Dennis Wideman.
OHL

Tidigare stjärnbacken slutar som 34-åring – blir coach

ANNONS

Så sent som för tre år sedan tillhörde han världstoppen. Nu är karriären över för Dennis Wideman.

Numera är han mest känd för tacklingen på domaren Don Henderson, och tilldömdes först en 20 matchers avstängning. En avstängning som sen halverades. Men för bara några år sedan var Dennis Wideman en av NHL:s främsta offensiva backar.

Nu lägger han emellertid av. Den blott 34-årige Wideman fick inte förlängt kontrakt med Calgary efter förra säsongen och efter att ha gått kontraktslös under hösten lägger han nu ned planerna på spel för att i stället bli assisterande coach i Kitchener Rangers i OHL. Det skriver klubben på sin hemsida.
– Han kommer komma med en mängd kunskaper från hans NHL-karriär som kan hjälpa våra spelare, speciellt våra unga backar, att utvecklas, säger GM Mike McKenzie.

Wideman har själv spelat OHL-hockey, för Sudbury och London, och kom att ha en lång och stark NHL-karriär. Det blev 387 poäng på 815 matcher. Som allra bäst var han så sent som säsongen 14/15 då han stod för hela 56 poäng från sin backplats. Då hade han bara superstjärnorna Brent Burns, P.K. Subban och Erik Karlsson framför sig i backarnas poängliga.

Efter det gick karriären snabbt utför och händelsen med domaren Don Henderson satte tydliga spår.

i NHL blev det också spel i St. Louis, Boston och Washigton.

VIDEO: Här smäller backstjärnan på domaren i ryggen: ”Kunde inte undvika det”

Den här artikeln handlar om: