Hanna Lindqvist.
SDHL 1

”Tanken på att lägga av gjorde att jag nästan blev lite deppig”

ANNONS

Säsongen blev en besvikelse och hon gick miste om landslagsplatsen. Hanna Lindqvist var så less på hockeyn efter säsongen att hon funderade på att sluta. Bättre förutsättningar på arbetsplatsen gör dock att hon har beslutat sig för att satsa vidare i Leksand.
– Nu har jag normal arbetstid 7-16, men även med lite flex-möjligheter. Det här var också en anledning till att jag ville ge hockeyn en chans eftersom jag nu i vinter kommer hinna hem efter jobbet, berättar hon för hockeysverige.se.

INSJÖN (HOCKEYSVERIGE.SE)
Efter tre säsonger i landslaget och en poängrad på 20, 19 och 21 i Riksserien/SDHL så blev inte förra säsongen lika framgångsrik för Leksands Hanna Lindqvist. Leif Boork valde att inte ta med henne i landslaget och det blev ”bara” tre mål och totalt 14 poäng på 35 matcher med Leksand i SDHL.

Efter att hon packat ihop sin utrustning efter säsongen 2016/17 fanns till och med tankar att lägga skridskorna på hyllan hos forwarden från Avesta.
– Jag fick en väldigt seg start på förra säsongen. Det har jag i och för sig för mig att jag har haft i flera säsonger, men på slutet brukar det alltid gå som bäst. Men den här säsongen gick lite upp och ner, säger Hanna Lindqvist när hockeysverige.se träffar henne utanför Clas Ohlson i Insjön där hon jobbar till vardags.

Du brukar göra en hel del mål, förra säsongen blev det bara tre, var det här något du kände en frustration över under säsongen?
– Ja, det kände jag absolut. Felet är jag blir för frustrerad när jag märker att det inte fungerar som jag vill. Jag tänker jag för mycket på det som går dåligt. Det är också många som har sagt till mig att jag tänker för mycket.

Hur ska du komma runt det problemet?
– När jag har tvekat lite inför den här säsongen om jag skulle fortsätta eller inte så har det ändå känts dumt att sluta. Nu känns det ändå, och jag försöker även tänka så, att jag spelar för att jag vill och tycker att det är kul och inte har den här pressen på mig. Jag hoppas att det kommer att gå bättre när jag går in med en sådan inställning redan från början.

Är det pressen du sätter på dig själv som är den tuffaste biten eller pressen utifrån på att du alltid ska prestera på topp.
– Det är mest mina egna krav. Sedan är det klart att jag känner pressen utifrån också, men framför allt är det mina egna krav som gör att jag hämmas lite.


Foto: Ronnie Rönnkvist

SPELADE FOTBOLL OCH KÖRDE CROSSFIT – DÅ KOM MOTIVATIONEN

Hanna Lindqvist har kontrakt med Leksand ytterligare en säsong, men efter säsongen var hon alltså tveksam till en fortsättning.
– Jag kände mig väldigt trött och less på hockeyn över huvud taget efter säsongen. Det kan ha att göra med att det inte har gått exakt som jag vill. I stället kände jag att var skönt att träna och hålla på med andra sporter och inte känna den här pressen, bara idrotta för skoj skull.
– Då började spela fotboll (Leksands IF) igen som jag alltid har gjort. Jag var med där, tränade och spela matcher. Sedan gick jag på några crossfit-pass så jag höll igång nästan varje dag men bara med det jag själv ville, vilket jag tyckte var väldigt skönt.
– Sedan ville Alex (Eriksson, tränare) ha ett möte med mig för att höra hur jag låg till. Han fick mig att tänka om lite. Mötet vi hade var väldigt bra. Alex satte ingen press på mig samtidigt som han förstod hur jag tänker. Han förklarade att han jättegärna ville att jag skulle vara kvar och att han inte trodde att jag hade nått min ”peak” ännu. Det gjorde mig lite motiverad igen.
– Dessutom kände jag när jag hållit upp ett tag att jag skulle bli väldigt rastlös. Bara tanken på att lägga av gjorde att jag nästan blev lite deppig, säger Hanna Lindqvist med ett leende samtidigt som hon berättar att hon har bestämt sig för att satsa på Leksand minst en säsong ytterligare.

Med tanke på att du gick ner poängmässigt förra säsongen och även hamnade utanför landslaget, finns det en revanschkänsla hos dig?
– Ja, absolut speciellt eftersom jag inte var med i landslaget någonting förra säsongen.

Hur kommer det gå att kombinera hockeyn nästa säsong med jobbet här på Clas Ohlson?
– Med mitt förra jobb som jag hade här gick det inte så bra. Då var det kvällstider nästan jämt. Jag kunde jobba till sex, sju och till och med nio på kvällarna och även helger.
– Just det här med arbetstiderna gjorde också att jag ledsnade ur. Allt blev bara en stress. Jag kunde vara på jobbet till kvart över sju, isen började halv åtta, in sent på träningen. Sedan var det bara att åka hem, sova för att sedan åka till jobbet igen.
– Med det nya jobbet jag har fått nu så är det bara dagtid. Alltså normal arbetstid sju till 16 men även med lite flex-möjligheter. Det här var också en anledning till att jag ville ge hockeyn en chans eftersom jag nu i vinter kommer hinna hem efter jobbet, ta det lite lugnt och sedan åka på träning. Jag tror att det kommer att göra så alltihop blir mycket roligare.


Foto: Bildbyrån/Nils Jakobsson

HAR INGA STORA FÖRHOPPNINGAR OM OS-SPEL

Nu väntar en OS-säsong, men Hanna Lindqvist spelade inget i Damkronorna förra säsongen. Inte heller är hon med på det stora landslagsläger som pågår i Falun just nu. Någonstans hoppas hon ändå på comeback i landslaget kommande säsong.
– Att spela ett OS har alltid varit en dröm och är så fortfarande. Sedan försöker jag inte lägga ner speciellt mycket tid och energi på hur Leif Boork tänker och varför jag inte är med. Jag kör på och får försöka vara bra här hemma. Sedan får vi se vart det leder.

Har du och Leif Boork en dialog om landslagsspel?
– Nej. Vi hade lite dialog under förra säsongen. Han hörde av sig efter någon match, men vi har inte haft någon dialog på senaste tiden.

Har du satt upp som mål den här säsongen, att du kanske ändå kan nå OS?
– Jag skulle vilja gå ut och göra min bästa säsong i Leksand. Det är så jag tänker. Gör jag det kan jag i alla fall hoppas att jag får chansen.

Hanna Lindqvist är som bekant från Avesta och på landslagscampen i Falun finns två andra tjejer från just Avestatrakten med, Hanna Sköld och Maja Nylén Persson.
– Dom är absolut värda att vara med där. Hanna har varit med i landslaget ett tag nu och gjort det bra ifrån sig. Maja, hon ska bara vara där.

Var är det unika med Maja Nylén Persson som alltså VM-debuterade i våras som 16-åring?
– När jag är ute samtidigt med henne på planen känner jag ett lugn. Det är inte många gånger under en säsong som jag ser henne göra ett misstag.

Tror du vi får se tre Avestatjejer i Damkronorna inom kort?
– (Skratt) Jag kan inte svara varken jag eller nej, men jag hoppas du får göra det.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 08 december
17:30 Ässät - Kärpät Liiga
17:30 Jukurit - SaiPa Liiga
17:30 Helsingfors IFK - KalPa Liiga
17:30 Ilves - Tappara Liiga
17:30 JYP - HPK Liiga
17:30 TPS Åbo - Lukko Liiga
17:30 KooKoo - Pelicans Liiga
18:00 Leksand - HV 71 SDHL
18:00 Brynäs - Frölunda SDHL
19:00 BIK Karlskoga - Brynäs Hockeyallsvenskan
19:00 Östersund - Kalmar Hockeyallsvenskan
19:00 Södertälje - Mora Hockeyallsvenskan
19:00 Almtuna - AIK Hockeyallsvenskan
19:00 Djurgården - Västervik Hockeyallsvenskan
19:00 Västerås - Nybro Hockeyallsvenskan
19:00 Björklöven - Tingsryd Hockeyallsvenskan
lördag 09 december
01:00 Florida Panthers - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Columbus Blue Jackets - St Louis Blues NHL
03:00 Edmonton Oilers - Minnesota Wild NHL
13:45 Modo - SDE SDHL
15:00 Luleå - AIK SDHL
15:15 Örebro - Växjö SHL
15:15 Timrå - Oskarshamn SHL
15:15 Skellefteå - Malmö SHL
16:00 SaiPa - Jukurit Liiga
16:00 Vaasan Sport - JYP Liiga
16:00 Pelicans - Ilves Liiga
16:00 HPK - Tappara Liiga
16:00 Lukko - Kärpät Liiga
16:00 TPS Åbo - Ässät Liiga
17:30 KalPa - KooKoo Liiga
18:00 Rögle - Leksand SHL
18:00 HV 71 - Frölunda SHL
18:00 Linköping - Luleå SHL
18:00 Färjestad - Modo SHL
19:00 Boston Bruins - Arizona Coyotes NHL
22:00 Calgary Flames - New Jersey Devils NHL
22:00 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL
söndag 10 december
01:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
01:00 Buffalo Sabres - Montreal Canadiens NHL
01:00 Detroit Red Wings - Ottawa Senators NHL
01:00 Toronto Maple Leafs - Nashville Predators NHL
01:30 New York Islanders - Los Angeles Kings NHL
02:00 Chicago Blackhawks - St Louis Blues NHL
03:00 Colorado Avalanche - Philadelphia Flyers NHL
04:00 Vancouver Canucks - Carolina Hurricanes NHL
04:00 Seattle Kraken - Tampa Bay Lightning NHL
12:00 Leksand - Frölunda SDHL
12:00 Djurgården - Linköping SDHL
15:00 Luleå - SDE SDHL
15:45 Davos - Langnau Tigers National League
16:00 Modo - AIK SDHL
19:00 Columbus Blue Jackets - Florida Panthers NHL
22:00 Edmonton Oilers - New Jersey Devils NHL
måndag 11 december
01:00 Chicago Blackhawks - Washington Capitals NHL
01:00 Montreal Canadiens - Nashville Predators NHL
01:00 New York Rangers - Los Angeles Kings NHL
02:00 Anaheim Ducks - Winnipeg Jets NHL
03:00 Seattle Kraken - Minnesota Wild NHL
04:00 Vegas Golden Knights - San Jose Sharks NHL
tisdag 12 december
01:00 New York Islanders - Toronto Maple Leafs NHL
01:00 Buffalo Sabres - Arizona Coyotes NHL
02:00 Dallas Stars - Detroit Red Wings NHL
03:30 Colorado Avalanche - Calgary Flames NHL
17:30 Lukko - Pardubice Champions Hockey League
18:00 Vitkovice - Rapperswil Champions Hockey League
19:00 Växjö - Servette Champions Hockey League
19:00 Färjestad - Skellefteå Champions Hockey League
onsdag 13 december
01:00 Ottawa Senators - Carolina Hurricanes NHL
01:00 New York Rangers - Toronto Maple Leafs NHL
01:00 Pittsburgh Penguins - Arizona Coyotes NHL
01:30 St Louis Blues - Detroit Red Wings NHL
02:00 Nashville Predators - Philadelphia Flyers NHL
04:00 Seattle Kraken - Florida Panthers NHL
04:00 Edmonton Oilers - Chicago Blackhawks NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Calgary Flames NHL
04:00 Vancouver Canucks - Tampa Bay Lightning NHL
04:30 San Jose Sharks - Winnipeg Jets NHL
17:30 Ässät - JYP Liiga
17:30 Helsingfors IFK - Vaasan Sport Liiga
19:00 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
19:00 Södertälje - Björklöven Hockeyallsvenskan
19:00 BIK Karlskoga - AIK Hockeyallsvenskan
19:00 Almtuna - Östersund Hockeyallsvenskan
19:00 Kalmar - Nybro Hockeyallsvenskan
19:00 Västervik - Västerås Hockeyallsvenskan
torsdag 14 december
01:00 Montreal Canadiens - Pittsburgh Penguins NHL
01:30 New York Islanders - Anaheim Ducks NHL
01:30 New Jersey Devils - Boston Bruins NHL
04:00 Colorado Avalanche - Buffalo Sabres NHL
04:30 Los Angeles Kings - Winnipeg Jets NHL
18:00 Tjeckien - Finland Swiss Ice Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Swiss Ice Hockey Games
fredag 15 december
01:00 Toronto Maple Leafs - Columbus Blue Jackets NHL
01:00 Philadelphia Flyers - Washington Capitals NHL
01:30 Detroit Red Wings - Carolina Hurricanes NHL
02:00 Minnesota Wild - Calgary Flames NHL
02:00 St Louis Blues - Ottawa Senators NHL
03:00 Edmonton Oilers - Tampa Bay Lightning NHL
04:00 Vancouver Canucks - Florida Panthers NHL
04:00 Seattle Kraken - Chicago Blackhawks NHL
17:30 KalPa - TPS Åbo Liiga
17:30 Lukko - JYP Liiga
17:30 KooKoo - Kärpät Liiga
17:30 SaiPa - HPK Liiga
17:30 Ässät - Pelicans Liiga
17:30 Jukurit - Tappara Liiga
17:30 Ilves - Vaasan Sport Liiga
19:00 Tingsryd - Västerås Hockeyallsvenskan
19:00 Mora - Västervik Hockeyallsvenskan
19:00 Björklöven - BIK Karlskoga Hockeyallsvenskan
19:00 Nybro - Djurgården Hockeyallsvenskan
19:00 Brynäs - Almtuna Hockeyallsvenskan
19:00 AIK - Östersund Hockeyallsvenskan
19:00 Kalmar - Södertälje Hockeyallsvenskan
lördag 16 december
01:00 New York Rangers - Anaheim Ducks NHL
01:30 Carolina Hurricanes - Nashville Predators NHL
01:30 New York Islanders - Boston Bruins NHL
02:00 Dallas Stars - Ottawa Senators NHL
03:00 Arizona Coyotes - San Jose Sharks NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Buffalo Sabres NHL
14:00 Finland - Sverige Swiss Ice Hockey Games
18:00 Schweiz - Tjeckien Swiss Ice Hockey Games
20:00 Minnesota Wild - Vancouver Canucks NHL