SHL

Mats Lusths besked: ”Känns fantastiskt bra att få komma hem”

ANNONS

Mora IK meddelar idag att man förlänger kontraktet med nygamle tränaren Mats Lusth. 55-åringen plockades in att leda klubben i slutet på säsongen och får nu alltså förtroendet att leda Mora vidare på SHL-äventyret.
– Du måste utvecklas hela tiden i takt med att spelet går snabbare och snabbare, säger Mats Lusth.

Det var inför kvalspelet för att behålla platsen i SHL som Mora IK plockade in Mats Lusth att ta över laget efter att man tidigare på säsongen sparkat Mattias Karlin. Lusth kom då närmast från att ha tränat Kristianstads IK i division 1. Inhoppet blev framgångsrikt då Mora klarade sig kvar i SHL via seger i det andra ”slaget om Siljan” mot Leksand.

– Det känns fantastiskt bra att få komma hem till Mora. Jag har varit härifrån länge nu och att få komma tillbaka och jobba som huvudtränare, det har alltid varit en av mina drömmar att få göra det, säger Lusth till klubbens hemsida.

TILLBAKA DÄR KARRIÄREN BÖRJADE

Lusth är ingen främling för Dalaklubben Mora. Redan i slutet på 70-talet fanns Lusth inom Moras organisation, då som junior. Han återvände, decennier senare, till klubben där han sedermera avslutade spelarkarriären säsongen 2000-01. Följande säsong påbörjades tränarkarriären, också i Mora, som sedan följdes av sejourer i bland annat Malmö Redhawks och Grenoble i franska högstaligan.

Det nya kontraktet med Mora börjar gälla omedelbart och är skrivet för 1+1 säsong.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 04 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL
tisdag 06 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL