SHL
KARLSSON: Hur hade ett expansionslag sett ut i SHL?

Det var faktiskt Frölundas orakel Petter ’guden’ Carnbro som gav mig idén till det här blogginlägget. Och när han pratar – då lyssnar man. Det var bara att säga sig och göra ett lag, inga konstigheter.
Det går såklart inte att göra en expansionsdraft som exakt liknar den vi fick se i Vegas i natt. Vi kan inte trejda draftval i utbyte mot att vissa spelare inte ska plockas. Vi har inte några no movement-klasuler, UFA’s och RFA’s i SHL. Dessutom är SHL inte stängd (men i den här bloggen låtsas vi att den är det, annars blir hela upplägget meningslöst).

Några regler jag tog hänsyn till och några hittade på själv för att det skulle gå att applicera det på SHL: Samtliga 14 lag får skydda åtta utespelare och en målvakt med valfri uppdelning mellan fw och backar, eller sju forwards och tre backar samt en målvakt. Samtliga lag går enligt 7-3-1-modellen i den här draften, utom Rögle som kör 4-4-1.  Till skillnad från i NHL väljs här två spelare från varje lag i stället för en, vilket såklart gör det hela lite skevare.

I NHL behöver de som gjort två säsonger eller mindre på seniornivå inte skyddas, de är automatiskt bortplockade från draften. Jag gjorde en modifierad version av det, där 65 seniormatcher krävs för att du inte slå behöva skyddas. Därför kan laget exempelvis inte plocka Rasmus Dahlin, Jesper Boqvist, Elias Pettersson m.fl. På målvaktssidan krävdes det att du bara spelat seniormatcher under en säsong för att du inte skulle behöva skyddas. Därför fanns Luleås Filip Gustavsson tillgänglig i den här draften.

Jag är mycket väl medveten om att det här aldrig skulle kunna ske på riktigt, och ska därför tas med en stor nypa salt. Jag har emellertid försökt hålla det så realistiskt som möjligt. Vi får därmed utgå från att lagen är NHL-klubbar och att unga talanger inte kommer dra iväg efter ett år utan att de faktiskt kommer vara kvar.

Vi börjar med lagens skyddade spelare. Scrolla ned en bit om du bara vill se den färdiga truppen.

Brynäs
Felix Sandström

Simon Bertilsson
Ryan Gunderson
Lukas Kilström

Kevin Clark
Jesper Jensen
Juuso Ikonen
Jacob Blomqvist
Daniel Paille
Aaron Palushaj
Linus Ölund

Djurgården:
Joacim Eriksson

Marcus Högström
Tom Nilsson
Alexander Urbom

Niclas Bergfors
Andreas Engqvist
Calle Ridderwall
Markus Ljungh
Patrik Lundh
Daniel Brodin
Linus Johansson

Frölunda
Johan Gustafsson

Adam Almqvist
Matt Donovan
Jonathan Sigalet

Max Friberg
Carl Grundström
Ryan Lasch
Joel Lundqvist
Jesper Olofsson
Pathrik Westerholm
Simon Hjalmarsson

Färjestad
Lars Haugen

Ilari Melart
Mikael Wikstrand
Jesse Virtanen

Rasmus Asplund
Dick Axelsson
Per Åslund
Joakim Nygård
Alexander Johansson
Johan Ryno
Martin Johansson

HV71
Linus Söderström

Lawrence Pilut
Christoffer Persson
Dylan Reese

Victor Ejdsell
Robin Figren
Bill Sweatt
Mattias Tedenby
Martin Thörnberg
David Ullström
Sebastian Wännström

Karlskrona
Johannes Jönsson

Mattias Karlsson
Daniel Gunnarsson
Cory Murphy

Mattias Guter
Marcus Paulsson
Konstantin Komarek
Joel Kellman
Filip Cruseman
Carl Persson
Ludwig Blomstrand

Linköping
Jonas Gustavsson

Chad Billins
Kristian Näkyvä
Niclas Lundgren

Andrew Gordon
Mathis Olimb
Ken-André Olimb
Tony Mårtensson
Fredrik Karlström
Mark Zengerle
Nick Sörensen

Luleå
Joel Lassinantti

Brendan Mikkelson
Daniel Sondell
Oscar Engsund (Utgår från att Christian Jaros blir kvar i Nordamerika)

Niclas Olausson
Petter Emanuelsson
Johan Harju
Anton Hedman
Patrick Cehlin
Joey Hishon
Andres Falk

Malmö
Oscar Alsenfelt

Nils Andersson
Niklas Arell
Erik Andersson

Rhett Rakhshani
Daniel Zaar
Andy Miele
Max Görtz
Fredrik Storm
Robin Alvarez
Fredrik Händemark

Mora
Christian Engstrand

Tomas Skogs
Daniel Grillfors
Steven Seigo

Matt Bailey
Mathias Bromé
Jacob Lagacé
Andrew Rowe
Emil Bejmo
Jacob Nilsson
John Persson

Rögle
Emil Kruse

Cade Fairchild
Craig Schira
Kevin Marshall
Kevin Gagné

Juahamatti Aaltonen
Ted Brithén
Ludvig Rensfeldt
Bryan Lerg

Skellefteå
Joni Ortio

Sebastian Aho
Morgan Ellis
Johan Alm

Joakim Lindström
Bud Holloway
Pär Lindholm
Oscar Möller
Jesper Olofsson
Matt Anderson
Adam Pettersson

Växjö
Viktor Fasth

Eric Martinsson
Arvid Lundberg
Daniel Rahimi

Tuomas Kiiskinen
Robert Rosén
Liam Reddox
Martin Lundberg
Andrew Calof
Adam Brodecki
Pontus Netterberg

Örebro
Eero Kipeläinen

Viktor Ekbom
Ondrej Vitasek
Linus Arnesson

Tom Wandell
Sakari Manninen
Jere Sallinen
Joakim Andersson
Rodrigo Abols
Daniel Viksten
Libor Hudacek

Typ sådär tror jag det hade sett ut. Här följer de spelare jag då hade valt till mitt lag.

CROWNS

Målvakter:
Christopher Nilstorp – MIF
Filip Gustavsson – LHF
Axel Brage – ÖHK

Backar:
Lucas Carlsson – BIF
Marcus Fagerudd – DIF
Mattias Nörstebö – FHC
Anton Grundel – FBK
Bobbo Petersson – KHK
Anton Karlsson – LHC
Viktor Amnér – MIK
Oliver Bohm – VLH
Jonathan Pudas – SAIK
Jonathan Andersson – ÖHK

Centrar:

Jonathan Granström – BIF
Jack Connolly – RBK
Kevin Stenlund – HV71
Emil Larsson – KHK
Linus Fröberg – VLH

Forwards:

Gustav Possler – DIF
Sean Bergenheim – FHC
Linus Persson – FBK
Pierre Engvall – HV71
Emil Larsson – LHF
Jakob Lilja – LHC
Nichlas Hardt – MIF
Daniel Widing – RBK
Emil Aronsson – MIK
Henrik Hetta – SAIK

Ett lag som kan ställas upp ungefär så här:

Nilstorp (Brage, Gustavsson)

Nörstebö – A. Karlsson
Carlsson – Pudas
Grundel – Bohm

Extra: Fagerudd, Amnér, B. Petersson, J. Andersson

Engvall – Connolly – Hardt
Bergenheim- Granström- Lilja
Possler – Stenlund – Widing
Persson- Larsson-Larsson

Extra: Aronsson, Fröberg, Hetta

Som ni ser har jag plockat tre målvakter, tio backar och 15 forwards. Som ni också kan se är backsidan stark med bra spets och bra bredd. Forwardsidan har en riktigt fin bredd men samtidigt en ganska svag spets. Det påminner en del om det lag Vegas hade fått om han undvikit att gjort draften till en trejdfest.

Några namn sticker förstås ut. Nilstorp blir klubbens ’Fleury’. En stjärnmålvakt som får bära laget på sina axlar. Jonathan Pudas blir PP-general och framåt hänger mycket på att Pierre Engvall fortsätter sin enorma produktion från HockeyAllsvenskan. Han är egentligen den enda potentiella skyttekungen i laget.

Jag antar att många ställer sig frågande till varför jag lämnade Jonathan Granström oskyddad. Brynäs har en bred forwardssida och det var inte helt självklart att Granström skulle offras. Det kunde även ha blivit Jacob Blomqvist. Jag anser dock att Blomqvist just nu är snäppet före.

Jag skulle göra Nichlas Hardt till det här lagets kapten. Jag är ytterst tveksam till om Malmö verkligen skulle göra honom tillgänglig i en draft av det här slaget, men deras forwardssida är så bred att det faktiskt skulle kunna bli så. Assisterande lagkaptener: Anton Grundel och Sean Bergenheim.

Vad tror vi om det här laget då? Det skulle hävda sig ganska bra, såklart. Det blir inte riktigt rättvist när man kan plocka två spelare från varje lag. Samtidigt finns det inte heller några självklara stjärnor. Backsidan är dock så pass stark att laget åtminstone hade tagit sig till slutspel. Eller vad tror ni?

En annan sak som bör sägas är att jag inte tagit hänsyn till om en person är ’bra i omklädningsrummet’ osv. Då är det möjligt att helt andra spelare hade skyddats av lagen. Jag går efter det jag sett på isen, och efter potentiell utveckling på spelarna. Men som sagt, det hela ska tas med en enoooorm skopa salt. Men visst är det kul att bara få spekulera helt fritt ibland?

@manskarlssonyao finns jag på om ni vill diskutera vidare, eller uppmärksamma mig på om det smugit in något fel.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 04 december
15:00 Leksand - AIK SDHL
15:00 Almtuna - Tingsryd Hockeyallsvenskan
15:00 AIK - Modo Hockeyallsvenskan
21:00 Winnipeg Jets - Anaheim Ducks NHL
21:00 Dallas Stars - Minnesota Wild NHL
00:00 Columbus Blue Jackets - Detroit Red Wings NHL
måndag 05 december
01:00 Buffalo Sabres - San Jose Sharks NHL
01:30 New York Islanders - Chicago Blackhawks NHL
19:00 Linköping - AIK SDHL
19:00 SDE - Djurgården SDHL
tisdag 06 december
01:00 New York Rangers - St Louis Blues NHL
01:00 Philadelphia Flyers - Colorado Avalanche NHL
01:00 Boston Bruins - Vegas Golden Knights NHL
02:30 Edmonton Oilers - Washington Capitals NHL
03:00 Calgary Flames - Arizona Coyotes NHL
04:30 Vancouver Canucks - Montreal Canadiens NHL
19:05 Luleå - Jukurit Champions Hockey League
onsdag 07 december
01:00 Pittsburgh Penguins - Columbus Blue Jackets NHL
01:00 New Jersey Devils - Chicago Blackhawks NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Detroit Red Wings NHL
01:00 Ottawa Senators - Los Angeles Kings NHL
01:30 New York Islanders - St Louis Blues NHL
02:00 Winnipeg Jets - Florida Panthers NHL
02:30 Dallas Stars - Toronto Maple Leafs NHL
04:00 Anaheim Ducks - Carolina Hurricanes NHL
04:00 Seattle Kraken - Montreal Canadiens NHL
19:00 Almtuna - Kristianstad Hockeyallsvenskan
19:00 Östersund - Djurgården Hockeyallsvenskan
19:00 Modo - Södertälje Hockeyallsvenskan
19:00 Västervik - AIK Hockeyallsvenskan
19:00 BIK Karlskoga - Tingsryd Hockeyallsvenskan
19:00 Vita Hästen - Västerås Hockeyallsvenskan
19:00 Mora - Björklöven Hockeyallsvenskan
19:30 Djurgården - Linköping SDHL
torsdag 08 december
01:00 Philadelphia Flyers - Washington Capitals NHL
01:30 Columbus Blue Jackets - Buffalo Sabres NHL
02:00 Calgary Flames - Minnesota Wild NHL
03:00 Colorado Avalanche - Boston Bruins NHL
03:30 Edmonton Oilers - Arizona Coyotes NHL
04:00 Vegas Golden Knights - New York Rangers NHL
04:30 San Jose Sharks - Vancouver Canucks NHL
19:00 HV 71 - Örebro SHL
19:00 Frölunda - Oskarshamn SHL
19:00 Färjestad - Linköping SHL
19:00 Malmö - Skellefteå SHL
19:00 Timrå - Brynäs SHL
19:00 Luleå - Leksand SHL
19:00 Rögle - Växjö SHL
fredag 09 december
01:00 Toronto Maple Leafs - Los Angeles Kings NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Nashville Predators NHL
01:30 Florida Panthers - Detroit Red Wings NHL
02:00 St Louis Blues - Winnipeg Jets NHL
02:30 Dallas Stars - Ottawa Senators NHL
19:00 BIK Karlskoga - Vita Hästen Hockeyallsvenskan
19:00 Kristianstad - Västervik Hockeyallsvenskan
19:00 Djurgården - Östersund Hockeyallsvenskan
19:00 Björklöven - Västerås Hockeyallsvenskan
19:00 Linköping - HV 71 SHL
lördag 10 december
01:00 Buffalo Sabres - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 New Jersey Devils - New York Islanders NHL
01:00 Washington Capitals - Seattle Kraken NHL
01:00 Columbus Blue Jackets - Calgary Flames NHL
02:30 Chicago Blackhawks - Winnipeg Jets NHL
03:00 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
03:00 Edmonton Oilers - Minnesota Wild NHL
03:30 Arizona Coyotes - Boston Bruins NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Philadelphia Flyers NHL
04:00 Anaheim Ducks - San Jose Sharks NHL
12:00 Luleå - Leksand SDHL
15:15 Rögle - Skellefteå SHL
15:15 Timrå - Leksand SHL
15:30 AIK - HV 71 SDHL
16:00 Modo - Brynäs SDHL
18:00 Färjestad - Frölunda SHL
18:00 Luleå - Malmö SHL
18:00 Oskarshamn - Örebro SHL
18:00 Brynäs - Växjö SHL
18:00 Södertälje - Mora Hockeyallsvenskan
19:30 Nashville Predators - Ottawa Senators NHL
20:00 Dallas Stars - Detroit Red Wings NHL
22:30 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten