Sök
Joacim Eriksson.
SHL

”Det var ett beslut jag tog själv att lämna”

Joacim Eriksson var inställd på ytterligare en säsong i Växjö när klubben plockade in Viktor Fasth. Det fick honom att agera. Den här säsongen ska den 27-årige målvakten i stället vakta Djurgårdens kasse.
– Det var ett beslut jag tog själv att lämna Växjö, berättar han för hockeysverige.se.

STOCKHOLM (HOCKEYSVERIGE.SE)
Det blev två säsonger i Nordamerika och bara ett inhopp i NHL (Vancouver) för den 27-åriga målvakten från Hedesunda, Joacim Eriksson, innan han återvände till Europa. Första station blev Dinamo Riga i KHL. Andra blev Växjö och nu, inför årets säsong, valde han att flytta till Stockholm och spela för Djurgården.

Trots att det inte blev mer spel för Joacim Eriksson i NHL under sin tid i Kanada och USA så känner han att tiden där ändå var en positiv erfarenhet.
– Tiden där utvecklade mig mycket som målvakt. Det är ett väldigt snabbt spel där så det gällde att vara beredd hela tiden. Sedan är det en tuff mentalitet där borta så det gäller att vara mentalt förberedd. Just på den biten har jag blivit starkare, säger Joacim Eriksson när vi ses för en intervju strax efter Djurgårdens träning efter vinstmatchen mot Örebro.

Var du mentalt förberedd när du åkte över?
– Det är alltid svårt att vet hur det kommer bli när man åker över, men jag tycker att jag växte in i det. Det känns som jag hade vetat mer om jag hade åkt över nu än vad jag gjorde då, men det kändes ändå som jag gjorde bra säsonger då jag var där.

”DET ÄR MER SÅ ATT DU MÅSTE TA HAND OM DIG SJÄLV”

Större delen av tiden tillbringade den skicklige målvakten i Vancouvers farmarlag Utica Comets i AHL. Där konkurrerade han bland annat med sin kompis från Gävle, Jacob Markström, om förstaspaden.
– Utica är kanske inte så jättestort, men folket där älskar hockey. Staden var inget speciellt, men personerna där var väldigt trevliga och dom var glada över att ha ett lag där. På så vis var hockeyn perfekt. Vi hade nästan alltid fullt på våra hemmamatcher, runt 4-5000 åskådare.
Utvecklingen för Jocke Eriksson fortsatte sedan med spel i KHL för Dinamo Riga. Där fick han dela målvaktsjobbet med tjecken Jakub Sedlacek.
– Det var en stor kontrast att komma dit. Rysk hockey är väldigt speciell, men det var väldigt kul och jag trivdes bra.

När du säger väldigt speciell, hur menar du då?
– Det här med deras mentalitet, hur man tränar där och sätter press på oss spelare. Det var lite nytt för mig och inte riktigt så som det är i Sverige där man tar hand om varandra utanför isen och så vidare. Det är lite mer så att du måste ta hand om dig själv.


Foto: Bildbyrån/Gepa Pictures/Christian Ort

”DÅ KÄNDES DET SOM ALLT SLÄPPTE”

Trots en bra säsong i Riga väljer Joacim Eriksson att lämna klubben och söka sig till Sverige.
– Jag och min agent diskuterade det där och vi kom fram till att det kunde vara bra för mig att komma hem till Sverige och göra en riktigt bra säsong. Vi pratade också om att jag fortfarande ville ta klivet tillbaka över Atlanten.
– Växjö var väldigt intresserade samtidigt som jag hade pratat med några som sa att det var ett bra ställe att komma till. En lagom stor stad samtidigt som jag kände att Växjö var på väg uppåt. Dom har gjort något väldigt bra av en förening som ännu inte är så stor. Det var vad som lockade mig.

Joacim Eriksson spelade 30 matcher för Växjö i fjol och slutade på 91,3 i räddningsprocent. Dessutom fick han chansen till en comeback i Tre Kronor.
– Jag tycker att jag fick en tung start. Jag krigade och ville för mycket i början. Ju längre säsongen gick hittade jag min trygghet och mitt lugn. Då kändes det som allt släppte.

Du var fortfarande Växjös målvakt när Viktor Fasth blev klar för klubben, hur reagerade du på det?
– Växjö sa att dom ville ha kvar mig så det var ett beslut jag tog själv att lämna. Jag ville spela mycket matcher och jag kände att jag skulle få spela mer här än med Viktor.
– Det kändes ändå kul att Djurgården ville ha mig så pass mycket som dom nu ville och det känns spännande att komma till en så här fin klubb. Det ska bli riktigt kul att få dra på sig Djurgårdens tröja i första matchen samtidigt som jag har hört riktigt mycket gott om fansen här. Det känns väldigt roligt att få vara en del av en förening som är så pass stor.


Foto: Ronnie Rönnkvist

”DET ÄR SM-GULD VI SIKTAR PÅ”

Att flytta till Stockholm har sina fördelar, både för Joacim Eriksson och hans sambo.
– Jag och tjejen (Amanda) diskuterade väldigt mycket innan vi tog beslutet, men vi tyckte att det kändes kul att få komma hit till Stockholm om hon vill plugga eller jobba. Vi tog ett gemensamt beslut och jag tycker att det känns fantastiskt bra. Det är underbara grabbar i laget så det känns verkligen riktigt roligt.
– Mina tidigare klubbar har alltid varit aktuella, men jag tycker ändå valet jag gjorde med Djurgården känns fantastiskt bra.

Vilken kapacitet har det här laget?
– Vi har satt en bra nivå samtidigt som det finns fantastiskt många krigare i det här laget. Det är mycket känslor där ute så det är jäkligt roligt att vara med, säger Joacim Eriksson samtidigt som en av laget stora krigare, Henrik Eriksson, kommer förbi och hälsar.
– Det är många som vill vara med och bidra så det känns som vi har ett riktigt bra lag och kan göra en väldigt bra säsong.

Hur långt kan det här laget nå den här säsongen?
– Det är SM-guld vi siktar på. Sedan måste vi vara i nuet och göra det bästa varje dag. Vi måste vara noggranna med detaljerna i vårt spel. Är vi det kan vi gå hur långt som helst.

Finns Tre Kronor med i bakhuvudet den här säsongen?
– Det är alltid ett mål. Samtidigt är det ett långsiktigt mål. Det gäller att vara närvarande varje dag och göra det så bra som möjligt. Då kommer chansen att dyka upp, avslutar Joacim Eriksson med ett leende innan han beger sig ut på isen igen för reklamfilminspelning för ett spelbolag.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten