DUSANS FAVORITER. Dusan Umicevic har fått i uppdrag att tippa SM-kvartsfinalerna.
Växjö Lakers HC

SVT-profilen tror på skrällar i SM-slutspelet: ”Jag sticker ut hakan”

SVT-profilen Dusan Umicevic går mot strömmen. När hockeysverige.se ber honom att tippa de stundande kvartsfinalerna i SM-slutspelet tror han att några av ligans underdogs kommer att vinnande ur sina slutspelsstrider.
– Jag sticker ut hakan igen och säger att Färjestad går segrande ur den striden, säger han om FBK:s kvartsfinalserie mot tabelltvåan HV71.

I kväll börjar kvartsfinalserierna i SHL. Kvällens två matcher är Växjö mot Malmö och Frölunda mot Skellefteå. I morgon inleder HV 71 mot Färjestad och Linköping mot Brynäs sina matchserier. Många talar om ett slutspel mer ovisst än någonsin. För att reda ut hur det går i kvartsfinalserierna tog vi hjälp av SVT:s hockeykunnige Dusan Umicevic. Så här tänker han kring dom fyra olika matchserierna:


Foto: Bildbyrån/Ola Westerberg

Frölunda – Skellefteå

– Jag tror på Skellefteå i den här matchserien. Det kanske är lite kontroversiellt med tanke på att det är fjolårsfinalisten mot förra säsongens vinnare som möts och där nu något av lagen åker ut i en kvartsfinal.
– Skellefteå kommer ta det här och min motivering till det är att man har en bättre spets än vad Frölunda har. Båda har haft en ganska blandad kvalité under säsongen, men jag tror att Joakim Lindström och Jimmie Ericsson, även om han har sina bästa år bakom sig, kommer att lyfta sitt spel. Jag vet att det kanske ses som en skräll, men jag sticker ut hakan och säger att Skellefteå vinner.

Dusan Umicevic profil i matchserien: Joakim Lindström, Skellefteå
– Han är seriens bästa spelare men även en spelare som växer när det är täta och svåra matcher. Det är just sådana spelare som är bra spelare i min bok, sådana som presterar även i en grundserie men sedan lyfter sitt spel i slutspel. Det är ändå då det ska avgöras.
– Att göra mycket poäng i grundserien, som bland andra Matt Anderson i Djurgården gjorde, och sedan vara helt osynlig i ett slutspel är inga riktigt bra spelare för mig.


Foto: Bildbyrån/Jonas Ljungdahl

Växjö – Malmö

– Ettan mot åttan i tabellen. Självklart kommer Växjö ta sig vidare från den serien. Växjö var det bästa grundserielaget, har en stabil backuppsättning och tre bra forwardsformationer som presterar och producerar. Med andra ord har Växjö en väldigt bra bredd på både back- och forwardssidan.
– Enda lilla frågetecknet är målvaktssidan. Där har Malmö två säkrare kort. Bland annat har Malmö (Christopher) Nihlstorp som tagit guld med just Växjö. Om han får stå något kan han säker känna något av en ”släkten är värst” känsla som gör att han vill spika igen. Lägg därtill att Malmö har Oscar Alsenfelt som är den bästa målvakten i hela ligan. Målvaktssidan är den enda lagdelen där jag känner att Malmö är bättre än Växjö, vilket inte kommer att räcka.

Dusan Umicevic profil i matchserien: Emil Pettersson, Växjö
– Kanske ett lite annorlunda namn. Jag är fullt medveten om att det är ärrade och rutinerade spelare som brukar kliva fram i dom här sammanhangen. Men Emil Pettersson, som färsking, kommer vilja visa jättemycket. Inte minst med tanke på hur säsongen varit tidigare, inte minst då i Skellefteå.


Foto: Bildbyrån/Fredrik Karlsson

HV71 – Färjestad

– Jag sticker ut hakan igen och säger att Färjestad går segrande ur den striden. Jag snackade med brorsan (Dragan Umicevic) och vi resonerade fram och tillbaka. Han tror helt klart på HV71. Samtidigt lade han in en liten brasklapp om Färjestad att man aldrig, aldrig kan räkna bort Färjestad.
– Sedan har Färjestad Joel Eriksson Ek och jag är väldigt imponerad av honom. Vilken tjurighet han har och vilja att vinna. En ungdomlig grinig snorunge som bara vägrar att förlora.

Dusan Umicevic profil i matchserien: Joel Eriksson Ek, Färjestad
– Joel Eriksson Ek är tjurig, envis och tävlar så det står härliga till. Han har en riktig ”tar du min leksak så får du på käften”-mentalitet ute på isen. Han vägrar ge bort en millimeter där ute. I Joels värld finns inget annat än att vinna. Han tycks inte ha skinn på näsan nog för att förstå bättre, alltså i positiv mening. Dessutom har han ett gudomligt skott. Så fort han får ett hyfsat läge är det målchans.


Foto: Bildbyrån/Peter Holgersson

Linköping – Brynäs

– Det här är en svårare matchserie att tippa, men kan verkligen Linköping förlora det där? Nu har Brynäs serien bästa kedja med Oskar Lindblom, Kevin Clark och Jesper Jensen. Jag kan ändå inte tänka mig att det räcker eftersom Linköping har kanske seriens bästa offensiv. Dessutom har Linköping fått igång sitt målvaktsspel. Just målvaktsspelet tycker jag är ett litet frågetecken i Brynäs. I alla fall säger jag att Linköping tar sig vidare.

Dusan Umicevic profil i matchserien: Niklas Persson, Linköping
– För mig står han för otroligt mycket som är bra inom ishockeyn. Han täcker skott och är under skinnet på motståndarna. Samtidigt är han en ärlig spelare, har skicklighet och vinner tekningar. Dessutom upplever jag att han även är en ärlig person vid sidan av isen. ”Pajen” är verkligen värd all cred som går att ge.
– Han ingår i skaran med Joel Lundqvist, Jimmie Ericsson och dom här centrarna som står för så otroligt mycket bra i hockeyn.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten