Apr 22, 2018; Denver, CO, USA; Nashville Predators left wing Viktor Arvidsson (33) scores on a shot in the third period against the Colorado Avalanche in game six of the first round of the 2018 Stanley Cup Playoffs at the Pepsi Center. Mandatory Credit: Isaiah J. Downing-USA TODAY Sports IBL …
Nyheter

Svenskarna sköt Nashville vidare: ”Vi gav dem inget liv”

Det är ingen hemlighet att Nashvilles svenska inslag brukar spela framträdande roller. Inatt var det återigen dags när vi fick se tre blågula målskyttar ta laget vidare till kvartsfinal efter 0-5 i matchen mot Colorado och därmed 4-2 totalt i matcher.

Nashville var NHL:s bästa lag i grundserien och visst tryck finns på laget från countryns mecka att upprepa och helst förbättra fjolårets succé där de gick ända till Stanley Cup-final.
— Jag tycker alltid att det är skönt att klara av första omgången. Det är tufft och det är tryck att gå vidare och komma in bland de åtta sista lagen. Vi är äntligen förbi, vilket är bra, sa coachen Peter Laviolette till nhl.com efter matchen.

BRA START

Att Colorado snodde fredagens femte match i Bridgestone Arena och därmed satte lite press på Predators verkade inte ha påverkat något vidare. Redan efter tio minuter spelade av nattens match i Pepsi Center, Denver, hade bortalaget en 0-2-ledning efter det att Mattias Ekholm och Austin Watson gjort mål.

Längst bak stod målvakten Pekka Rinne och höll sin fjärde slutspelsnolla i karriären och han var nöjd med laginsatsen.
— Bra spel, bra lagarbete. Vi gav dem inget liv, sa han och fortsatte.
— Från mitt sätt att se det så var detta vår bästa match defensivt i slutspelet.

WINNIPEG I NÄSTA OMGÅNG

Endast 38 sekunder in på den andra perioden gjorde Filip Forsberg sitt fjärde mål i slutspelet och innan halva matchen passerat hade Nick Bonino satt fyran, assisterad av Calle Järnkrok.

Viktor Arvidsson avslutade sedan målskyttet i den tredje när han gjorde 0-5 genom att slita sig loss från sin uppvaktning och Nashville är därmed vidare till kvartsfinal där Winnipeg nu väntar.

Resultatet innebär att svenskarna Anton LindholmPatrik Nemeth, Gabriel Landeskog och Carl Söderberg spelat klart för säsongen, såvida det inte blir VM-spel för någon eller några av dem.