Sofie Lundin, Lovisa Berndtsson och Solveig Neunzert.
SDHL

NEDSLAG DJURGÅRDEN: Fjolåret en missräkning: ”Under sommaren har vi jobbat med en psykolog”

Djurgården såg ut att gå mot en storhetstid när de våren 2017 vann SM-guld. Men förra säsongen blev en liten missräkning då de åkte ut redan i semifinal. Nu tar laget och målvakten Lovisa Berndtsson nya tag inför den kommande SDHL-säsongen.
— Det känns redan som vi har en liten annan energi i laget den här säsongen jämfört med den förra, säger målvakten till hockeysverige.se.

Förhoppningarna var högt ställda på Djurgården förra säsongen efter SM-guldet 2017. Nu blev det en okej säsong för stockholmskorna med en semifinalplats. Där blev Luleå för starka. Trots semifinalplatsen stod inte Djurgården att känna igen alla gånger och i slutet av säsongen, när det gällde som mest i slutspelet, kom inte Djurgården upp i samma nivå som slutspelet säsongen dessförinnan.
– Guldåret började vi lite knackigt, men det kändes ändå som vi kom ihop bra som grupp och lag. Bakslagen vi fick gjorde oss starkare till slutet av säsongen, säger Djurgårdens rutinerade landslagsmålvakt Lovisa Berndtsson och fortsätter:
– Förra säsongen, jag vet inte riktigt vad det var som inte stämde, men det kändes inte att vi fick ihop gruppen på bästa sätt. Vi fick inte ut maximalt av det vi hade i laget.

Lovisa Berndtsson efter guldet 2017. Foto: Ronnie Rönnkvist

Kan det vara att ni hade lite av en favoritstämpel på er?
– Jag tror inte vi själva såg oss som några favoriter även om vi hade vunnit säsongen innan. Jag vet inte vad det var som hände, men det var mycket nytt, många nya spelare och tränare och det kändes som att det inte riktigt satte sig någon gång.

BYTTE TRÄNARE

Djurgården bytte tränare inför förra säsongen. Ut gick Jared Cipparone som jobbat under längre tid med Damhockey. In kom istället oprövade tränaren på damsidan Roger Öhman.
– Jag kan tycka att det blev en ganska stor kontrast. Dom har ganska olika coaching-stilar och ledaregenskaper. Jag personligen upplevde att det blev en ganska stor skillnad även om jag inte hade några problem med Roger.
– Personligen gillar jag en miljö där det mycket tävling, men även där jag kan få kritik. Alltså konstruktiv kritik som gör att jag kan utvecklas. Det tycker jag Jared är väldigt bra på och något som jag kan känna att vi saknade förra säsongen. Att ha lite högt till tak, att kunna ge kritik men också kunna ta kritik för att ta oss framåt.

Nu pågår också en resa tillbaka till den yttersta toppen för Djurgården. Hur man ska ta sig tillbaka dit har Lovisa Berndtsson ganska klart för sig.
– Vi har ny tränare (Alana Blahoski) och jag har redan nu fått en bra känsla för henne. Hon jobbar väldigt mycket med att ge ”feedback” och tips. Både till den individuella spelaren, men också till spelet. Det tycker jag känns som en stor skillnad redan nu.
– Sedan har vi jobbat väldigt mycket med känslan i laget, att bygga en stark grupp. Det känns redan som vi har en liten annan energi i laget den här säsongen jämfört med den förra.

Hur ser du tillbaka på din egen säsong i kassen?
– Jag är inte speciellt nöjd med min säsong. Det kändes inte riktigt som att jag hittade till det spelet och den tryggheten som jag kände säsongen innan. Vad det berodde på vet jag inte. Jag vet inte om det var att jag tänkte mycket eftersom det var mycket som stod på spel. Det kanske satte sig i huvudet för mycket.

Andrea Dalen. Foto: Ronnie Rönnkvist

Du hade förhoppning om att komma med till OS, men så blev det inte. Var det här en stor besvikelse för dig?
– Ja, det var en jättebesvikelse såklart. Det tog jäkligt hårt på mig då jag fick reda på att jag inte kom med. Det var ändå serie och slutspel kvar och jag laddade såklart om för att göra klart säsongen, men det är klart att det låg i bakhuvudet och grämde mig.
– Nu känner jag mig motiverad för en ny säsong. Det är inte så att jag nu går runt och är ledsen för att jag missade OS, men just där och då kändes det riktigt tufft.

Hur hanterade du den situationen?
– Problemet där och då var att jag mest bara körde på och försökte ladda om. Det hade kanske varit bra att ta hjälp av någon för att lägga det där bakom mig och hitta nya målsättningar.
– Under sommaren har vi jobbat med en psykolog i laget för att bygga gruppen och bli ett starkt lag. Där har jag ändå fått hjälp och stöd för att bygga upp mig själv igen, se framåt och ha nya målsättningar.

Hanna Olsson efter guldet 2017. Foto: Ronnie Rönnkvist

Finns landslaget med i tankarna även den här säsongen eller fokuserar du enbart på Djurgården?
– Klart att landslaget alltid finns med i bakhuvudet. Jag kommer fokusera och spela mitt bästa hemma i Djurgården. Kommer jag med i landslaget så är det givetvis jättekul, men jag tror inte det kommer slå lika hårt på mig om jag inte blir uttagen den här säsongen som det gjorde under den förra. Då var det ändå ett OS som stod och väntade utanför dörren.

BERNDTSSON OM DIF-TRUPPEN

Djurgårdens trupp just nu
Målvakter: Lovisa Berndtsson 29, Agnes Åker 21
– Jag tycker att det fungerar bra att jobba med Agnes. Vi är båda två riktiga tävlingsmänniskor och utmanar varandra på isen varje dag. Jag tror att det kan bli riktigt bra för båda oss den här säsongen.

Backar: Gwendoline Gendarme 27 (Ny från Neuchâtel Hockey Academy Dames ), Wilma Germundsson Wäng 19 (Ny från Södertälje), Josefine Holmgren 25, Sophie Johansson 28, Solveig Neunzert 18,
– Jag känner att vi behöver ha in någon till på backsidan. Jag tycker ändå våra backar har sett bra ut på träning och det känns spännande.

Forwards: Patricia Aphrem 20 (Ny från Södertälje), Josefine Bouveng 17, Andrea Dalen 26, Mariam El-Mahmadi 20 (Ny från Modo), Hanna Hållander 22, Josefine Jakobsen 27, Julia Johansson 24, Betty Jouanny 26 (Ny från Brynäs), Sofie Lundin 18, Hanna Olsson 19, Karoline Pedersen 19 (Ny från Stavanger), Isabel Waidacher 24 (Ny från ZSC Lions frauen), Alice Östensson 22 (Ny från Modo), Julia Östlund 24.
– Vi känns starka framåt. Vi har kvar många av våra forwards från förra säsongen och vi har många som både kan spela fram och göra mål. Det känns bra och det är kul att dom yngre, som Sofie Lundin och Josefine Bouveng, har tagit extra kliv framåt.

Det pågår en debatt om vi har för många utländska spelare i SDHL eller inte. Vi närmar oss nu 70 icke svenska spelare, hur tänker du kring det?
– Jag förstår diskussionen, men samtidigt känner jag att gör det bara vår liga bättre så är det enbart positivt. Sedan ska man kanske inte bygga ett helt lag på utländska spelare, men dom som kommer hit är toppspelare. Då tycker jag bara att det är kul för nivån på ligan höjs. Det utvecklar oss svenska spelare för vi måste tävla mot dom här spelarna varje dag.

HÄR KAN DU LÄSA VÅRA TIDIGARE NEDSLAG:

Modo
Linköping
Brynäs
AIK
Luleå
HV71
Leksand
SDE

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten