Josefine Jakobsen blev tvåmålsskytt.
SDHL 1

Skrällfritt när damernas slutspel inleddes – men Leksand bjöd på rysare

ANNONS

Det var idel favoritsegrar när de första kvartsfinalerna i damernas SM-slutspel inleddes under onsdagskvällen. Mest spännande var det i Leksand där gästande Djurgården, trots 53–26 i skottfavör, behövde en straffläggningen för att ta hem matchen. Danskan Josefine Jakobsen blev matchvinnare när hon överlistade storspelande Denise Reuterström och gav Djurgården segern med 2–1. Reuterström stoppade 51 skott i matchen.

Jakobsen gjorde även Djurgårdens 1–1-mål sent i den andra perioden. Detta sedan Kajsa Armborg gett hemmalaget ledningen tidigare i samma period.

*****

I Gävle gjorde Brynäs och deras landslagsmålvakt Sara Grahn det tufft för de regerande mästarna Luleå och deras stjärnlag. Det var först i tredje perioden som två mål av fixstjärnan Michelle Karvinen gav Luleå en 3–1-seger. Emma Eliasson hade dessförinnan gjort 1–1-målet i ett powerplay halvvägs in i matchen.

Felicia Meyer gjorde Brynäs mål och Grahn stoppade 52 skott.

*****

Linköping tog kvällens klaraste kvartsfinalseger. På Ritorp blev det klara 6–2 mot AIK efter ett hattrick av Madelene Haug Hansen och två mål av Denise Altmann. Andrea Lanzi gjorde också mål för fjolårsfinalisterna.

AIK fick sina mål från landslagsduon Lisa Johansson och Emmy Alasalmi.

*****

HV71 tog en 2–1-seger i sina kvartsfinal mot Modo i Örnsköldsvik. Tidiga mål av Anna Meixner och Rosa Lindstedt gav Jönköpingslaget det försprång man behövde för att vinna. Finska veteranen Riikka Välilä hade assist på båda målen.

Felizia Wikner Zienkiewicz satte Modos enda mål. Alla returmatcher spelas på lördag med en eventuell tredje och avgörande match på söndag.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 25 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL