Sök
SHL

Placeras i Färjestad och Schweiz – men ingenting är klart: ”Har några alternativ, bland annat de du nämner”

Efter fyra framgångsrika år i Örebro offentliggjorde klubben igår att Martin Johansson lämnar Närke. Han har placerats i Färjestad, men säger själv att ingenting är klart.
– Jag får fundera lite grann nu när säsongen är slut, säger Johansson till hockeysverige.se

Örebro aviserade i går att fem av deras spelare, Julius Hudacek, Bobbo Peterson, Petr Zámorský, Johan Motin och Martin Johansson inte kommer spela i laget nästa säsong. Den sistnämnde, Martin Johansson, har tidigare under säsongen placerats ibland annat Färjestad. Men var den landskronabördige 29-åringen kommer hamna nästa säsong är i dagsläget oklart.
– Jag har haft fyra bra år i Örebro men kände nu att jag var sugen på nya utmaningar. Jag ville testa något nytt så vi får se vad valet faller på, säger Martin Johansson till hockeysverige.se och fortsätter:
– Jag har en del alternativ, men sista säsongen med skador för mig och tränarbyte gjorde att sista säsongen inte blev så bra som jag hade hoppats på. Det kändes i alla fall rätt att tacka nej till att spela vidare.

Fanns det ett kontraktsförslag från Örebro eller han det inte gå så långt?
– Det kom ett kontraktsförslag och Örebro ville egentligen förlänga ganska tidigt. Jag sköt upp det för att få fokusera på att komma igång med min säsong och börja spela.
– När jag fick kontraktsförslaget visste jag inte riktigt vad jag ville, men sedan kände jag, som sagt var, att jag ville testa något nytt och gå vidare.

bb160917zz015

Kenta Johansson.

Det har varit en mycket rörig säsong för Örebro med sex olika tränare i båset, Kent
Johansson
, Johan Tornberg, Lars Ivarsson, Niclas Sundblad, Petri Liimatainen och Niklas Eriksson. Dessutom har klubben plockat in Niklas Johansson från Västerås som sportchef.
– Klart att det inte har varit mycket som gått som vi planerade från första början. Vi hade ett bra lag på pappret, men sedan fick vi skador på ledande spelare. Jocke Andersson blev skadad redan innan säsongen. Jag var skadad i början av säsongen och Daniel Viksten skadade sig i mitten av säsongen. Även (Viktor) Ekbom var borta länge i slutet och även Siim Liivik. Det var en hel del skador som ställde till det i truppen.
– Dessutom hoppade Kenta av och lämnade över lasset åt Tornberg. Att då bara pang på göra en nystart är inte enkelt det heller. Det kändes som vårt självförtroende naggades av lite grann. Jag tycker att det kändes under hela säsongen att vi inte var så lugna med pucken som vi borde kunnat vara. När vi vann pucken i egen zon blev det ofta så att vi bara kastade iväg den. Det blev att vi inte vågade spela ut rädda för att göra misstag istället för att gå ut och slappna av.

Det blev ändå en uppryckning när nya coachen Niklas Sundblad klev in i båset.
– Skillnaden var att vi fick ett mer defensivt tänk. Vi hade tre spelare som backade hem som en livlina bak och sedan två forwards som körde på där framme. Det tyckte jag gjorde att det kändes betydligt säkrare samtidigt som det blev färre chanser bakåt.
– Det kändes säkrare i egen zon, hur vi skulle bete oss för att inte släppa till dom här jättelägena som vi tidigare hade gjort. Där blev det en klar förbättring, men anfallsspelet blev egentligen inte så mycket bättre. När vi var tre spelare som backade bak blev vi lite för passiva offensivt.
– Vi lyckades strypa lite av målen bakåt som det hade varit alldeles för många av innan Sundblad kom in. Nya tränarna valde att stärka upp bakåt och det var helt rätt väg att gå.

BB170301JB073

Martin Johansson har placerats i Färjestad, Malmö men även i Schweiz, men var han kommer spela nästa säsong är i dagsläget inte klart.
– Jag har några alternativ, bland annat dom du nämnde. Jag får fundera lite grann nu när säsongen är slut. Jag ville inte göra någonting medan vi fortfarande spelade. Då hade jag haft fokus på fel ställe för det var tufft nog ändå för hela laget mot slutet.
– Det finns alternativ och det ska bli kul att se vad det blir till slut.

SHL eller utlandet, lockar båda alternativen?
– Båda två lockar. Sedan får vi se vad som blir bäst både för karriären och familjen. Det finns vad jag förstår av agenten (Johan Finnström) alternativ, vi får se vad det slutar vid.

När känner du själv i tiden att du måste ta ett beslut om kommande säsong?
– Det får nästan agenten vara med och råda om. Det är en del av hans jobb att känna på lagen och alternativen när det börjar dra ihop sig.

Kommer du hinna sticka över till brorsan (Marcus Johansson) i Washington innan hans säsong tar slut?
– Ja, jag hoppas det. Det har varit lite svårt att veta hur lång eller kort vår säsong skulle bli. Sedan har vi en del att fixa här hemma innan vi kan sticka iväg på semester. Jag hoppas definitivt att vi hinner över och hälsa på dom. En viktig del av semestern när säsongen är över att få åka dit och hälsa på.

Tror du Stanley Cup bucklan kommer hamna på ett torg i Landskrona den här sommaren?
– Yes!

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten