Roger Forsberg.
Västerviks IK

Lämnade Timrå – tar över allsvenska konkurrenten: ”En härlig utmaning”

ANNONS

Efter tre år som huvudansvarig valde Roger Forsberg att lämna Timrå efter den gångna säsongen. Han behövde dock inte gå utan jobb speciellt länge. Idag presenterades han som Mattias Karlins ersättare i det allsvenska succélaget Västervik.
– Det blir en härlig utmaning att komma till Västervik som hade en riktig succésäsong i HockeyAllsvenskan. Jag vill försöka få till en likvärdig säsong igen och ser det som tuff utmaning. Jag vill också medverka till att utveckla Västerviks spel i positiv riktning, säger han till klubbens hemsida.

Västervik slutade trea i HockeyAllsvenskan under sin nykomlingssäsong, och var den enskilt största överraskningen inom svensk ishockey. Det gav eko, och gjorde att tränaren Mattias Karlin snappades upp av SHL-nykomlingen Mora.

Sportchefen Tomas Lind säger att han ser likheter mellan hur Karlins Västervik och Forsbergs Timrå spelade.
– Det kändes redan efter vårt tredje samtal att kemin mellan oss klickade i. Roger står för den typen av hockey som vi vill att Västerviks IK skall spela. Det har inte skiljt så mycket på vårt sätt och det sätt Timrå spelade på under den gånga säsongen. För att spela den typen av ishockey som VIK gör krävs det ett stort arbete och noggrannhet med detaljer av alla inblandade.

 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 23 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
16:20 Kanada - Slovakien VM
16:20 Schweiz - Tyskland VM
20:20 USA - Tjeckien VM
20:20 Sverige - Finland VM
fredag 24 maj
02:30 Dallas Stars - Edmonton Oilers NHL
lördag 25 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
söndag 26 maj
02:00 Dallas Stars - Edmonton Oilers NHL
21:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
tisdag 28 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL
onsdag 29 maj
02:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
torsdag 30 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL