Christian Engstrand.
SHL

”LHC är alltid ett alternativ för mig”

ANNONS

Efter ett par röriga år har Christian Engstrand funnit harmoni och toppform sedan han skrev på för allsvenska toppklubben Mora. Just nu är han en av målvakterna med bäst räddningsprocent i ligan efter att ha stoppat 93,57 procent av skotten så här långt.

För 28-åringen har flytten till Dalarna blivit en stark re-entré i svensk hockey efter kortare sejourer i KHL, Ungern och i fjol i finska Espoo Blues – som gick i konkurs.
– Just nu känns det grymt och riktigt roligt att spela hockey. Vi sitter i en bra position och fortsätter vi spela så här ser det ganska bra ut. Men det är en väldigt lång väg att gå, säger den tidigare Linköpingskeepern till Corren.

Inför säsongen hoppades han på en återkomst till hemstaden i Östergötland, men LHC satt med Marcus Högberg och tidigare Moramålvakten Jacob Johansson på kontrakt. Engstrand hoppas att han kan ha en framtid i moderklubben.
– LHC är alltid ett alternativ för mig, men det ska passa för alla också. ”Högga” har varit skitbra, det är inget att hymla om. Vi får se vad som händer framöver. Klubben ska ju vilja ha mig också, säger han.

Mora leder just nu Hockeyallsvenskan med fem poängs marginal till Bik Karlskoga och har hela 16 poängs försprång på Pantern under finalstrecket. Mycket tyder alltså på att det blir en lång säsong för Engstrand och klubben han gör succé i.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 23 maj
16:20 Kanada - Slovakien VM
16:20 Schweiz - Tyskland VM
20:20 USA - Tjeckien VM
20:20 Sverige - Finland VM
fredag 24 maj
02:30 Dallas Stars - Edmonton Oilers NHL
lördag 25 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
14:20 Sverige - Tjeckien VM
18:20 Kanada - Schweiz VM
söndag 26 maj
02:00 Dallas Stars - Edmonton Oilers NHL
21:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
tisdag 28 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL
onsdag 29 maj
02:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
torsdag 30 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL