Ron Francis.
Nyheter

Ny ägare – då petas NHL-legendaren från sin post

ANNONS

Carolina Hurricanes har varit en stor besvikelse i NHL den här säsongen. Nu får det konsekvenser för general managern Ron Francis. Klubbens nye ägare Tom Dundon väljer nämligen att peta legendaren.

Inför säsongen pekades Carolina Hurricanes ut som ett lag som äntligen skulle få ett genombrott och ta sig slutspel för första gången sedan 2009. Nu har framgångarna dock uteblivit för klubben. Med 15 matcher kvar av grundserien är laget fyra poäng utanför slutspel och ser ut att få svårt att ta sig in.

Redan nu väljer klubben, på intiativ av nye ägaren Tom Dundon, att göra förändringar i organisationen. General managern Ron Francis petas från posten han har haft sedan fyra år tillbaka och får i stället titeln president i klubben.

NHL:s FEMTE BÄSTA POÄNGGÖRARE GENOM TIDERNA

”Sedan jag tog kontroll över laget har jag haft goda möjligheter att befinna mig runt laget och utvärdera hur det opereras. Det finns finns många bra människor som jobbar i organisationen, men jag känner att det behövs en förändring när det kommer till hockeybesluten”, säger Dundon i ett pressmeddelande.
”Ron är en smart och talangfull hockeyman. Jag är glad att han även fortsättningsvis kommer att vara en del laget, i en ny roll.”

Tanken är att Dundon ska bli mer involverad i den dagliga verksamheten, därför förväntas han utse en ny general manager som rapporterar direkt till honom. 46-åringen köpte loss Carolina Hurricanes från Peter Karamnos och blev majoritetsägare tidigare under säsongen.

Ron Francis avslutade en framgångsrik NHL-karriär 2004. Då hade han svarat för 1 798 poäng på 1 741 NHL-matcher, vilket gör honom till NHL-historiens femte bästa poänggörare efter Wayne Gretzky, Jaromír Jágr, Mark Messier och Gordie Howe. Francis har jobbat i Carolina Hurricanes organisation på olika positioner sedan 2006.

Den här artikeln handlar om: