170103 Linkšpings Jonathan Rodensjš jublar efter 3-1 under ishockeymatchen i SHL mellan Linkšping och SkellefteŒ den 3 januari 2017 i Linkšping. Foto: Peter Holgersson / BILDBYRN / Cop 102 …
Skellefteå AIK

LHC-ynglingen målskytt i debuten: ”Det är helt underbart att vara där ute”

Han satt hela matchen på bänken mot HV71 senast och fick göra sin riktiga debutmatch mot Skellefteå på tisdagskvällen. Då tog Jonathan Rodensjö för sig ordentligt och inledde med en jättetackling och fortsatte med att göra mål i sin debutmatch.
– Det är helt underbart att vara där ute, säger 18-åringen.

Jonathan Rodensjö fick byta om för sin första SHL-match när Linköping mötte HV71 i fredags. Men det blev ingen istid för den Järfalla-fostrade 18-åringen, som sedan 2014 spelar i Linköping.

På tisdagen spelade han sin första match i SHL där han fick istid. Och han gjorde det bästa av situationen, minst sagt.
I första perioden svarade han för en jättetackling som skickade Pontus Petterström över sargen och ner i fotografernas bås bredvid Skellefteåbåset – till publikens stora jubel.
– Det var bara att trycka på och visa att det är vi som är LHC och köra. Det kändes bra, säger Rodensjö till C More.

I andra perioden passade han på att fortsätta göra sin debutmatch oförglömlig genom att göra sitt första mål i ligan. Han satte 3-1-målet i en match som stod och vägde en smula i mitten av andra perioden efter att Emil Djuse tidigt reducerat en ganska klar 2-0-ledning till 2-1.
– Det var väl Sylvegård som kom in och sköt på benskyddet och det var bara att trycka in den. Det var härligt. Bara lycka, bara lycka.

Matchen vann Linköping med 5-2.