Hanna Lindqvist.
SDHL

”Tanken på att lägga av gjorde att jag nästan blev lite deppig”

ANNONS

Säsongen blev en besvikelse och hon gick miste om landslagsplatsen. Hanna Lindqvist var så less på hockeyn efter säsongen att hon funderade på att sluta. Bättre förutsättningar på arbetsplatsen gör dock att hon har beslutat sig för att satsa vidare i Leksand.
– Nu har jag normal arbetstid 7-16, men även med lite flex-möjligheter. Det här var också en anledning till att jag ville ge hockeyn en chans eftersom jag nu i vinter kommer hinna hem efter jobbet, berättar hon för hockeysverige.se.

INSJÖN (HOCKEYSVERIGE.SE)
Efter tre säsonger i landslaget och en poängrad på 20, 19 och 21 i Riksserien/SDHL så blev inte förra säsongen lika framgångsrik för Leksands Hanna Lindqvist. Leif Boork valde att inte ta med henne i landslaget och det blev ”bara” tre mål och totalt 14 poäng på 35 matcher med Leksand i SDHL.

Efter att hon packat ihop sin utrustning efter säsongen 2016/17 fanns till och med tankar att lägga skridskorna på hyllan hos forwarden från Avesta.
– Jag fick en väldigt seg start på förra säsongen. Det har jag i och för sig för mig att jag har haft i flera säsonger, men på slutet brukar det alltid gå som bäst. Men den här säsongen gick lite upp och ner, säger Hanna Lindqvist när hockeysverige.se träffar henne utanför Clas Ohlson i Insjön där hon jobbar till vardags.

Du brukar göra en hel del mål, förra säsongen blev det bara tre, var det här något du kände en frustration över under säsongen?
– Ja, det kände jag absolut. Felet är jag blir för frustrerad när jag märker att det inte fungerar som jag vill. Jag tänker jag för mycket på det som går dåligt. Det är också många som har sagt till mig att jag tänker för mycket.

Hur ska du komma runt det problemet?
– När jag har tvekat lite inför den här säsongen om jag skulle fortsätta eller inte så har det ändå känts dumt att sluta. Nu känns det ändå, och jag försöker även tänka så, att jag spelar för att jag vill och tycker att det är kul och inte har den här pressen på mig. Jag hoppas att det kommer att gå bättre när jag går in med en sådan inställning redan från början.

Är det pressen du sätter på dig själv som är den tuffaste biten eller pressen utifrån på att du alltid ska prestera på topp.
– Det är mest mina egna krav. Sedan är det klart att jag känner pressen utifrån också, men framför allt är det mina egna krav som gör att jag hämmas lite.


Foto: Ronnie Rönnkvist

SPELADE FOTBOLL OCH KÖRDE CROSSFIT – DÅ KOM MOTIVATIONEN

Hanna Lindqvist har kontrakt med Leksand ytterligare en säsong, men efter säsongen var hon alltså tveksam till en fortsättning.
– Jag kände mig väldigt trött och less på hockeyn över huvud taget efter säsongen. Det kan ha att göra med att det inte har gått exakt som jag vill. I stället kände jag att var skönt att träna och hålla på med andra sporter och inte känna den här pressen, bara idrotta för skoj skull.
– Då började spela fotboll (Leksands IF) igen som jag alltid har gjort. Jag var med där, tränade och spela matcher. Sedan gick jag på några crossfit-pass så jag höll igång nästan varje dag men bara med det jag själv ville, vilket jag tyckte var väldigt skönt.
– Sedan ville Alex (Eriksson, tränare) ha ett möte med mig för att höra hur jag låg till. Han fick mig att tänka om lite. Mötet vi hade var väldigt bra. Alex satte ingen press på mig samtidigt som han förstod hur jag tänker. Han förklarade att han jättegärna ville att jag skulle vara kvar och att han inte trodde att jag hade nått min ”peak” ännu. Det gjorde mig lite motiverad igen.
– Dessutom kände jag när jag hållit upp ett tag att jag skulle bli väldigt rastlös. Bara tanken på att lägga av gjorde att jag nästan blev lite deppig, säger Hanna Lindqvist med ett leende samtidigt som hon berättar att hon har bestämt sig för att satsa på Leksand minst en säsong ytterligare.

Med tanke på att du gick ner poängmässigt förra säsongen och även hamnade utanför landslaget, finns det en revanschkänsla hos dig?
– Ja, absolut speciellt eftersom jag inte var med i landslaget någonting förra säsongen.

Hur kommer det gå att kombinera hockeyn nästa säsong med jobbet här på Clas Ohlson?
– Med mitt förra jobb som jag hade här gick det inte så bra. Då var det kvällstider nästan jämt. Jag kunde jobba till sex, sju och till och med nio på kvällarna och även helger.
– Just det här med arbetstiderna gjorde också att jag ledsnade ur. Allt blev bara en stress. Jag kunde vara på jobbet till kvart över sju, isen började halv åtta, in sent på träningen. Sedan var det bara att åka hem, sova för att sedan åka till jobbet igen.
– Med det nya jobbet jag har fått nu så är det bara dagtid. Alltså normal arbetstid sju till 16 men även med lite flex-möjligheter. Det här var också en anledning till att jag ville ge hockeyn en chans eftersom jag nu i vinter kommer hinna hem efter jobbet, ta det lite lugnt och sedan åka på träning. Jag tror att det kommer att göra så alltihop blir mycket roligare.


Foto: Bildbyrån/Nils Jakobsson

HAR INGA STORA FÖRHOPPNINGAR OM OS-SPEL

Nu väntar en OS-säsong, men Hanna Lindqvist spelade inget i Damkronorna förra säsongen. Inte heller är hon med på det stora landslagsläger som pågår i Falun just nu. Någonstans hoppas hon ändå på comeback i landslaget kommande säsong.
– Att spela ett OS har alltid varit en dröm och är så fortfarande. Sedan försöker jag inte lägga ner speciellt mycket tid och energi på hur Leif Boork tänker och varför jag inte är med. Jag kör på och får försöka vara bra här hemma. Sedan får vi se vart det leder.

Har du och Leif Boork en dialog om landslagsspel?
– Nej. Vi hade lite dialog under förra säsongen. Han hörde av sig efter någon match, men vi har inte haft någon dialog på senaste tiden.

Har du satt upp som mål den här säsongen, att du kanske ändå kan nå OS?
– Jag skulle vilja gå ut och göra min bästa säsong i Leksand. Det är så jag tänker. Gör jag det kan jag i alla fall hoppas att jag får chansen.

Hanna Lindqvist är som bekant från Avesta och på landslagscampen i Falun finns två andra tjejer från just Avestatrakten med, Hanna Sköld och Maja Nylén Persson.
– Dom är absolut värda att vara med där. Hanna har varit med i landslaget ett tag nu och gjort det bra ifrån sig. Maja, hon ska bara vara där.

Var är det unika med Maja Nylén Persson som alltså VM-debuterade i våras som 16-åring?
– När jag är ute samtidigt med henne på planen känner jag ett lugn. Det är inte många gånger under en säsong som jag ser henne göra ett misstag.

Tror du vi får se tre Avestatjejer i Damkronorna inom kort?
– (Skratt) Jag kan inte svara varken jag eller nej, men jag hoppas du får göra det.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 25 mars
15:15 Örebro - Timrå SHL
16:00 KalPa - Pelicans Liiga
18:00 Philadelphia Flyers - Detroit Red Wings NHL
18:00 Boston Bruins - Tampa Bay Lightning NHL
18:30 Björklöven - Västerås Hockeyallsvenskan
18:30 Modo - AIK Hockeyallsvenskan
19:00 Nashville Predators - Seattle Kraken NHL
19:00 Färjestad - Frölunda SHL
21:00 Los Angeles Kings - Winnipeg Jets NHL
21:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
22:00 Minnesota Wild - Chicago Blackhawks NHL
22:00 New York Islanders - Buffalo Sabres NHL
22:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
00:00 Montreal Canadiens - Columbus Blue Jackets NHL
00:00 New Jersey Devils - Ottawa Senators NHL
00:00 Dallas Stars - Vancouver Canucks NHL
00:00 Carolina Hurricanes - Toronto Maple Leafs NHL
söndag 26 mars
01:00 Pittsburgh Penguins - Washington Capitals NHL
05:00 Edmonton Oilers - Vegas Golden Knights NHL
05:30 Anaheim Ducks - St Louis Blues NHL
15:00 Luleå - Växjö SHL
15:00 Rögle - Skellefteå SHL
16:00 Ilves - Ässät Liiga
18:30 Mora - Södertälje Hockeyallsvenskan
21:00 Arizona Coyotes - Colorado Avalanche NHL
23:00 Carolina Hurricanes - Boston Bruins NHL
00:00 Nashville Predators - Toronto Maple Leafs NHL
00:00 Chicago Blackhawks - Vancouver Canucks NHL
måndag 27 mars
04:30 Los Angeles Kings - St Louis Blues NHL
15:00 Timrå - Örebro SHL
17:30 IFK Helsingfors - Lukko Liiga
19:00 Frölunda - Färjestad SHL
19:00 AIK - Modo Hockeyallsvenskan
01:00 Ottawa Senators - Florida Panthers NHL
01:00 Buffalo Sabres - Montreal Canadiens NHL
01:30 New York Islanders - New Jersey Devils NHL
tisdag 28 mars
02:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
04:00 Anaheim Ducks - Colorado Avalanche NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Pelicans - KalPa Liiga
19:00 Södertälje - Mora Hockeyallsvenskan
01:00 Detroit Red Wings - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Carolina Hurricanes - Tampa Bay Lightning NHL
01:00 Boston Bruins - Nashville Predators NHL
01:00 New York Rangers - Columbus Blue Jackets NHL
01:00 Philadelphia Flyers - Montreal Canadiens NHL
onsdag 29 mars
02:00 St Louis Blues - Vancouver Canucks NHL
02:30 Chicago Blackhawks - Dallas Stars NHL
03:00 Calgary Flames - Los Angeles Kings NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Edmonton Oilers NHL
04:30 San Jose Sharks - Winnipeg Jets NHL
01:30 Toronto Maple Leafs - Florida Panthers NHL
01:30 Washington Capitals - New York Islanders NHL
torsdag 30 mars
04:00 Colorado Avalanche - Minnesota Wild NHL
01:00 New Jersey Devils - New York Rangers NHL
01:00 Boston Bruins - Columbus Blue Jackets NHL
01:00 Montreal Canadiens - Florida Panthers NHL
01:00 Ottawa Senators - Philadelphia Flyers NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Washington Capitals NHL
01:00 Pittsburgh Penguins - Nashville Predators NHL
01:30 Detroit Red Wings - Carolina Hurricanes NHL
fredag 31 mars
02:30 Chicago Blackhawks - St Louis Blues NHL
03:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
04:00 Seattle Kraken - Anaheim Ducks NHL
04:30 San Jose Sharks - Vegas Golden Knights NHL
01:00 Buffalo Sabres - New York Rangers NHL
lördag 01 april
02:00 Winnipeg Jets - Detroit Red Wings NHL
04:00 Vancouver Canucks - Calgary Flames NHL
04:30 Arizona Coyotes - Dallas Stars NHL
19:00 Nashville Predators - St Louis Blues NHL
21:00 Pittsburgh Penguins - Boston Bruins NHL

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten