Victor Ejdsell.
VM 2017

Ratades av Färjestad – och blev poängkung: ”Jag kände mig inte trygg”

I fjol utan självförtroende, begravd långt ned i Färjestads hierarki. I år poängkung i Hockeyallsvenskan, landslagsdebutant – och inom kort SHL-spelare igen. För hockeysverige.se berättar Victor Ejdsell om uppryckningen och hur han resonerar när han väljer vilken SHL-klubb han ska spela för nästa säsong.
– När man diskuterar med klubbar får man ett visst intryck till slut. Det kan vara att dom ligger på väldigt mycket och visar framfötterna och säger att dom verkligen vill ha mig. Det är vad jag tar med mig och utgår ifrån, säger Bik Karlskoga-centern.

SÖDERTÄLJE (HOCKEYSVERIGE.SE)
Det var många som höjde på ögonbrynen när förbundskaptenen Rikard Grönborg presenterade Karlskogas poängmaskin Victor Ejdsell som en av centrarna i Tre Kronor till förmatcherna inför VM. Det ska tilläggas att Ejdsell under säsongen gjort ett rejält avtryck i Hockeyallsvenskan. 25 mål och totalt 57 poäng på 50 matcher är ett imponerande facit, som räckte till poängligaseger i den svenska andraligan.

Men att det skulle räcka till en plats i Tre Kronor var ändå en överraskning.
– Vi hade lite tunt på centersidan samtidigt som Victor haft en bra säsong i Karlskoga. En ung lovande, utvecklingsbar spelare som har tagit jättekliv. Med den utvecklingen och vart vi är nu med matcherna inför VM så blir det här en bra erfarenhet för honom. Samtidigt får vi en möjlighet att se vilken nivå han håller. Han kom in som extraspelare, men har fått spela hela tiden och gjort det jättebra, säger Johan Garpenlöv till hockeysverige.se när vi frågar honom om vad som gör Ejdsell till en landslagsspelare.

Det var även Johan Garpenlöv som fick kalla Victor Ejdsell till landslagssamlingen.
– Det var ett samtal där jag fick prata med en spelare som inte förväntade sig att jag ska ringa. Han blev jätteglad. Jag vet inte om han trodde det var ett skämt från början, men efter ett tag blev han, som jag sa, glad. Han hade något inplanerat på måndagen och jag ringde på lördagen så han fick ställa in det och i stället åka och vara med oss.

Samtalet från Johan Garpenlöv kändes overkligt för Victor Ejdsell.
– Det var en jäkla stor chock faktiskt. Klart att det har gått bra den här säsongen, men det är ändå Hockeyallsvenskan. Det var ett så pass stort steg så det var inte ens fanns med på kartan för mig, men jäklar vad kul, säger Ejdsell till hockeysverige.se och fortsätter:
– Vi pratade lite först om mig och min säsong, vad jag borde göra bättre och så vidare. Inte ens då ringde det någon klocka att jag skulle vara med i landslaget. När han sedan sa det blev jag nästan chockad.


Foto: Gepa Pictures/Christian Ort

”JAG NJUTER VARJE MINUT JAG ÄR HÄR”

Debuten i Tre Kronor för Victor Ejdsell blev mot Ungern på bortaplan.
– Det var faktiskt lite pirrigt. Klart att det ändå blir lite lättare när vi mötte ett lag som Ungern. Det skulle nog vara skillnad om vi skulle gå ut och möta kanadicker eller ryssar.
– Man märker av här på träningarna att det går rejält snabbt och det är många bra lirare här, säger Victor Ejdsell samtidigt som Mario Kempe släntrar förbi med en klubba och en plastpuck för att träna lite teknik på Scaniarinkens golv.
– Det är ett stort steg från Hockeyallsvenskan till Tre Kronor. Det jag kan känna är den största skillnaden är passningarna, både hårdheten och hur snabbt det går. Tankarna bakom passningarna är extremt snabba och det är inte många sekunder mellan man är i defensiv zon och anfallszonen.

Kan du njuta mitt i allt det här?
– Ja, absolut. Jag njuter varje minut jag är här. Det är bara att suga åt sig av allt som finns här, av kunskapen och att kolla på andra lirare vad dom gör bra.

Du fick lämna Färjestad efter förra säsongen och flytta ner i Hockeyallsvenskan, var det en besvikelse just då?
– Det var en väldigt strulig säsong måste jag säga. Först var det Färjestad. Sedan skulle jag bli utlånad till Timrå, tillbaka till Färjestad och sedan upp till Timrå igen. Det är olika spelidéer och gameplans så man hinner inte riktigt bli bekväm på samma vis som om man har en hel säsong i samma klubb. Då sitter allt i ryggmärgen och man behöver inte ens tänka.
– Det var just därför, att jag blev skeppad åt olika håll, som jag inte kände mig trygg samtidigt som jag inte kände att jag hade förtroende från tränaren (Leif Carlsson). Mitt självförtroende var inte bra och jämför jag det med den här säsongen så är det en enormt stor skillnad.


Foto: Bildbyrån/Anders Bjurö

Är du med facit i hand tacksam att det ändå blev som det blev med flytt till Karlskoga?
– Ja, ja. Självklart är jag det. Jag hade ställt in mig på, redan innan jag fick beskedet av Färjestad, att jag inte skulle vara kvar utan skulle till Hockeyallsvenskan.
– Anledningen till det var framför allt för att jag behövde speltid. Klart att jag kunde vara kvar i en SHL-klubb och lira fem, sex minuter per match, men ser jag till möjligheterna att spela ibland 20 minuter per match så ger det mer även om det är ett steg ner.

Du tycks nu vara klar för både HV71 och Färjestad…
– (Skratt) Jag har sagt under hela säsongen att jag vill uppåt och nästa steg blir i så fall SHL. Det är dit jag vill och dit jag ska.

Hur mycket lockar det med din gamla klubb, Färjestad?
– Jag är öppen för allt och har sagt att möjligheten väger tyngre för mig än var det blir. Det kanske låter som att jag inte bryr mig om klubben som sådan, men så är absolut inte fallet.
– När man diskuterar med klubbar får man ett visst intryck till slut. Det kan vara att dom ligger på väldigt mycket och visar framfötterna och säger att dom verkligen vill ha mig. ”Vi vill att du tar med ditt spel och fortsätter göra det du är bra på”. Det är vad jag tar med mig och utgår ifrån.

När tar du beslut om var du ska spela nästa säsong?
– Det är nog inte jättelångt bort, säger Ejdsell med ett leende och fortsätter:
– Vi får se. Klubben själv kanske vill gå ut med det först.

För fem säsonger sedan spelade du i division 3 för Viking hemma i Hagfors och nu i Tre Kronor, hur ser du tillbaka på den resan?
– Shit… När jag tänker tillbaka på så sätt så har allt gått väldigt snabbt. Det är knappt att jag har hunnit med. Samtidigt har jag alltid känt att det har funnits något som gjort att jag trott på allt hela tiden.

Stjärnan håller SHL-klubbarna på halster: ”Jag tycker det är kul utomlands”

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 24 september
12:00 Luleå - Leksand SDHL
13:00 Modo - Brynäs SDHL
15:15 Linköping - Färjestad SHL
15:15 Brynäs - Luleå SHL
15:15 Malmö - Frölunda SHL
15:15 Örebro - Oskarshamn SHL
15:30 AIK - Göteborg SDHL
17:30 SDE - HV 71 SDHL
18:00 Skellefteå - Rögle SHL
18:00 Växjö - Timrå SHL
01:00 Philadelphia Flyers - Boston Bruins NHL
söndag 25 september
13:00 Luleå - Brynäs SDHL
15:30 AIK - HV 71 SDHL
16:00 Modo - Leksand SDHL
16:00 Djurgården - Linköping SDHL
16:10 SDE - Göteborg SDHL
20:00 Washington Capitals - Buffalo Sabres NHL
00:00 Edmonton Oilers - Winnipeg Jets NHL
måndag 26 september
03:00 Colorado Avalanche - Vegas Golden Knights NHL
01:00 New York Rangers - New York Islanders NHL
tisdag 27 september
19:00 Skellefteå - Färjestad SHL
19:00 Tingsryd - Västerås Hockeyallsvenskan
19:00 HV 71 - Leksand SHL
19:00 Brynäs - Örebro SHL
01:00 Carolina Hurricanes - Tampa Bay Lightning NHL
onsdag 28 september
19:00 Brynäs - SDE SDHL
19:00 Mora - BIK Karlskoga Hockeyallsvenskan
19:00 Djurgården - Kristianstad Hockeyallsvenskan
19:00 Vastervik - Södertälje Hockeyallsvenskan
19:00 Modo - Almtuna Hockeyallsvenskan
19:00 Björklöven - Vita Hästen Hockeyallsvenskan
19:00 Ostersund - AIK Hockeyallsvenskan
01:00 Toronto Maple Leafs - Montreal Canadiens NHL
torsdag 29 september
19:00 Oskarshamn - Frölunda SHL
19:00 Växjö - Brynäs SHL
19:00 Leksand - Örebro SHL
19:00 Linköping - Luleå SHL
19:00 Timrå - HV 71 SHL
19:00 Färjestad - Skellefteå SHL
19:00 Rögle - Malmö SHL
01:00 New York Rangers - New Jersey Devils NHL
fredag 30 september
19:00 BIK Karlskoga - Vastervik Hockeyallsvenskan
19:00 Mora - Kristianstad Hockeyallsvenskan
19:00 Västerås - Ostersund Hockeyallsvenskan
19:00 AIK - Björklöven Hockeyallsvenskan
19:00 Södertälje - Djurgården Hockeyallsvenskan
19:00 Vita Hästen - Modo Hockeyallsvenskan
19:00 Almtuna - Tingsryd Hockeyallsvenskan

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten