Daniel Mannberg klappas om efter sitt mål.
SHL

Tackar fystränaren för lyftet: ”Hade jag inte haft tjej hade jag flyttat in hos honom”

ANNONS

Efter sex mållösa perioder lossnade allt för Brynäs i den andra perioden mot Malmö. Med tre mål på lite drygt fem minuter vände man 0-1 till 3-1, och tog en efterlängtad seger efter tre raka förlustmatcher.
– Vi bara bestämde oss och gick ut och körde, säger Daniel Mannberg.

GÄVLE (HOCKEYSVERIGE.SE)

Brynäs hade inte haft en speciellt bra trend efter juluppehållet. Man vann visserligen med 3-1 hemma mot Linköping, men sedan dess hade man åkt på tre raka förluster och bara gjort tre mål på de matcherna.

Det gick trögt också i kvällens match mot Malmö, åtminstone till en början. Efter den första perioden ledde bortalaget efter ett elegant styrningsmål av Frederik Storm, och Brynäs fortsatte missa målchans på målchans.

Men i den andra perioden lossnade plötsligt allt. Efter sex raka perioder utan mål vände laget med två fullträffar på en dryg halvminut,  och 3-1 kom inte ens fem minuter senare. Måltorkan var bruten, och de fem lyckominuterna avgjorde matchen till hemmalagets fördel, och bröt lagets förlustsvit.
– Det är lätt att man kan hålla hårt i klubban när man ligger under efter en period där vi ändå spelat ganska bra, men jag tycker vår andraperiod är alldeles lysande. Vi bara bestämde oss och gick ut och körde, säger 2-1-skytten Daniel Mannberg till hockeysverige.se.

Mannberg själv är formstark och har gjort poäng i fem av de åtta senaste matcherna. Det kan jämföras med de fem poäng han gjorde på de 30 inledande SHL-matcherna.
– Det är litegrand slumpen skulle jag säga. Jag har känt mig lite seg de två senaste matcherna, men idag kände jag att jag var tillbaka. Det är klart det är ruggigt kul att göra poäng, fortsätter han.

Daniel Mannberg anlände till Brynäs i januari 2015, och sportchefen Stefan Bengtzén var då tydlig med att det rörde sig om en ”breddvärvning”. Nu har den hårt jobbande forwarden fått en nyckelroll i laget, vilket medförde att han för ett par veckor sedan förlängde kontraktet med två ytterligare säsonger.
– Jag känner att jag har utvecklats väldigt mycket under året jag varit i Brynäs. Den här flytten har varit jättebra för mig. Dels för att få komma hemifrån litegrand, och sen måste jag säga att vi har Sveriges bästa fystränare. Hade jag inte haft tjej hade jag flyttat in hos honom, säger 23-åringen med ett skratt och syftar till Magnus Ågren.

Brynäs är nu femma i SHL efter målexplosionen där också Nick Johnson och Greg Scott sköt ett varsitt för laget. Malmö tappade till en tolfteplats efter förlusten, där också Fredrik Händemark blev målskytt.
– Vi möter ett bra Brynäs och gör en helt okej match, summerade en fåordig Björn Hellqvist efter den tunga förlusten.

 

 

 

Den här artikeln handlar om: