Alexander Johansson.
SHL

En efterlängtad comeback: ”Han är den han alltid har varit – 100 procent energi, 100 procent insats”

Färjestads lagkapten Alexander Johansson är äntligen tillbaka efter skadan. I går gjorde 28-åringen comeback i hemmamatchen mot Brynäs. Och som han har längtat.
– Jag var enormt spelsugen, säger Johansson till hockeysverige.se.

KARLSTAD (HOCKEYSVERIGE.SE)
Färjestad har öppnat säsongen urstarkt. Detta trots att man har saknat en av lagets viktigaste pusselbitar. Lagkaptenen Alexander Johansson skadade sig under en träningsmatch på försäsongen och hade inför gårdagen inte varit ombytt i en enda match. Men i går, efter en betydligt längre frånvaro än vad som var väntat, kunde Johansson äntligen spela match igen. 28-åringen var högst delaktig när FBK besegrade Brynäs med 2–1 på hemmaplan.
– Det känns bra, men jag är lite trött, säger han med ett leende efter slutsignalen.
– Sista perioden så kände man att orken började tryta lite och jag fick ta lite kortare byten. Men kul att vara tillbaka.

Hur spelsugen har du varit den senaste tiden? 
– Något enormt. Jag har väl vetat länge att jag inte skulle spela de första fem, sex matcherna. Men här på slutet så har man känt att det har börjat släppa skademässigt. Jag har inte haft något bakslag, så då blir man väldigt sugen.
– Men vi har lagt upp en bra plan med läkarteamet och tränarna att ge det tid och verkligen komma tillbaka och kunna bidra. Det tycker jag ändå att jag gör i de situationer som man kan förvänta sig.

Johansson bidrog inte minst med en assist. Det var dessutom riktigt läckert när han passade fram Dick Axelsson till viktiga 1–0 i powerplay.
– Jag hade bara tränat en gång i powerplay så det var lite ovant. Men jag hade den rollen i fjol så jag var lite van på de två kvadratmetrarna jag behöver i mitten. Det var ett snyggt mål.


Alexander Johansson jublar efter säsongens första assist.
Foto: Fredrik Karlsson / Bildbyrån

”TYCKER LITE SYND OM JOHAN OCH JOCKE”

Tillsammans med Johan Ryno och Joakim Nygård bildade han Färjestads klart bästa kedja förra säsongen. En succétrio som nu återigen fick spela tillsammans.
– Det kändes väl helt okej. Jag tycker lite synd om Johan och Jocke som jag drar ned i tempo, men det kommer väl om några matcher förhoppningsvis.

På förhand var det heller inte helt givet att han skulle återta platsen i FBK:s förstakedja. Nyförvärvet Martin Johansson har fyllt Alexanders roll på ett utomordentligt sätt. En kedja som har varit en stor del i lagets framgångsrika start på säsongen. Men nu är Martin skadad, så platsen var ledig igen.
– Det var nog en plan från början att vi skulle få börja så. Så började vi även försäsongen. Men nu blev det mer lägligt att det var en plats öppen.
– Sedan får vi se, det är bra att det är en konkurrenssituation om platser och jag tycker att vi har många som kan bidra i det offensiva spelet. Egentligen bryr jag mig inte så mycket om vilken roll jag spelar i, bara vi vinner hockeymatcher och är ett härligt gäng.

Det är nästan så man kan tro att Alex hade sagt åt Martin Johansson att det var dags att kliva åt sidan.
– Haha! Nej. Nej, absolut inte. Martin har gjort det jättebra.

”VISSA DAGAR BLIR MAN VÄLDIGT DESTRUKTIV I TÄNKANDET”

Färjestad har gått som tåget och Martin Johansson har som sagt fyllt lagkaptenens tomrum med  bravur. Men för Värnamo-sonen har det bitvis varit en jobbig skadeperiod. Allt krångel med skadan har ibland fyllt huvudet med negativa tankar.
– Det är klart att man känner att vissa dagar blir man väldigt destruktiv i tänkandet och den biten. Men som tur är har jag en bra familj och mycket folk runt omkring mig som gör att jag är positiv. Och så härliga grabbar i laget också som gör att man lyfts upp.


Foto: Fredrik Karlsson / Bildbyrån

”JAG VAR GLAD NÄR JAG SÅG HONOM PÅ LAGUPPSTÄLLNINGEN”

Bra stöttningen från familjen och lagkamrater har hjälpt Alex att ta hålla humöret uppe. Och ”familjen Färjestad”, som klubben ibland kallas, är givetvis oerhört nöjda att lagkaptenen kan spela hockey igen.
– Han är den han alltid har varit och som jag har lärt känna honom. 100 procent energi, 100 procent insats. Väldigt nyttig för oss och jättekul att se honom på isen. Jag var glad när jag såg honom på laguppställningen, säger huvudtränaren Johan Pennerborn.

Vad betyder han för gruppen?
– Han har rutinen, erfarenheten och är passionerad för sporten. En naturlig kapten, så det känns jättebra att ha honom tillbaka. Dels i träning i vardagen, drivet på träningar och i båset, men framför allt ute på isen. Jag tycker att han står för en jättesolid insats i dag.

Första matchen avklarad för kaptenen. En assist och högst bidragande i att laget tog ännu en seger. Men för en Alexander Johansson i toppform får vi vänta lite till.
– Ja, vad är en försäsong, åtta, tio matcher? Ge mig det så ska jag nog kunna hitta lite tempo och kunna bidra lite mer tycker jag.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten