Nyheter
MJÖRNBERG: Hockeyettans fräsigaste gubbar
ANNONS

De fräsigaste åldermännen i Hockeyallsvenskan har ni redan fått, det var första ranking ut den här sommaren. Nu är det dags för samma frågeställning för Hockeyettan.

I takt med att sedelbuntarna bara blivit mindre och mindre har de åldrande herrarna som lirar i ligan blivit färre och i år är det sex lirare som kvalar in på listan över Hockeyettans fräsigaste gubbar, där kriteriet för att få vara med är att ha fyllt ståtliga 34 bast. Men vissa gör det verkligen med råge.

Här är ettans fräsigaste farbröder:

6. Michal Zajkowski, Örnsköldsvik (34)
Som nyfylld gubbe kommer den forne supertalangen tillbaka till Sverige och Hockeyettan. Det är så klart ett av de större namnen som värvats inför kommande säsong, men samtidigt en herre som är ny i både gubbfloran och ettandjungeln. Ett fräsigt namn, men inte den störste.

5. Nicklas Larsson, Surahammar (37)
I hela sin karriär har backen, som deklarerat att han ”spelar hockey med hjärtat inte plånboken”, representerat moderklubben Surahammar. Efter ett uppehåll på några år gjorde han strömatcher för klubben när det började vankas kval så väl 14/15 som 15/16 och säsongen som gick var han tillbaka i rinken med full styrka. Det landade i mäktiga 26 poäng (11+15) på 30 seriematcher och nu är han 37 år ung klar för en fortsättning. Klubbhjälte.

4. Andreas Paulsson, Vallentuna (41)
Efter en karriär fylld av allsvenska säsonger och poängstarkt agerande i Hockeyettan valde anfallaren att lägga av efter säsongen 14/15 för att istället axla rollen som tränare i Väsby. Det gick väl så där. Paulsson fick sparken och säsongen som gick var han tillbaka på isen som spelare igen. Den här gången i Vallentuna och där fortsätter han 41 år gammal även kommande säsong. Snacka om still going strong.

3. Jonas Lönn, Grästorp (34)
”Nu är det upp till Jonas att komma i den form som krävs för att presentera på division 1-nivå” skrev Grästorp på sin hemsida när de annonserade att snajpern kommer att göra comeback i Hockeyettan efter några säsonger i division 2. Det väcker en och annan tanke om att han kanske gått och blivit Lönn-fet. Men sak samma, nu återförenas Lönn med radarpartnern Carl-Johan Svensson, det ska bli en fröjd att se duon som öst in poäng tillsammans var än de spelat på isen ihop igen.

2. Olof Svensson, HA74 (35)
Han funderade länge, men tillslut bestämde sig vårens stora kvalhjälte för att fortsätta sin satsning med Sävsjö-gänget som är nykomling i Hockeyettan till kommande säsong. Han kommer bli oerhört viktig för sitt HA74. För spelaren som med bara sekunder kvar av kvalet sköt det mål som förseglade avancemanget är inte bara poängstark han har dessutom busslaster av Hockeyettan-rutin från Tingsryd och Mörrum i ränseln. Han kommer förväntas bära nykomlingen.

1. Henric Höglund, Grums (39)
Senast värmlänningen spelade en säsong utan att göra mer än 20 mål var 13/14, då gjorde han ”bara” 19 kassar (och sammanlagt 34 poäng) på 22 matcher för Nyköping. Det säger det mesta. Snajpern kommer med målgaranti, han skjuter på allt och han skjuter fantastiskt. Följaktligen har han ett cv som indikerar att det blir ös när han finns i laguppställningen. Säsongen 11/12 gjorde han senast en hel säsong mot västmoståndet, då blev det sammanlagt 32 mål på 41 matcher för Vita Hästen. Det är sex år sedan, men jag blir inte förvånad om 39-åringen når en bit ditåt även i år.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 25 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL