Sök
Namnfrågan ännu inte avgjord.
Vegas

VEGAS: Ingen given slagpåse – men det är framtiden som ska prioriteras

Det kommer att ta tid, men Vegas Golden Knights första sommar i NHL bevisar i alla fall att klubben har rätt mindset. Det är genom tålamod och via draften som hockeyn ska växa sig stark i Nevadaöknen.

IN OCH UT 

Nyförvärv: Se spelartrupp nedan.
Förluster: Jean-Francois Berube, mv, Chicago, Aleksej Jemelin, b, Nashville, Trevor van Riemsdyk, b, Carolina, David Schlemko, b, Montréal, Marc Methot, b, Dallas, Chris Thorburn, fw, St. Louis, Connor Brickley, fw, Florida, Marcus Krüger, fw, Carolina.

S9

S1MARC-ANDRÉ FLEURY
Alla nya NHL-klubbar behöver sitt affischnamn. Vegas Golden Knights fann sitt i en synnerligen sympatisk och karismatisk trefaldig Stanley Cup-vinnare i Pittsburgh Penguins. Marc-André Fleury är inte bara en stark profil med ett smittande leende. Som målvakt har han fortfarande tillräckligt mycket att erbjuda för att vara en spelare att luta sig emot när det blåser snålt. Fleury kommer sannolikt att få en hel del att göra i vinter. Därför är det bra att klubben också har en intressant andrakeeper i Calvin Pickard som på sikt kan vara målvakten som lyfter Golden Knights in i framtiden.

S2SHEA THEODORE
Låt oss vara ärliga. Vegas Golden Knights backuppsättning ser lika spännande ut som en gråsugga. Men bland alltför många orörliga och omoderna sarg ut-backar finns det ett par namn som sticker ut. Nate Schmidt är den ena, Shea Theodore den andra. 22-årige Theodore, som var på väg att etablera sig i Anaheim Ducks förra säsongen, har en offensiv uppsida som få andra Golden Knights-backar kan skryta med. Det gör att coach Gerard Gallant kommer att tvingas förlita sig på honom, vare sig han vill eller inte.

S3JONATHAN MARCHESSAULT
Marchessault var tillsammans med Viktor Arvidsson den kanske största överraskningen i hela NHL i fjol. Men trots att han sköt 30 mål valde Florida Panthers oväntat att exponera honom i expansionsdraften. Vegas tackade och tog emot. Det är osannolikt att Marchessault lyckas göra 30 mål igen, men kan han gör 15-20 kommer han fortfarande att vara värdefull för Vegas. Speciellt som han bara har 750 000 dollar i lön den här säsongen.

S4JAMES NEAL
Han har svajat en del under de senaste säsongerna, men James Neal är fortfarande 20 mål på banken i NHL. För Vegas Golden Knights är valet av honom i expansionsdraften kanske i första hand knutet till vad man kan få för den blivande free agent-forwarden innan trade deadline. Det lär bara bli en knapp säsong i expansionsklubben för Neal, som säkert kan ge sin nya klubb ett högt draftval eller en talang innan allt är sagt och gjort.

S6
Lagets poängkung: 
VADIM SJIPATJOV
Att NHL-debutera som 30-åring och dessutom göra det som förstacenter för en expansionsklubb… Det är rätt mycket som är udda med vad Vadim Sjipatjov kommer att göra den här säsongen. Av allt att döma är han trots det den skickligaste spelaren klubben har. En playmaker-center med ett fascinerande spelsinne som för tankarna till en Igor Larionov-light. Det är svårt att veta hur väl Sjipatjov kommer att passa in NHL-kostymen, men det som talar för att han kommer att göra minst 50 poäng är just hans förmåga att se isen, hitta öppningar och ständigt vara ett offensivt hot. De senaste åren har han visat sig vara mer än redo för NHL-spel sett till vad han har presterat i KHL.

S5ALEX TUCH
Stor, stark och med ett rungande skott. Högerfattade Alex Tuch är en powerforward som kombinerar kraft och tyngd med fina handleder. Hans första säsong som proffs i fjol bådade gott och Golden Knights ska ha beröm för att man lyckades lura av Minnesota Wild den spännande 21-åringen i utbyte för att låta bli de mer etablerade spelare man hade tillgängliga i expansionsdraften. Tuch svarade för 18 mål och 37 poäng på 57 AHL-matcher i fjol.

HOCKEYSVERIGES PROGNOS 
För att vara ett expansionslag ser Vegas Golden Knights helt okej ut. Det har inte hört till vanligheterna att lag som träder in i NHL har kunnat lägga beslag på ett par spelare som är goda för 20-30 mål. Därför är det inte alls uteslutet att Golden Knights kommer att ha ett par lag bakom sig när den 82 matcher långa grundserien väl är avklarad. Med det sagt är det här inte en klubb som ska uppehålla sig för mycket vid att försöka uppnå omedelbar framgång. Visst, alla vill vinna och det är kanske extra viktigt för en helt ny klubb på en oetablerad marknad där man måste försöka fånga supportrarnas uppmärksamhet redan från start. Men det finns så mycket mer för Golden Knights att tjäna på att ha tålamod och bygga på sikt. Sommarens NHL-draft, där klubben roffade åt sig Cody Glass, Nick Suzuki och Erik Brännström i första rundan, var en alldeles utmärkt start. General managern George McPhee byggde ett fundament med den draften som klubben kommer att ha otroligt stor nytta av om 4-5 år. Den här säsongen bör McPhee ha samma approach. Det är genom att ackumulera draftval eller unga spelare som Vegas Golden Knights kommer att bli att räkna med. Att man missar slutspel under sin första säsong i ligan är nästan givet sett till den klena bredden på lagbygget samt avsaknaden av kvalitet på framför allt backsidan. Men det kan det också visa sig vara värt.


Vadim Sjipatjov. Foto: Stephen R. Sylvanie-USA TODAY Sports 

TRUPPEN

MÅLVAKTER:
29) Marc-André Fleury
31) Calvin Pickard

BACKAR:
3) Brayden McNabb
4) Clayton Stoner
5) Deryk Engelland
6) Colin Miller
7) Jason Garrison
8) Griffin Reinhart
15) Jon Merrill
27) Shea Theodore
47) Luca Sbisa
88) Nate Schmidt

FORWARDS:
18) James Neal
19) Reilly Smith
21) Cody Eakin
24) Oscar Lindberg
28) William Carrier
41) Pierre-Édouard Bellemare
56) Erik Haula
57) David Perron
67) Teemu Pulkkinen
71) William Karlsson
81) Jonathan Marchessault
87) Vadim Sjipactjov
89) Alex Tuch
92) Tomas Nosek

COACH: 
Gerard Gallant (coach sedan 2017)

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten