160915 VŠsterviks mŒlvakt Jonas Fransson vŠntar in AIK:s Max Lindholm under ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan AIK och VŠstervik den 15 september 2016 i Stockholm. Foto: Andreas L Eriksson / BildbyrŒn / Cop 106 …
Västerviks IK

AIK eller Västervik för Karlskoga – på söndag möts toppduon

ANNONS

Det blir med 99 procents sannolikhet AIK eller Västervik som vinner Slutspelsserien och får möta Karlskoga i nästa kvalrunda. Det stod klart när båda lagen vann bekväma segrar på fredagskvällan. AIK mot Tingsryd och Västervik mot Timrå. På söndag möts toppduon på Hovet.

På söndag kan Slutspelsserien avgöras redan med en omgång kvar. Då spelar AIK mot Västervik på Hovet och vid full pott för AIK är man klara för nästa kvalrunda med match mot Karlskoga.
Tar Västervik full pott är man i förarsätet och kommer ‘bara’ behöva slå Tingsryd hemma i sista omgången för att ta hem serien.

Så ser förutsättningarna ut inför avslutningen av Slutspelsserien när den tredje omgången spelades på fredagskvällen och de två topplagen AIK och Västervik båda vann sina matcher, vilket ger AIK tio poäng och Västervik nio och bara Pantern av de övriga lagen har en teoretisk – men minimal sådan – chans att ta förstaplatsen.

AIK har tagit poäng i 15 raka matcher, 14 av dem har varit segrar och har sedan länge seglat upp som lite av ett årets motsvarighet till fjolårets Leksand, som inledde svagt men vände säsongen under den senare delen och tog bakvägen till direktkvalet.
– Det är svårt att säga, men det blir lätt så om man får några vinster, att det vänder liksom. Men vi går mot samma mål, krigar för varandra. Det är väl det som är förklaringen. Det klart man har det (Leksand ifjol) i baktänken. Det är väl något man har att se upp till, att hur det än går i starten av säsongen så är allt möjligt, säger Daniel Olsson Trkulja till C More.

Tingsryd slog man med 5-0 ikväll samtidigt som Västervik slog Timrå med 5-2 efter att ha vänt 0-1 till 3-1 i andra perioden via bland annat ett mål och en assist av Oskar Drugge.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 23 maj
16:20 Kanada - Slovakien VM
16:20 Schweiz - Tyskland VM
20:20 USA - Tjeckien VM
20:20 Sverige - Finland VM
fredag 24 maj
02:30 Dallas Stars - Edmonton Oilers NHL
lördag 25 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
14:20 Sverige - Tjeckien VM
18:20 Kanada - Schweiz VM
söndag 26 maj
02:00 Dallas Stars - Edmonton Oilers NHL
21:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
tisdag 28 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL
onsdag 29 maj
02:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
torsdag 30 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL