Matt Duchene.
Nyheter

Detaljen som kan tala för en Duchene-trejd inom kort: ‘Ser hur han agerat tidigare’

ANNONS

Blir han kvar, eller lämnar han? När lämnar han i så fall? Sportsnets Elliotte Friedman utesluter inte att Matt Duchene är kvar i Colorado när säsongen startar – men heller inte att en trejd sker inom kort.

Matt Duchenes namn har varit uppe för trejdspekulationer det senaste året. Många trodde att Colorado skulle skeppa iväg stjärnan kring öppnandet av Free Agency, den första juli. Så blev det icke.

Nu tycks det som att den olympiske mästaren från 2014 kan bli kvar i Colorado till säsongsstart. Det skriver Sportsnets Elliotte Friedman i sin ’30 thoughts’.
– Alla tog ett djupt andetag och drog sig tillbaka när Duchene inte blev trejdad den första juli. Det känns som att alla inser möjligheten att han kan inleda säsongen i Colorado.

”Blir inte förvånad om de försöker igen”

Friedman lämnar dock in en brasklapp.
Kom ihåg detta: Avalanche’s assisterande GM Chris MacFarland var med Scott Howson i Columbus när Howson väntade till 20 juli innan man trejdade Rick Nash. Ibland kan den bästa förutsägelsen ske när du tittar på  hur en person agerat tidigare.
– Jag skulle inte bli förvånad om de intresserade lagen (Boston, Columbus, Nashville, Pittsburgh och kanske Calgary) försöker igen för att se om de kan skaka loss något.

Matt Duchene har spelat 575 matcher i NHL, samtliga i Colorados mundering. Han har skjutit 174 mål och spelat fram till 244. Han sitter på ett kontrakt värt sex miljoner dollar per säsong, som sträcker sig över de två kommande säsongerna.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 23 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
16:20 Kanada - Slovakien VM
16:20 Schweiz - Tyskland VM
20:20 USA - Tjeckien VM
20:20 Sverige - Finland VM
fredag 24 maj
02:30 Dallas Stars - Edmonton Oilers NHL
lördag 25 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
söndag 26 maj
02:00 Dallas Stars - Edmonton Oilers NHL
21:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
tisdag 28 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL
onsdag 29 maj
02:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
torsdag 30 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL