Timothy Liljegren.
SHL

Rögle ser ut att tappa jättelöftet: ”Lever med risken att han kan lämna”

ANNONS

Om mindre än en månad kommer Timothy Liljegren att väljas i NHL-draften. Efter det är sannolikheten stor att han lämnar Rögle, skriver Mr. Madhawk.

Den här veckan är det NHL Draft Combine i Buffalo, en sista förberedelse för de hetaste spelarna att lämna ett avtryck inför draften i Chicago under midsommarhelgen. En av de åtta svenskar som är på plats i Buffalo är Rögles backtalang Timothy Liljegren.

Han har en tuff säsong bakom sig, kantstött av den körtelfeber han drabbades av i höstas. Sjukdomen åt upp stora delar av säsongen och Liljegren har fallit på olika draftrankingar till en följd av det. Allt tyder ändå att han kommer att väljas någonstans ganska tidigt i första rundan.

Vad som händer till hösten är desto mer oklart. Liljegren har kontrakt med Rögle i ytterligare en säsong, men de är ett kontrakt som går om intet om 18-åringen skriver kontrakt med den NHL-klubb som draftar honom.

”DET LAG SOM DRAFTAR MIG FÅR SÄGA SITT”

Nu uppger dessutom Mr. Madhawk att det finns stora chanser att Liljegren lämnar Rögle och Sverige helt och hållet för spel i Nordamerika. Det kan antingen bli spel i AHL eller i någon av juniorligorna, QMJHL, OHL eller WHL, beroende på om han blir tagen i importdraften i sommar.
– Ärligt talat så vet jag inte hur det ser ut för honom. Han har ett kontrakt med oss nästa år, men vi lever med risken att han kan lämna oss, säger Rögles sportchef Anders ”Masken” Carlsson till bloggen.

Liljegren har tidigare sagt till hockeysverige.se att Nordamerika är ett intressant alternativ.
– Jag har funderat lite på det, men det är inget jag har beslutat ännu. Det lag som draftar mig får säga sitt, så får vi se vad jag tycker är bäst för mig och vad de tycker är bäst för mig.

”Jag accepterade att säsongen inte skulle bli vad jag hade tänkt mig”

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 23 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
16:20 Kanada - Slovakien VM
16:20 Schweiz - Tyskland VM
20:20 USA - Tjeckien VM
20:20 Sverige - Finland VM
fredag 24 maj
02:30 Dallas Stars - Edmonton Oilers NHL
lördag 25 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
söndag 26 maj
02:00 Dallas Stars - Edmonton Oilers NHL
21:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
tisdag 28 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL
onsdag 29 maj
02:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
torsdag 30 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL