Sök
Fredrik Pettersson
Schweiziska ligan

Landslagsmannens kritik mot förra klubben: ”Får du skit – levererar du skit”

Fredrik Pettersson har varit en riktig poänggörare runt om i Europa sedan han lämnade Frölunda 2012. 
Han har pendlat mellan ligorna NLA och KHL väldigt mycket. Men har lyckats göra betydligt fler poäng i den förstnämnda. 
Nu berättar han om stora skillnaden. 
– Det blir två helt olika världar, säger Pettersson till hockeysverige.se.

STOCKHOLM (HOCKEYSVERIGE.SE)

Ni minns VM-kvartsfinalen i Globen 2013 då Tre Kronor slog ut Kanada efter straffar? Ja, tänkte väl det.

Fredrik Petterson blev stor hjälte efter ha avgjort den genom ett klassisk straffmål på Kanadas Mike Smith. Nu spelar 30-åringen i Schweiz igen efter ha lämnat KHL – återigen.

”JAG GILLAR UTMANINGAR OCH ÄVENTYR”

Forwarden skrev på för ZSC Lions och har hittills gjort 30 poäng (15+15) på 28 matcher. För hockeysverige.se berättar han hur det varit att på nytt komma tillbaka till ligan där han tidigare gjort makalösa 69 poäng på 49 matcher (2014/15 i HC Lugano).
– Bra, tycker jag. Jäkligt skoj att komma till en ny stad och prova något nytt. Jag tycker det har fungerat bra, jag har spelat mycket med Robban (Robert Nilsson).
– Vårt lag har gått relativt bra och vi har varit topp fyra de senaste 20 omgångarna. Det har varit lite tuffare mot slutet med skador. Men jag tycker att jag har hittat ett spel som fungerar och gjort ganska mycket mål och poäng. Att kunna bidra offensivt var vad Zürich ville ha.

Fredrik Pettersson har hoppat ganska mycket fram och tillbaka mellan den schweiziska ligan NLA och KHL. Förra säsongen spelade han med Torpedo och Dinamo Minsk i KHL och dessförinnan gjorde han tre raka säsonger i HC Lugano i NLA. Och forwarden kan med alla erfarenheter tycka att det är mycket som skiljer ligorna emellan.
– Jag tycker att det är ganska stor skillnad. Det blir två helt olika världar, dels resandet och det livet. Det blir mycket mer roadtrips och du spenderar mycket mer tid med laget i KHL. I Schweiz är du hemma varje kväll, det är mycket kortare resor och jag tycker någonstans att man kan hålla sig fräschare.
– Rent hockeymässigt är det mycket mer struktur bland de topp 15 lagen i KHL. Det är sådan struktur så att du knappt får något flyt. I Schweiz är det lite mer öppet och mer fart. Det böljar fram och tillbaka. Samtidigt så har det hänt väldigt mycket i NLA sedan jag var där första gången. Jag tycker lagen är mycket bättre pålästa där de jobbar betydligt mer med video och scouting. Sedan har det kommit fram en del yngre schweizare som är riktigt bra.

Hur har det varit för dig personligen att pendla så mycket fram och tillbaka?
– Nej, men jag tycker inte att det har varit konstigt alls. Jag gillar utmaningar och äventyr. Jag har fått se och vara med om väldigt mycket. Lärt känna mycket folk, spelare. Det är egentligen det som har drivit mig. Jag har börjat testa mig själv. Sedan måste jag faktiskt säga det att varje år är ett nytt år. Hockeyn förändras och det gäller att hitta nya möjligheter, men framför allt har det blivit att jag utvecklats mer offensivt de fyra senaste åren. Jag vill kunna utveckla det. Det är också viktigt att vara i olika miljöer.

RIKTAR KRITIK MOT KHL-KLUBBEN


Fredrik Pettersson har bland annat VM-guldet 2013 som meriter i landslaget. Nu väntar Channel One Cup och eventuellt OS. Foto: Bildbyrån/Andreas L Eriksson

I NLA har Pettersson ett poängsnitt på 1,13 poäng per match jämfört med 0,46 i KHL. Det är tydligt att 30-åringen har lyckats mer i Schweiz. Han är något kritisk till den bristande speltiden han fick i Torpedo Nizhny Novgorod.
– Alltså, stoppa vilken spelare som helst på isen i tolv minuter utan powerplay så kommer du inte leverera så mycket poäng. Jag avslutade fjolåret i Minsk. Jag spelade i förstakedjan och i powerplay och gjorde en poäng per match. Sedan var jag i Torpedo. Du kan gå in och kolla statistiken på de spelarna som har spelat mest i laget. Du kan också titta på hur många spelare de har bytt. Får du skit, så levererar du skit också. Det är inte mer med det.

”FAN, DET HADE VARIT HUR KUL SOM HELST”

Fredrik Pettersson ingår nu i truppen som ska spela för Tre Kronors färger i Channel One Cup. Enligt honom verkar förbundskapten Rikard Grönborg ha fått ihop ett riktigt bra gäng.
– Ja, det ska bli skitkul. Det är framför allt roligt att träffa de spelarna jag spelat med tidigare. Både Joel (Lundqvist), (Staffan) Kronwall, Dick (Axelsson)… ja, vi är ett jäkla gäng. Sedan ska det bli kul att mäta sig mot alla som har tagit ut sina bästa lag. Det blir ju speciellt med ett OS utan NHL-spelare och det är klart att alla som är här vill slåss om en plats till det.

Hur ser du på dina chanser att ta en plats i ett OS-lag?
– Jag tror att jag har rätt bra chans. Jag ska försöka använda mitt skott så mycket som möjligt. Sedan kommer nog jag spendera tid i en tredje- eller fjärdeline och försöka bidra med mycket energi på isen. Vi försöker vara väldigt aktiva och åka mycket skridskor, vilket passar mig ganska bra, säger han och berättar hur det skulle vara för honom att spela OS i februari.
– Fan, det hade varit hur kul som helst. Man har ju följt ganska många OS-turneringar, och inte bara hockeyn, utan alla andra sporter också. Att få vara med och ta del av det hade varit skoj. Men jag försöker att inte fokusera så mycket på det. Det som händer i februari, det händer då.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten