SHL

Tvåfaldiga svenska mästaren lägger av

ANNONS

31-år ung väljer David Fredriksson att avsluta sin ishockeykarriär. ‘Tuppen’ har de tre senaste åren spelat division 2 och division 1-hockey i moderklubben HC Dalen, men är mest känd för sina år i HV71.

Med dem spelade han tre SM-finaler, och tog två guld (2004 och 2008) innan han lämnade för spel i Södertälje säsongen 2009/2010. Senare i karriären hann han även med att vinna ett franskt mästerkspasguld med Rouen.

Men det är äventyret i Dalen som Fredriksson värdesätter högst, berättar han.
– Den här resan som jag fått göra med Dalen, att gå från ett mittenlag i division II till att bli ett bra division I-lag, är det roligaste jag har varit med om. Jag är riktigt stolt över att fått vara med och hjälpa min moderklubb, säger han till Jnytt.
– Jag tyckte naturligtvis att det var roligt tidigare också, men jag var inte helt nöjd med vad jag åstadkom om man tittar lite längre tillbaka i tiden.

Fredriksson spelade under karriären även JVM (2005) och testade även på spel i ECHL.

Den här artikeln handlar om: