Sök
Jennifer Carlsson.
U18-VM-Dam 2018

Från JVM-silver till kvalspel – spännande framtid väntar talangen

 

För några veckor sedan blev Jennifer Carlsson historisk då hon var med och vann J18-landslagets första JVM-silver någonsin. Nu väntar nästa utmaning för 17-åringen – att rädda kvar Göteborgs HC i högsta serien.
– Det jag tänkt kring kvalet är bara att vi ska klara det. Jag kan inte säga att jag är nervös, men det kanske kommer längre fram, säger Jennifer Carlsson till Hockeysverige.se

 

ANGERED (HOCKEYSVERIGE.SE)
Jennifer Carlsson inledde sin hockeybana i Hisingen, Göteborg där hon, som så många andra, inledde sin karriär genom att spela med killar.
– Det var en bra tid och roligt att få spela med killar. När jag var yngre var det en tjej till med i det laget, men sedan slutade hon, berättar Carlsson då hockeysverige.se träffar henne för en intervju på Angered Arena.

– Det var tuffare att spela med killar och det blev att jag givetvis fick byta om i ett eget omklädningsrum, men jag tycker att det fungerade bra och jag fick en bra respekt hos killarna.

Som ung tjej från Hisingen, lockade det inte mer att spela Gothia Cup i fotboll med BK Häcken?
– Jag spelade fotboll, men hockeyn var roligare så jag fastnade för det. Jag gillar farten i hockeyn, att allt kan hända, om det är tio sekunder kvar kan du fortfarande avgöra en match, säger Jennifer Carlsson som har en av sina styrkor i skridskoåkningen.
– Vi åkte ganska mycket skridskor på Hisingen och hade bra träningar där. Det är väl anledningen och sedan har vi nu haft träningspass med en skridskocoach här, men även ute på Hisingen.

Vad betydde det för dig att få komma hit till Göteborgs HC och spela med tjejer?
– Det var en väldig skillnad. Inte bara på isen utan även utanför, jag kände mig mer som en del av laget och kunde nu sitta med i omklädningsrummet. Det här gjorde att jag kände att det var väldigt kul att få komma hit och spela med tjejer.
– Jag tycker också att det var en ganska stor skillnad hockeymässigt. När du spelar med killar kan du egentligen få en tackling när som helst. Med tjejerna är det inte riktigt så även om du självklart måste ha koll.
– Samtidigt, om vi nu vill tacklas lika mycket som man gör i herrhockeyn så tycker jag att vi ska få göra det.

Göteborg är både en bredd och elitklubb samtidigt som man jobbar hårt med integrationsfrågor i framförallt områden kring Angered. Det här är något som Jennifer Carlsson uppskattar.
– Jag tycker att det här är jättebra. När jag är här så är det samtidigt väldigt mycket barn här. Man ser hur roligt dom har det och att tjejerna mår bra av att vara här, vilket är jättekul.
– På onsdagar är det hockeyskola här för barnen, men själv har jag ännu inte varit med där så jag vet inte riktigt hur det funkar. Jag vet att det brukar vara med spelare där från vårt Division 1-lag och hjälpa till.

SPELAT UNGDOMS-OS
Säsongen 2016/17 var första gången 17-åringen från Hisingen fick dra på sig landslagströjan. Först var det spel i Ungdoms-OS, där Sverige vann, och sedan väntade Junior-VM.
– Det var jättekul att få spela landslaget. Jag var frisk under Junior-VM, men i slutet av turneringen blev nästan hela laget sjuka, säger Jennifer Carlsson med ett leende och fortsätter:
– Inför sista matchen, istället för att gå runt och dela ut bananer i omklädningsrummet så delades det ut halstabletter.
– I Lillehammer (UOS) var det första gången jag hade någonting med landslaget att göra. Det var jättecoolt, men jag hade nog inte fattat allt just då eftersom jag blev in-ringd till turneringen en vecka innan. Det här var nog ändå den största upplevelse jag varit med om. Allt, även det runtomkring, var verkligen jättecoolt, OS-byn och så vidare. Bara det är där vi åt var coolt och det här med att vi fick chansen att träffa andra från alla olika sporter.

Höll ni i hockeylaget ihop med aktiva från andra grenarna också?
– Vi bodde med alla från Sverige. Sedan gjorde vi så att hade exempelvis curlingen match så gick vi och hejade på dom och när vi hade match kom dom och hejade på oss. På så vis blev det en bra sammanhållning.

Nu blev du historisk för några veckor sedan då du var med i Junior-VM laget som vann silver efter att bland annat ha tagit poäng av ”omöjliga” USA, hur ser du tillbaka på den turneringen?
– Det var en jättekul turnering och vi hade ett jättebra lag. Det är ändå lite svårt att förstå att vi har tagit silver.
– Jag tror anledningen till att vi tog oss till final var att alla i laget jobbade för varandra och jag kände verkligen den här lagkänslan. Det är inte säker att när det kommer in spelare från många olika lag att man får ihop det, men nu blev det verkligen jättebra.

Det var över 2000 åskådare på läktaren när ni mötte Ryssland, blev du nervös eller blev du mest triggad?
– Jag blev inte mer nervös än vad man ska vara inför en match utan jag blev mest taggad.

Nu ska Ylva Martinsen, som du hade i Junior-VM, ta över som förbundskapten, hur ser du på det?
– Det ska bli jättekul att hon tar över. Hon är bestämd och hård, men samtidigt är hon en lugn och bra ledare då det inte gäller. Dessutom är Ylva väldigt tydlig i sitt ledarskap vilket jag gillar.

Jennifer Carlsson har den här säsongen i Göteborg svarat för två mål och totalt tre poäng på 30 matcher.
– Det är min första SDHL säsong och det känns som jag har haft en liten utveckling från första matchen till idag. Jag känner att det är skillnad. Jag tycker ändå att jag har haft en ganska bra säsong även om det inte direkt har gått så jättebra…

Har det varit tungt med alla förluster under säsongen?
– Ja, så har det varit. Man får tänka att det vi gör nu kommer att löna sig längre fram.

Du är landslagsspelare på juniorsidan och ses som en stor talang. Vi talade inledningsvis om kvalet, blir du kvar i Göteborg även om ni inte lyckas hålla er kvar i SDHL?
– Jag vill vara i en bra klubb med bra förutsättningar för att jag ska kunna utvecklas och bli bättre. Dessutom vill jag spela i SDHL. Jag vill samtidigt stanna kvar här i Göteborg eftersom jag har min skola och trivs bra här.

Har du funderat på college i USA?
– Ja, men som jag känner just nu så är jag inte jättesugen på att åka över dit, men det där kan ju förändras.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten