Roger Rönnberg från en annan match.
SHL

Rönnberg ilsken efter kollapsen: ”Det här är den värsta känslan som finns”

ANNONS

3–3 inför tredje perioden. Då föll Frölunda ihop som en säck potatis och släppte in fyra mål under de sista 20 minuterna.
– Det är fullständigt oacceptabelt, säger en sammanbiten Roger Rönnberg till C More efter 3–7 mot Växjö.

Frölunda höll jämna steg med Växjö i 40 minuter. Sedan gick allt fel. Fyra mål i baken i tredje perioden och återkommande defensiva misstag ledde till en svidande 3–7-förlust.
– Vad fan ska jag säga? Det är fullständigt oacceptabelt i tredje, jag är grymt irriterad, säger tränaren Roger Rönnberg till C More efter genomklappningen.

Växjö fick mängder av chanser under matchens sista tredjedel. Elias Pettersson, som gjorde tre mål och två assist i matchen. hade två frilägen i tredje perioden som han inte lyckades utnyttja.

”JAG ÄR VÄLDIGT UPPRÖRD”

– Vi släpper totalt på försvarsspelet… Jag vill inte prata för mycket nu, jag är väldigt upprörd, säger Rönnberg som hade en hel del att fundera över efter matchen.
– Vi jobbar inte, åker inte skridskor, vi backcheckar inte, strider inte framför mål. Efter 4–3 tappar vi huvudena totalt och slutar spela i systemet, tyvärr.

Om två dagar ställs Frölunda mot Linköping på hemmais. Snabb chans till revansch efter elva insläppta mål i de två senaste matcherna mot Brynäs och Växjö.
– Det är underbart. Jag hade gärna spelat redan i kväll. Det här är den värsta känslan som finns.

Den här artikeln handlar om: