LIGANS SEX BÄSTA. Ronnie Rönnkvist har tagit ut sitt All-Star Team för SDHL.
SDHL

KRÖNIKA: SDHL:s All-Star Team säsongen 2016/17

SDHL-säsongen lider mot sitt slut. Redan i morgon kan SM-guldet delas ut då Djurgården har möjlighet att säkra sin första titel via seger mot HV71 på Stora Mossen. Hockeysverige.ses Ronnie Rönnkvist summerar damernas säsong genom att ta ut sitt All-Star Team från den gångna säsongen.

Det är ett roligt slut på en rolig säsong. För att HV71 och Djurgården möts i en final måste ses som sensationellt. Eller rättare sagt, att Luleå inte spelar final är mycket överraskande. Jag vet inte om vi kan se det som ett misslyckande att ”bara” komma till semifinal, men jag tror inte att lagets coach, Fredrik Glader, känner sig till freds med att inte kunna utmana om guldet.

SDHL är helt klart en av världens bästa ligor fylld med nationella och internationella stjärnor. Förbundskaptenen Leif Boork lyfter gärna upp ämnet antalet utländska spelare i ligan som ett problem. Givetvis är närmare 80 spelare ett antal för många. Samtidigt sätter många av importerna krydda på SDHL.

Jag fick frågan av en insatt hockeyledare hur mitt All-Star Team i SDHL skulle se ut efter årets säsong. Därför plockade jag ut mina två All-Star-lag utifrån matcherna jag sett på Live Arena, sett live och givetvis också utifrån vad andra spelare låtit berätta. Ett jobb som visade sig vara ganska svårt eftersom det verkligen vimlar av profiler och skickliga spelare i ligan.

Lag 1
Målvakt:
Lovisa Berndtsson, Djurgården
– Berndtsson är nog den målvakt som utvecklats mest den här säsongen. Hon handplockades till Djurgården från SDE Hockey inför förra säsongen. Sedan dess har 28-åringen klivit fram och blivit VM-målvakt. En plats hon är värd efter fina säsongen i klubblaget. Att dessutom hålla nollan i en SM-final visar på klass.

Backar:
Jenni Hiirikoski, Luleå
Emma Eliasson, Luleå
– Hiirikoski har under säsongen visat i SDHL att hon är en av världens bästa backar. Hon slutade fyra i hela SDHL:s poängliga med tolv mål och totalt 45 poäng på 36 matcher. Att hon dessutom har +49 – visserligen i serien bästa lag – visar på att det även finns stora defensiva kvalitéer i henne. I mina ögon är hon ligans bästa back.
– Eliasson har under säsongen varit Sveriges bästa back. Tråkigt bara att vi inte får se ”gruvtjejen från Kiruna” i landslaget, men det där har vi ältat färdigt nu. Den 27-åriga backen har gång på gång visat att hon är kapabel att dra ett stort lass och ta mycket ansvar i match efter match. Det är sällan hon faller igenom och gör en dålig match.

Forwards:
Michelle Karvinen, Luleå
Tina Enström, Djurgården
Fanny Rask, HV 71

– Karvinen vann SDHL:s poängliga i en överlägsen stil. Med 30 mål och totalt 70 poäng på 31 matcher var hon hela 17 poäng före tvåan Jennifer Wakefield. Karvinen har ett extremt målsinne, men hon är en minst lika bra framspelare. Som ytterforward ser jag henne som en näst intill komplett spelare. Den danska finskan (född i Danmark) har under säsongen visat att det är få tjejer i världen som är bättre än henne offensivt.
– Enström blir lätt bortglömd i och med att hon senaste säsongerna konsekvent har tackat nej till spel i Damkronorna. Men oj vad vi skulle behöva denna spelsmarta tjej där. Hon har under säsongen dragit ett stort lass i en av hela ligans bästa kedjor, den med henne, Andrea Dalen och Hanna Olsson. Ledarduon Nils Ekman och Danijela Rundqvist är nog väldigt nöjda med att ha lyckats sajna henne på åtta år.
– Rask är kanske den enskilt viktigaste spelaren för ett lag i SDHL. Hon har under flera säsonger varit lite ojämn, men den här säsongen har hon hållit en mycket hög nivå och även klivit in i Damkronorna som en av deras viktigaste kuggar. Har utvecklats till en spelare på hög internationell nivå. Tog poängmässigt nästan själv HV71 till SM-final. Spelar i tröja 49 precis som hennes bror Victor gör i Carolina Hurricanes.

Foto: Bildbyrån

Lag 2
Målvakt:
Sara Grahn, Brynäs
– Trots att Sara Grahn har gjort bättre säsonger i sin karriär går det inte att komma ifrån att hon i sina bästa stunder tillhör den yttersta världseliten. En mycket seriös och ödmjuk elitidrottare som efter att Valentina Lizana Wallner och Kim Martin Hasson slutat är given etta i landslaget. Att hon ska ses som etta även till VM som börjar om några veckor, bekräftas av förbundskaptenen Leif Boork.

Backar:
Emilia Ramboldt, Linköping
Maja Nyhlén Persson, Leksand
– Ramboldt har under säsongen varit Linköpings enskilt viktigaste spelare defensivt. Liksom Luleås Emma Eliasson så håller Ramboldt en mycket hög lägstanivå. En försvarsklippa helt enkelt. I nämnde Eliassons frånvaro kommer hon också vara den viktigaste spelaren defensivt i Leif Boorks VM-lag. Har under senaste två säsongerna visat vilken fin framspelare hon är från sin backplats. 41 assistpoäng senaste två säsongerna talar sitt tydliga språk.
– Nylén Persson ses nog av många som ett populistiskt val av mig, men jag har sett denna blivande storstjärna i ett antal matcher den här säsongen. För mig är hon given i ett andra All-Star Team. Hon har ett nästan sensationellt fint spelsinne, sätter sig sällan i svåra situationer och har ett första pass som påminner om hennes släkting Nicklas Lidström. Visst var det en sensation att denna 16-åring kom med i VM-truppen, men inte alls oförtjänt.

Forwards:
Denise Altmann, Linköping
Jennifer Wakefield, Linköping
Erika Grahm, Modo
– Altmann är sällan den spelare som får några stora rubriker. Trots det ligger hon alltid med i toppen av poängligan. Inget undantag den här säsongen. Med 31 mål och totalt 51 poäng slutade hon trea i SDHL:s poängliga. Synd att denna 29-åriga sjuksköterska inte är svensk utan österrikiska för det skulle vara kul att se hur hon skulle mäta sig med dom bästa lagen i världen i ett VM.
– Gör man 34 mål på 30 matcher i SDHL ska man bara vara med i SDHL All Star team. Wakefield visar säsong efter säsong att hon är en av världens bästa hockeyspelare. Hon kanske är den poängmässigt mest pålitliga spelaren i hela ligan, men den här säsongen lyckades hon inte inta vara tungan på vågen då det gällde att ta sitt Linköping till SM-final. Trots det har hon som vanligt gjort en fantastisk säsong.
– Grahm har den här säsongen visat att hon är tillbaka på allvar efter sjukdomar och skador. Givetvis ligger det mycket hårt jobb bakom att hon återigen har nått upp till en nivå som en av svensk hockeys bästa offensiva spelare. Har dragit ett stort och tungt lass i unga Modo den här säsongen och kommer bli oerhört viktig för Fjällräven-laget under många säsonger framöver.

Fotnot: Givetvis vimlar det av ”runner-ups” i SDHL så som Minatsu Murase, AIK, och Sarah Berglind, Modo, på målvaktssidan, Annie Svedin, Modo, och Ronja Savolainen, Luleå, på backsidan eller Lisa Johansson, AIK, Emma Nordin, Luleå, Line Bialik Öien, AIK, Iveta Koka, Leksand, med flera på forwardssidan. De får en ny chans att slå sig in under nästa säsong.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
måndag 15 augusti
20:00 Schweiz - Österrike JVM
00:00 Kanada - Finland JVM
tisdag 16 augusti
04:00 Sverige - Tyskland JVM
18:30 Brynäs - Timrå Träningsmatch
onsdag 17 augusti
19:00 Tingsryd - Karlskrona Träningsmatch
19:00 Linköping - Örebro Träningsmatch
19:00 Skellefteå - Modo Träningsmatch
torsdag 18 augusti
18:00 Rögle - IFK Helsingfors Träningsmatch
18:00 Oskarshamn - Växjö Träningsmatch
19:00 Visby/Roma - Frölunda Träningsmatch
19:00 VIK Västerås - Vita Hästen Träningsmatch
19:00 BIK Karlskoga - AIK Träningsmatch
19:00 Färjestad - Leksand Träningsmatch
19:00 Malmö - HV 71 Träningsmatch
fredag 19 augusti
18:00 Tingsryd - Kristianstad Träningsmatch
19:00 Björklöven - Skellefteå Träningsmatch
19:00 Södertälje - Almtuna Träningsmatch
19:00 Visby/Roma - Djurgården Träningsmatch
lördag 20 augusti
15:00 Frölunda - Djurgården Träningsmatch
16:00 Kristianstad - IFK Helsingfors Träningsmatch

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten