Sök
180411 Los Angeles Oscar Fantenberg under åttondelsfinal ett i NHL-slutspelet mellan Vegas Golden Knights och Los Angeles Kings den 11 april 2018 i Las Vegas. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87679 …
Nyheter

Kontraktet i NHL går ut – så tänker han kring framtiden: ”Då kanske det är bättre att leta efter något annat”

Oscar Fantenbergs första säsong i NHL för Los Angeles Kings kan beskrivas som ”upp och ner”. Efter en bra start skickades han till AHL. När han sedan kom tillbaka fick han mycket speltid i Stanley Cup-slutspelet.
— Jag tycker ändå jag gjort det godkänt och är nöjd med mig själv att jag klarade av att avsluta så som jag gjorde. Det är något jag tar med mig, berättar 26-åringen för hockeysverige.se.

Efter två starka säsonger i Frölunda mellan 2014 och 2016, där han kryddade det hela med att vinna SM-guld och bli VM-back, flyttade Oscar Fantenberg till KHL och HK Sochi. Efter en stark säsong där, där han var en skada ifrån att återigen bli en VM-back, kritade 26-åringen på ett kontrakt med Los Angeles Kings i NHL.

OKLAR FRAMTID

Nu går kontraktet ut med Kings och han har lite att fundera över.
— Det är klart att jag vill spela i NHL men samtidigt får vi se lite vad de (Los Angeles) erbjuder samtidigt var man själv ser störst chans att få spela, berättar han för hockeysverige.se:
— Men framförallt NHL, det är det stora målet. Men jag kommer inte ta vilket kontrakt som helst. Det är väl där jag är i nuläget.

Har du något att ta ställning till just nu?
— Nej, inte just nu. Jag har inte pratat med agenten nu på några dagar och jag tror att de (Los Angeles Kings) ska väl utvärdera säsongen där borta och se hur de vill göra innan de meddelar någonting, säger han om situationen som just nu är att Kings äger rättigheterna till honom en säsong till och kan därför matcha andra klubbars bud.

Fantenberg berättar att han vill ha ett NHL-kontrakt där klubben ifråga visar att de tror på honom.
— Jag kommer inte åka på ett tvåvägskontrakt som jag inte anser att jag är värd. Då kanske det är bättre att leta efter något annat för då vill kanske inte de ha mig tillräckligt mycket om de inte vill erbjuda mig ett tillräckligt bra kontrakt. Det är mycket politik där borta, säger han och fortsätter:
— Jag tycker ändå att jag bevisat att jag klarat att spela i NHL. Vill inte de erbjuda mig ett kontrakt som jag tycker jag är värd, då kanske det finns andra som vill ha mig istället för att jag ska spela AHL.

STÄNGER SHL-DÖRREN

Smålänningen har under SHL-karriären spelat för HV71 och Frölunda. De fans som drömmer om en återkomst till Sverige för Fantenberg lär dock bli besvikna. Han har inga planer på att komma tillbaka till SHL inom det närmaste.
— Jag har tänkt att jag ska vara utomlands något år till och passa på när jag väl tagit mig ut och dra nytta av det. Det är ingenting jag funderar på i nuläget. Jag tror att det är ganska svårt att åka hem till Sverige och sen ska du göra dundersuccé hemma för att ta dig ut igen.

Det blev totalt 27 matcher i NHL under säsongen för Los Angeles Kings och det är en säsong som bjudit på både toppar och dalar berättar han själv.
— Jag började jäkligt bra och avslutade den jäkligt bra skulle jag vilja säga. Sen däremellan var det upp och ner, jag var in och ut i laget och blev nedskickad. Men jag skulle väl ändå vilja summera den som väl godkänd.
— Jag tycker ändå jag gjort det godkänt och är nöjd med mig själv att jag klarade av att avsluta så som jag gjorde. Det är något jag tar med mig.

TUFFT MENTALT ATT BLI NEDSKICKAD

Nio poäng blev det i NHL fördelat på två mål och sju assist. Under sina 25 matcher för Ontario blev det ett mål och tolv assist. Men han säger att det var tufft att skickas ner efter en bra inledning i Kings.
— Man gick från lyxen och sen ner till AHL. Man började med det bästa och sen gå ner till det lägre. Det var ganska tufft mentalt att gå från att åka privat-jet till att åka buss i ett halvt dygn. Det är lite skillnad, konstaterar han.

Väl tilllbaka i Kings fick han spela mycket i slutspelet som tog slut redan efter fyra matcher mot Vegas.
— Jag tycker att jag gjorde det bra i slutspelet och det är väl ändå lite där man ska var bra.

VILL BLI JÄMNARE

Backen berättar att han tar med sig att han behöver bli jämnare i sitt spel för att hålla en hel säsong i NHL. Han vill bli en NHL-back som coachen vet exakt vad han får ut av varje gång han skickas in på isen.

Om det inte skulle gå vägen med NHL-kontrakt, är KHL ett alternativ då?
— Ja, men det tror jag väl att det är. Sen får man se om det finns någon klubb där som vill ha mig. De sätter sina trupper ganska tidigt. Men löser det sig inte i NHL så blir det Europa i alla fall.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten