Andreas Engqvist.
SHL

Djurgården tappade trepoängaren – Andreas Engqvist fixade två

ANNONS

Djurgården hade vänt 0–2 till 3–2 och var på väg mot en trepoängare. Ett sent kvitteringsmål tvingade stockholmarna att jobba övertid och där blev Andreas Engqvist matchvinnare med sitt 4–3-mål.

Rögle chockstartade mot Djurgården på Hovet och hade 2–0 efter mindre än tio minuters spel efter att Bryan Lerg och Edwin Hedberg överlistat Adam Reideborn. Den senare efter delikat förarbete av Juhamatti Aaltonen.

Djurgården vakande dock till och framburna av den drygt 7 000 personer starka publiken vände man till 3–2 med tre raka mål. Förgrundsfiguren var Andreas Engqvist, som satte 2–2 och spelade fram Patrik Lundh till 3–2 i numerärt underläge.

TOG TVÅ SENA UTVISNINGAR

Men trots övertygande spel saknade Djurgården disciplinen för att punktera tillställningen. Med drygt fem minuter kvar att spela drog både Gustav Possler och Alexander Urbom på sig utvisningar, vilket gav Rögle en gyllene chans att kvittera i spel fem-mot-tre. Den tog man.

Bryan Lerg blev tvåmålsskytt när han tryckte in 3–3 och fixade en poäng till skåningarna. Det var dock allt man fick med sig. Det här var Andreas Engqvists match och i förlängningen satte han sitt andra mål för kvällen.

Tvåpoängaren gör att Djurgården förankrar tredjeplatsen i tabellen före Skellefteå, som bara fick med sig en pinne från mötet med HV71 i dag. Rögle är fortfarande sist, fyra poäng efter Karlskrona.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 09 juni
02:00 Florida Panthers - Vegas Golden Knights NHL
söndag 11 juni
02:00 Florida Panthers - Vegas Golden Knights NHL