Nichlas Torp.
SHL

Missnöjd med speltiden – nu lämnar han Leksand: ”Vill inte stå i vägen för hans önskan”

ANNONS

Leksand och backen Nichlas Torp går skilda vägar. Det skriver klubben i ett pressmeddelande.
– Han är inte nöjd med sin speltid hos oss, säger sportrådets Fredrik Jax.

SHL:s nästjumbo Leksand inleder landslagsuppehållet med en förändring i spelartruppen. Det är backen Nichlas Torp som väljer att lämna klubben. Anledningen ska vara att han inte är nöjd med sin situation i laget.
– Nichlas har aviserat att han vill lämna, då han inte är nöjd med sin speltid hos oss. Vi kan inte erbjuda honom mer speltid just nu, och vill inte heller stå i vägen för hans önskan om att gå vidare till en ny uppdragsgivare, säger sportrådets Fredrik Jax i ett pressmeddelande.

Torp kom till Leksand från Modo inför säsongen. Han är poänglös och har 53 utvisningsminuter på de 28 SHL-matcher han har gjort så här långt. 27-åringen har snittat 13.33 minuter per match så här långt, men i helgens möte med Örebro spelade han bara 6.44.
– Vi vet att Patrik Norén är på väg tillbaka efter sin operation, och räknar med att han är fullt spelklar när vi kör igång igen efter uppehållet. Vi har även Sebastian Björnstad från J20 som har tagit stora kliv under säsongen och verkligen utmanar om en plats i a-laget, säger Jax.

Torp har under karriären spelat 385 SHL-matcher för HV71, Timrå, Modo och Leksand.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 23 maj
16:20 Kanada - Slovakien VM
16:20 Schweiz - Tyskland VM
20:20 USA - Tjeckien VM
20:20 Sverige - Finland VM
fredag 24 maj
02:30 Dallas Stars - Edmonton Oilers NHL
lördag 25 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
14:20 Sverige - Tjeckien VM
18:20 Kanada - Schweiz VM
söndag 26 maj
02:00 Dallas Stars - Edmonton Oilers NHL
21:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
tisdag 28 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL
onsdag 29 maj
02:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
torsdag 30 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL