Victor Ejdsell.
SHL

Sörjer inte det förlorade målet: ”Han kör in i skiten”

ANNONS

Alla i Kinnarps Arena trodde att Victor Ejdsell gjort sitt femte mål för säsongen när han satte dit ledningsmålet i den första perioden hemma mot Karlskrona. En match som HV71 vann med 5-3. Men till slut blev han ändå av med målet – något som inte grämer honom allt för mycket.
— Det var för jäkla skönt att studsa tillbaka, säger han till hockeysverige.se och gläds över segern istället.

JÖNKÖPING (HOCKEUSVERIGE.SE)
Han spelade fram till Sebastian Wännströms 1-1-kvittering och gjorde sen 2-1. Trodde alla. Men i den tredje perioden basunerade speakern i Kinnarps Arena ut att Robin Figren fått målet istället efter ”noggrann videobedömning”.
— Det var ”Figge” som sa att han var på den. Jag hade vetskap hela tiden i alla fall, skrattar Victor Ejdsell när hockeysverige.se träffar honom efter segern mot Karlskrona.
— Han gör ju ett bra jobb framför. Han kör in i skiten, så att… Ja, det är hans mål.
Var han sist på den?
— Ja, jag tror det, skrattar Ejdsell som förefaller vara på ett strålande humör efter segern för HV71 mot Karlskrona på hemmaplan under torsdagskvällen.Trots att fjolårets poängkung i Hockeyallsvenskan blev av med målet.

OFFENSIVEN KOMMER GRATIS

Det råder delade meningar om vem det egentligen var som var sist på pucken. Robin Figren (som blev tvåmålsskytt) har inte gått att nå för en kommentar, men för de som såg Karlskogas matcher i Hockeyallsvenskan förra säsongen så var HV71:s 2-1-mål en dejá vu när 22-åringen från Hagfors vann pucken i egen zon och bar upp den hela vägen till offensiv zon innan han avlossade både skott och sedermera var på returen också. Vad som hände sen vet nog bara Figren och Ejdsell.
— Det känns som jag hittar rätt mer och mer. Då kommer ju offensiven gratis på något sätt känns det som och jag hittar rätt i mitt spel, berättar Ejdsell om säsongsinledningen.

Han gjorde sin tolfte match för säsongen och de två assistpoängen som det tillslut blev innebär att Victor Ejdsell nu toppar HV71:s interna poängliga med fyra mål och fem assists.
— Mitt största problem var att komma in i tempot, hur bra alla var här. Det är så mycket smådetaljer som gör att det blir svårt där ute och det är något man måste hantera om man ska vara med här.

SKYLLER INTE PÅ SKADORNA

HV71 har blandat och gett på sista tiden och att de vann idag verkar vara en lättnad efter förlusten senast borta mot Malmö.
— Det var för jäkla skönt att studsa tillbaka. Vi har haft lite kämpigt nu på slutet med en massa skador. Man kan inte skylla på det, men det är nyckelspelare som försvinner och det är jäkligt kul att det är många nya som tar ansvar och är nyckelspelare nu så att säga. Det var en jävla viktig seger.
Känner du dig som en nyckelspelare?
— Nja, jag vet inte, tvekar han.
— Jag försöker att bidra på något sätt med mitt eget spel och skapa något slags flyt.

HV71 har som sagt drabbats av många skador på senare tid och det har förmodligen bidragit till den skakiga formen. Men Ejdsell pekar också på en annan faktor.
— Vi har varit överambitiösa i jobbet och slitit mycket i onödan. Det har gjort att de (motståndarna) har spelat igenom oss ofta. En stor bit i det hela är att ta ansvar och lita på varandra. Göra det enkla sakerna därute.
Varför vinner ni idag?
— Jag tycker vi vinner för att vi sliter hårt därute. Vi sliter hårdare än Karlskrona gör idag, vi är effektiva och driver hårt på mål. Vi gör många bra småsaker därute som gör att vi är värda de här tre poängen.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 17 april
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
01:00 New York Islanders - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
torsdag 18 april
03:30 Dallas Stars - St Louis Blues NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:30 Skellefteå - Frölunda SHL
01:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
fredag 19 april
02:00 Winnipeg Jets - Vancouver Canucks NHL
03:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
03:30 Colorado Avalanche - Edmonton Oilers NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks NHL
17:30 Kärpät - KalPa Liiga
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
lördag 20 april
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:00 Zürich - Lausanne National League
söndag 21 april
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch