Lina Bäcklin.
SDHL

”Det känns så där att inte få vara med i landslaget”

Hon omnämns som en av Sveriges bästa backar, men efter att ha tackat nej till VM-spel av personliga skäl i fjol har landslagsdörren varit stängd. Någon förklaring från förbundskaptenen Leif Boork har hon inte fått.
– Det är många som tror att jag tackat nej den här säsongen också, men det har jag verkligen inte gjort, säger Bäcklin till hockeysverige.se.

GÄVLE (HOCKEYSVERIGE.SE)
En av svensk hockeys bästa backar finns i Brynäs. Det handlar om 22-åriga Lina Bäcklin, född och uppväxt i Gävle. Hon VM-debuterade 2013, spelade OS 2014 och VM 2015. Säsongen därpå blev det elva A-landskamper, men efter det har hon inte längre haft någon plats i Damkronorna.
– Nej, precis. Jag tackade nej till VM 2016 av personliga skäl. Sedan dess har jag inte varit med, säger Lina Bäcklin när hockeysverige.se träffar henne för en intervju in Gavlerinken.
– Det som hände var att livet kom i vägen. När sådant händer så är det viktigare än hockeyn. Just vid det tillfället när jag tackade nej var jag inte ens uttagen. Att jag sedan inte fått vara med är väldigt tråkigt eftersom landslaget är fortfarande mitt stora mål.

Någon dialog med förbundskaptenen Leif Boork har Brynäsbacken inte heller haft efter det att hon tackade nej.
– Nej, det har jag inte haft.

Tror du att det ligger dig i fatet att du tidigare tackat nej till landslagsspel?
– Jag vet inte. Sedan jag började spela med damerna har jag alltid varit med i landslagen, från juniorerna och hela vägen upp till och med förra säsongen när jag tackade nej. Då dog allting ut på en gång utan att jag vet varför.
– Jag har alltid haft något extra att sträva efter. Klubblaget och SM-guld har alltid varit målet, men jag har även haft det är extra med landslaget. Det känns så där att inte få vara med där. Det är många som tror att jag tackat nej den här säsongen också, men det har jag verkligen inte gjort.

Finns OS-spel i tankarna hos dig?
– Ja, OS är fortfarande min stora dröm och det jag strävar efter. Bara för att jag inte blev uttagen för något som jag inte vet om…, jag antar och hoppas att det är för att jag inte har kvalitéerna som krävs för det vore konstigt om det vore något annat. Även fast jag inte varit uttagen är fortfarande OS mitt stora mål.

Hur ser annars vardagen ut för en spelare i Brynäs?
– För dom flesta är det antingen jobb eller plugg. Sedan är det hem, laga mat, träning, hem för att göra matlåda till dagen efter. Sedan är det bara att gå och lägga sig.

Kan du känna att det här kan bli ett stressmoment för dig?
– Absolut. Just att jobba kan jag tänka mig är oerhört påfrestande. Nu har inte jag inte jobbat heltid, men plugga är nog det bästa alternativet om man spelar damhockey för det kanske är lugnast.

Har du själv hamnat i situationen där du börjat fundera på om du ska välja jobb, skola eller hockey?
– Jo, det är klart att jag har, men oftast har jag valt hockeyn och har då fått tagit smällen senare med chefer och rektorer. Man lär välja, så är det, och det är svårt att kombinera.


Foto: Bildbyrån/Johanna Lundberg

”VIKTIGT FÖR BRYNÄS ATT HAKA PÅ DE ANDRA LAGEN

I dag har Brynäs inga andra lag på dam- eller juniorsidan. Resultatet av det har blivit att det inte kommer upp spelare underifrån, vilket i sin tur betyder att truppen inte är så bred som exempelvis Luleå, Djurgårdens, Modos, HV71:s eller Leksands.
– Jag tycker ändå Brynäs satsning på damhockeyn går framåt. Samtidigt tror jag att det är viktig att haka på lagen som ligger i framkanten, Luleå satsar, jag vet att Färjestad satsar hårt och så vidare. Att man hakar på tror jag är väldigt viktigt om man ska vara med och slåss där uppe.

Hakar Brynäs på som du ser det?
– Som jag sa så har det gått framåt, men jag tycker ändå att Brynäs har några steg till att ta. Då tänker jag bland annat på ett hockeygymnasium för flickor. Det tror jag är väldigt viktigt för att få bredden så man kan få upp unga tjejer, säger Lina Bäcklin som är uppväxt i Brynäs och kan klubben väldigt väl.
– Ja, jag har spelat här under många år. Först spelade jag med killarna fram till det jag var 15 år. Sedan gick jag över till damerna. Jag spelade med killarna som var födda 1994 och vissa av dom är borta i NHL nu. Bland annat har jag spelat med Elias Lindholm som är i NHL och Christian Djoos som är i AHL så det är några stycken. Det är kul att det gått bra för dom.

Dom killarna tjänar ett antal miljoner per säsong och du jobbar halvtid för att kunna spela hockey över huvud taget, hur tänker du kring det?
– Det är lite skillnad, men det är inte mycket att göra åt. Vi är vana med det här samtidigt som vi inte kräver hur mycket pengar som helst. Det här är vårt liv.

Brynäs slutade sexa i årets SDHL och blev sedan utslagna av Luleå i kvartsfinal.
– Säsongen var väldigt upp och ner. Vi har haft höga toppar, men också väldigt djupa dalar. Vi har vunnit mot topplagen men även förlorat mot bottenlagen.
– Det kanske inte var där vi ville vara utan vi ville vara mer jämna under säsongen. Nu åkte vi tyvärr ut i kvartsfinalen, säger Bäcklin som har lite svårt att svara på varför Brynäs varit så ojämna under säsongen.
– Vissa perioder har några av oss få gå väldigt hårt. Vi har haft en ganska liten trupp under många säsonger. Blir det då någon skada blir det ganska mycket speltid på vissa och så vidare. Det blir väldigt mycket upp och ner när vi inte har den här bredden i laget.

Lina Bäcklin svarade för tre mål och totalt nio poäng på 35 matcher. En säsong hon själv inte riktigt är nöjd med.
– Nej, jag är inte så jättenöjd. Jag ska vara en produktiv spelare men har inte gjort så många poäng som jag hade velat.

Varför har det blivit så?
– Svårt att svara på, men jag har inte fått det att kugga i riktigt…

59 utvisningsminuter?
– Det kanske inte är där jag ska sitta direkt, säger Bäcklin med ett skratt.

Vad kommer din fysiska spelstil ifrån?
– Jag har en pappa (Per) som spelat hockey och som kanske tycker om när man sitter där borta. Sedan har jag en bror, Oscar, som har spelat här i J20 och sedan i Division 1. Han har haft stor marginal när han har haft ledningen i utvisningsligan. Det tycker pappa om (skratt). Det har väl kommit lite grann därifrån. Annars är jag inte en sådan spelare.

Lina Bäcklin har svårt att förstå varför man inte tillåter ett ännu mer fysiskt spel i SDHL. Bland annat vill hon se att damlagen ska få tackas i samma omfattning som herrlagen gör.
– Ska jag vara helt ärlig tycker jag att den här tacklingsregeln helt, helt åt skogen. Jag tycker att den förstör damhockeyn för man vet inte hur man får spela. Ena matchen är det på en nivå och nästa match är det en annan nivå. Nu är det 2017 och den där regeln har ännu inte försvunnit, vilket jag tycker är väldigt konstigt.
– Hockey som hockey. Det ska vara fysiskt. När man pratar med någon vid sidan av så är det tacklingarna man nämner. Jag tror att man ändrar regeln för oss så tror jag att det kommer mer folk till läktarna för det är vad publiken vill se, man vill se det tuffa spelet och tacklingarna. 

Lina, ditt kontrakt med Brynäs har gått ut, hur går dina tankar kring nästa säsong?
– Vi får som vad det blir nästa säsong. Jag har i alla fall inte stängt några dörrar till någonting.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 19 mars
12:00 AIK - Frölunda SDHL
14:05 Luleå - Brynäs SDHL
14:05 Luleå - Brynäs SDHL
15:00 Frölunda - Färjestad SHL
15:00 Timrå - Örebro SHL
18:00 Västervik - Tingsryd Hockeyallsvenskan
18:00 Buffalo Sabres - Boston Bruins NHL
18:30 Modo - AIK Hockeyallsvenskan
18:30 Björklöven - Västerås Hockeyallsvenskan
19:00 Minnesota Wild - Washington Capitals NHL
21:00 Vegas Golden Knights - Columbus Blue Jackets NHL
00:00 Tampa Bay Lightning - New Jersey Devils NHL
00:00 New York Rangers - Nashville Predators NHL
00:00 St Louis Blues - Winnipeg Jets NHL
måndag 20 mars
01:00 Anaheim Ducks - Vancouver Canucks NHL
17:30 Pelicans - KalPa Liiga
17:30 Ässät - Ilves Liiga
17:30 IFK Helsingfors - Lukko Liiga
17:30 KooKoo - Tappara Liiga
19:00 Skellefteå - Rögle SHL
19:00 Mora - Södertälje Hockeyallsvenskan
19:00 Djurgården - BIK Karlskoga Hockeyallsvenskan
19:00 Växjö - Luleå SHL
00:00 Detroit Red Wings - Florida Panthers NHL
00:00 Pittsburgh Penguins - Ottawa Senators NHL
tisdag 21 mars
02:00 Colorado Avalanche - Chicago Blackhawks NHL
02:30 Edmonton Oilers - San Jose Sharks NHL
03:30 Los Angeles Kings - Calgary Flames NHL
17:30 Tappara - KooKoo Liiga
19:00 Färjestad - Frölunda SHL
19:00 AIK - Modo Hockeyallsvenskan
19:00 Västerås - Björklöven Hockeyallsvenskan
19:00 Örebro - Timrå SHL
19:30 Malmö - Brynäs SHL
20:00 Lugano - Servette National League
00:00 New York Rangers - Carolina Hurricanes NHL
00:00 Boston Bruins - Ottawa Senators NHL
00:00 Montreal Canadiens - Tampa Bay Lightning NHL
00:00 New Jersey Devils - Minnesota Wild NHL
00:00 Philadelphia Flyers - Florida Panthers NHL
00:00 Buffalo Sabres - Nashville Predators NHL
00:00 Washington Capitals - Columbus Blue Jackets NHL
00:30 New York Islanders - Toronto Maple Leafs NHL
onsdag 22 mars
01:00 Winnipeg Jets - Arizona Coyotes NHL
01:00 St Louis Blues - Detroit Red Wings NHL
01:30 Dallas Stars - Seattle Kraken NHL
03:00 Vancouver Canucks - Vegas Golden Knights NHL
03:00 Anaheim Ducks - Calgary Flames NHL
17:30 Ilves - Ässät Liiga
17:30 KalPa - Pelicans Liiga
17:30 Lukko - IFK Helsingfors Liiga
19:00 BIK Karlskoga - Djurgården Hockeyallsvenskan
19:00 Södertälje - Mora Hockeyallsvenskan
19:00 Tingsryd - Västervik Hockeyallsvenskan
19:00 Luleå - Växjö SHL
19:00 Rögle - Skellefteå SHL
torsdag 23 mars
01:00 Colorado Avalanche - Pittsburgh Penguins NHL
03:30 Edmonton Oilers - Arizona Coyotes NHL
19:00 Timrå - Örebro SHL
19:00 Frölunda - Färjestad SHL
19:00 Västerås - Björklöven Hockeyallsvenskan
19:00 AIK - Modo Hockeyallsvenskan
23:30 Philadelphia Flyers - Minnesota Wild NHL
00:00 Boston Bruins - Montreal Canadiens NHL
00:00 Ottawa Senators - Tampa Bay Lightning NHL
00:00 Carolina Hurricanes - New York Rangers NHL
00:00 Washington Capitals - Chicago Blackhawks NHL
00:00 Detroit Red Wings - St Louis Blues NHL
00:00 Florida Panthers - Toronto Maple Leafs NHL
fredag 24 mars
01:00 Nashville Predators - Seattle Kraken NHL
02:00 Calgary Flames - Vegas Golden Knights NHL
02:00 Dallas Stars - Pittsburgh Penguins NHL
03:00 Anaheim Ducks - Winnipeg Jets NHL
03:00 Vancouver Canucks - San Jose Sharks NHL
17:30 KooKoo - Tappara Liiga
17:30 Ässät - Ilves Liiga
17:30 IFK Helsingfors - Lukko Liiga
17:30 Pelicans - KalPa Liiga
19:00 Växjö - Luleå SHL
19:00 Skellefteå - Rögle SHL
19:00 BIK Karlskoga - Djurgården Hockeyallsvenskan
19:00 Södertälje - Mora Hockeyallsvenskan
20:00 Zürich - Davos National League
00:00 Buffalo Sabres - New Jersey Devils NHL
00:00 Columbus Blue Jackets - New York Islanders NHL
lördag 25 mars
02:00 Colorado Avalanche - Arizona Coyotes NHL
18:00 Boston Bruins - Tampa Bay Lightning NHL
18:00 Philadelphia Flyers - Detroit Red Wings NHL
19:00 Nashville Predators - Seattle Kraken NHL
21:00 Los Angeles Kings - Winnipeg Jets NHL
21:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
22:00 Minnesota Wild - Chicago Blackhawks NHL
22:00 New York Islanders - Buffalo Sabres NHL
22:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten