

”Vi hittade inte riktigt de svenska spelarna vi ville ha så vi började titta på andra sidan pölen.”
Västerviks tränare Mattias Karlin förklarar varför man har värvat fem nordamerikaner.

”Jag är glad att han spelar i mitt lag, för det går fort när han är på isen.”
Västerviks back Andreas Frisk varnar för nye tjecken Filip Suchý, 20.

”Jag har levt i Winnipeg i åtta år och där är det inga mindre krav där än det är här.”
Modos stjärnvärvning Tobias Enström avfärdar pressen många sätter på honom.

”Klubben hade satt en målsättning på att vara i SHL om fem år, men vi var inte i närheten träningsmässigt sett.”
Björklövens tränare Joakim Fagervall har haft sina utmaningar med förväntningarna sedan han återvände till Umeå.

”Det kommer att koka!”
Björklövens kapten Fredric Andersson vet inte om han spelar i derbyt mot Modo på fredag, men han vet att det kommer att bli drag i Umeå.

”Jag kan egoistiskt sett säga att gör jag det bra för Modo kommer det att gå bra för mig.”
Björn Hellkvist förklarar varför han valde Modo efter sin succésäsong som tränare för IK Oskarshamn.

”Vi kan inte gå och tycka synd om oss själva för var vi spelar”
Hellkvist pratar om kulturen i Örnsköldsvik där det varit lite för mycket offermentalitet sedan Modo ramlade ned i Hockeyallsvenskan.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten