SHL

PowerPlay: Kritik mot den ekonomiska snedfördelningen – ”Groteska skillnader”

ANNONS

Under måndagen kom uppgifter om det nya tv-avtalet för SHL och Hockeyallsvenskan 2018/19. I det nya avsnittet av PowerPlay diskuterar panelen vilka konsekvenser de ökade ekonomiska klyftorna mellan SHL och Hockeyallsvenskan får på sikt.
– Blir SHL en bättre liga av att klubbarna får in 15-20 miljoner kronor till? Kanske. Men det påverkar inte svensk hockeys position i näringskedjan, säger Peter Sibner.

Veckans avsnitt av PowerPlay kretsar en hel del kring nyheten om hur det nya tv-avtalet är utformat och hur pengarna kommer att fördelas mellan SHL och Hockeyallsvenska. Enligt Sportbladet kommer SHL-klubbarna att få runt 45 miljoner kronor per säsong från 2018 medan de allsvenska klubbarna får ut 2,3 miljoner kronor. I PowerPlay diskuterar Uffe Bodin, Peter Sibner och Björn Johnson konsekvenserna som den ekonomiska fördelningen kommer att kunna få.

Dessutom:
* Snack om skandalen kring Örebros bortdömda mål i Luleå – håller strävan efter ”millimeterrättvisan” på att knäcka sporten.
* Vilka lag tar de sista platserna till åttondelsfinal?
* Veckans profil.
* Veckans trippel från NordicBet.

Den här artikeln handlar om: