Henrik Haukeland
Timrå IK

Avslöjar: Toppmålvakten mot ny klubb – har scoutats av tidigare målvaktsstjärnan

ANNONS

Han har varit den kanske bästa målvakten av alla i HockeyAllsvenskan. Men Timrå får svårt att behålla Henrik Haukeland. Han är redan nära en ny klubb till nästa säsong, enligt uppgifter till hockeysverige.se. Haukeland är klar för TPS.

Henrik Haukeland lämnade Leksand inför den här säsongen och gick till Timrå där han gjort stor succé och varit en stor anledning till att laget gått så bra under hösten. Till nästa säsong kan han dock komma att lämna klubben, och Sverige, efter tre år i landet. Uppgifter till hockeysverige.se säger att den finska klassikerklubben TPS Åbos sportchef har varit i Stockholm och scoutat Haukeland när de mötte AIK.

Det är den tidigare målvaktsstjärnan Antero Niittymäki som basar över TPS. Han har själv en framgångsrik karriär bakom sig med närmare ett decennium i NHL och ett par OS-turneringar på meritlistan. Det var bland annat han som stod i OS-finalen mot Tre Kronor 2006.

Inga papper ska vara påskrivna med Henrik Haukeland, men att den finska klubben är mycket intresserade av norrmannen råder det inga tvivel om. Allt annat ska vara klart för en flytt redan nu. Henrik Haukeland kommer spela för TPS hösten 2018.

TPS Åbo är en av de mest klassiska finska föreningarna och har elva mästerskapsguld. Det senaste kom 2010.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 23 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
16:20 Kanada - Slovakien VM
16:20 Schweiz - Tyskland VM
20:20 USA - Tjeckien VM
20:20 Sverige - Finland VM
fredag 24 maj
02:30 Dallas Stars - Edmonton Oilers NHL
lördag 25 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
söndag 26 maj
02:00 Dallas Stars - Edmonton Oilers NHL
21:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
tisdag 28 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL
onsdag 29 maj
02:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
torsdag 30 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL