Sök
I LIMBO. Vad kommer den senaste Patrick Kane-skandalen att få för konsekvenser?
Nyheter

Chicago: Den monumentala baksmällan

Efterspelet till Chicago Blackhawks tredje Stanley Cup-seger på fem år borde ha handlat om lagets dynastiliknande framgång. I stället har de svarta rubriker kring Patrick Kane-skandalen kastat en dunkel skugga över klubbens triumf – och närmaste framtid.

IN OCH UT 

Nyförvärv: Erik Gustafsson, b, Frölunda, Trevor Daley, b, Dallas, Jan Hejda, b, Colorado (tryout), Artemij Panarin, fw, SKA Sankt Petersburg, Viktor Tichonov, fw, SKA Sankt Petersburg, Artiom Anisimov, fw, Columbus, Marko Dano, fw, Columbus, Corey Tropp, fw, Columbus, Ryan Garbutt, fw, Dallas, Jeremy Morin, fw, Columbus.
Förluster: Antti Raanta, mv, N Y Rangers, Michal Roszival, b, klubblös, Kyle Cumiskey, b, klubblös, Kimmo Timonen, b, slutat, Stephen Johns, b, Dallas, Johnny Oduya, b, Dallas, Brandon Saad, fw, Columbus, Brad Richards, fw, Detroit, Antoine Vermette, fw, Arizona, Patrick Sharp, fw, Dallas, Kris Versteeg, fw, Carolina, Joakim Nordström, fw, Carolina, Daniel Carcillo, fw, klubblös.

S9

S1Duncan Keith
Visade i slutspelet varför han anses vara en av världens bästa backar. Den outröttlige Keith var på isen för jämnan, men lyckades ändå vara fläckfri och utgöra ett ständigt hot i offensiven. Fick välförtjänt Conn Smythe Trophy och lär i vanlig ordning vara en Norris Trophy-kandidat den här säsongen.

S2Brent Seabrook
Han hamnar ofta i skuggan av Keith, men Seabrook är en synnerligen viktig pjäs för Blackhawks även han. Har en imponerande förmåga att höja sig i de viktiga matcherna. Går in på sista säsongen på kontraktet. Har Blackhawks råd att behålla honom?

S3Jonathan Toews
Det är bara att titta på vad Toews hunnit uppnå redan vid 27 års ålder för att förstå vilken speciell spelare han är. En mer eller mindre komplett center som levererar i både riktningarna. Går nu in i första säsongen på sitt nya jättekontrakt som ger honom en genomsnittslön på 10,5 miljoner dollar till och med 2023.

S4Marián Hossa
Den slovakiske veteranen är vid 36 års ålder fortfarande en kraft att räkna med på isen. Svarade för 61 poäng i grundserien och var pålitligheten själv i slutspelet, där han var en av lagets bästa spelare i match efter match. En av ligans bästa tvåvägsforwards.

S6
Lagets poängkung:
Patrick Kane

Det är i skrivande stund fortfarande oklart vad som kommer att hända med Blackhawks superstjärna. Anklagelsen om våldtäkt ligger som en våt, unken filt över hela klubben. Rent sportsligt är Kane givetvis det största offensiva vapnet som Blackhawks har, men det här är en skandal som kan få jobbiga konsekvenser för både spelaren och klubben.

S5Artemij Panarin
Till en följd av det minimala lönetaksutrymmet Chicago hade kvar efter att Toews och Kanes nya kontrakt trädde i kraft har klubbledningen fått leta efter billigare guldkorn. I Artemij Panarin kan man mycket väl ha funnit ett sådant. Forwarden var fantastisk för SKA Sankt Petersburg under KHL-klubbens väg till Gagarin Cup-titeln i våras och följde upp det med en stark VM-turnering. Har alla sportsliga förutsättningar att bli en rookiesuccé. Men han måste klara av att anpassa sig till den nordamerikanska ishockeyn och livsstilen också.


HOCKEYSVERIGES PROGNOS 

Vi visste att det på många sätt skulle bli en tuff sommar för de regerande Stanley Cup-mästarna. Men att den skulle bli så här jobbig var det nog ingen som hade föreställt sig. Lönetaksbekymren har tvingat klubbledningen att motvilligt ta avsked av kuggar som Brandon Saad, Johnny Oduya, Patrick Sharp och Kris Versteeg. Även om några av spelarna som klubben har fått tillbaka är skickliga är både bredden och spetsen en smula urholkad och det blir givetvis svårt för Blackhawks att komma upp i samma nivå igen. Det var förväntat. Förväntad var däremot inte Patrick Kane-skandalen. Han är visserligen oskyldig tills motsatsen bevisats, men det har inte hindrat pr-katastrofen från att bli ett faktum. Det är långt ifrån första gången hans namn hamnar i rampljuset av fel anledning. Nu har sponsorer börjat dra sig undan för att slippa bli förknippade med stjärnan och det gör givetvis situationen ännu mer bekymmersam för Blackhawks, som jobbat hårt under presidenten John McDonoughs ledning för att spelarna ska framstå som välkammade korgossar. Det är långsökt att tro att klubben ska trejda Kane, även om ryktena har börjat cirkulera. Situationen riskerar ändå att bli en distraktion för ett lag som borde ladda om för att satsa mot en ny Stanley Cup-seger. Sportsligt sett ska Blackhawks givetvis gå till slutspel, men utöver det har jag inga större förhoppningar på det här laget. Det kan mycket väl bli en mellansäsong i ”The Windy City”.

TRUPPEN

MÅLVAKTER:
33) Scott Darling
50) Corey Crawford

BACKAR:
2) Duncan Keith ”A”
4) Niklas Hjalmarsson
5) David Rundblad
6) Trevor Daley
7) Brent Seabrook ”A”
57) Trevor van Riemsdyk

FORWARDS:
11) Andrew Desjardins
14) Viktor Tichonov
15) Artiom Anisimov
16) Marcus Krüger
19) Jonathan Toews ”C”
25) Corey Tropp
27) Jeremy Morin
28) Ryan Garbutt
29) Bryan Bickell
56) Marko Dano
65) Andrew Shaw
72) Artemij Panarin
81) Marián Hossa
86) Teuvo Teräväinen
88) Patrick Kane

COACH: 
Joel Quenneville (sedan 2008)

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten