Sök
TRYGG LEDARFIGUR. Niklas Persson återkomst till Linköping kunde inte ha kommit med bättre tajming.
SHL

Linköping: Trygghet och stabilitet – trots bristen på kontinuitet

Ny tränare, nya nordamerikaner, ny lagkapten och en rätt färsk general manager. Alla förändringar gör Linköping till ett av de mer svårbedömda lagen inför årets säsong. Trots det finns det en stabilitet i klubben som skapar trygghet. Det här är ett slutspelslag – och kanske lite mer därtill.

IN OCH UT 

Nyförvärv: Chad Billins, b, Luleå, Jakob Lilja, fw, Rögle, Niklas Fogström, fw, Luleå, Niklas Persson, fw, Rapperswil, Andrew Gordon, fw, Lehigh Valley, Garret Roe, fw, Genéve-Servette, Rhett Rakhshani, fw, Växjö, Nick Sörensen, fw, Skellefteå.
Förluster:  Magnus Johansson, b, slutat, Mattias Bäckman, b, Dallas, Jeff Taffe, fw, Neftechimik Niznjekamsk, Jonas Almtorp, fw, klubblös, Oscar Sundh, fw, HV71, Jacob Micflikier, fw, Luleå, Mattias Sjögren, fw, Ak Bars Kazan, Johannes Salmonsson, fw, Köln, Kent McDonell, fw, Malmö, Jakub Vrána, fw, Washington, Erik Källgren, mv, Oskarshamn (lån), Jacob Johansson, mv, Mora (lån).

S9

S1Daniel Rahimi
Fysisk försvarsgeneral som funnit en utmärkt kemi med Jonas Junland. Tillsammans utgör de sannolikt SHL:s bästa backpar. Gjorde den bästa säsongen i karriären i fjol. En mindre lyckad VM-turnering förstörde sannolikt chanserna att få ett envägskontrakt i NHL, men vid 28 års ålder har Rahimi just kommit in i den bästa fasen av sin karriär. Tävlar alltid på isen och är troligtvis en av spelarna i SHL som tacklar allra hårdast.

S2Jonas Junland
En av SHL:s bästa och mest kompletta backar förra säsongen. Bidrar offensivt samtidigt som han har blivit en mycket mer habil back i defensiven på senare år. Hade Junland haft lite mer kräm i skridskoåkningen hade han antagligen varit NHL-spelare vid det här laget. Egen produkt som har växt ut till en ledare, antagligen ännu mer så nu efter Magnus Johanssons avsked.

S3Niklas Persson
Den stora ledargestalten är tillbaka i svensk hockey. För Linköping kunde hans återkomst inte ha varit bättre tajmad då det uppstår ett hål i ledarskapet efter Magnus Johansson. Stabil tvåvägscenter som fortfarande har förmågan att producera framåt. Kan med fördel användas i alla situationer på isen.

S4Broc Little
Vann SHL:s målliga i fjol och nosade på den häftiga 30-målsgränsen. Kan Broc Little göra över 25 mål igen vore det en stor bonus för LHC. I fjol låg hans effektivitet på 18,3 procent. Det är väldigt högt, till och med för en beprövad målskytt. Irrationell spelare med bra fart, fina händer och ett vasst skott.

S6
Lagets poängkung:
Andrew Gordon
LHC behöver spets efter tappen av fjolårets radarpar Jeff Taffe och Jacob Micfliker. Andrew Gordon är främst spelaren som förväntas leverera av de nya spelarna. En ärlig, hårt jobbade forward med bra fart och fina skills. På många sätt en typisk LHC-värvning. Kommer antagligen inte att göra lika många poäng som Taffe, men ändå vara en ledande offensiv spelare – och förhoppningsvis prestera mycket bättre i slutspelet än sin föregångare.

S5Gustav Forsling
JVM-succén mattades av en handledsskada som förstörde hela våren och sommaren. Forsling tycks ändå ha tagit ett kliv i sommar eftersom hans försäsong har varit mycket stark med fina prestationer både i Champions Hockey League och juniorlandslaget. Har ett dräpande direktskott som LHC kommer att få stor nytta av i sitt sedvanligt starka powerplay, Behöver kliva fram i ett ungt försvar för att lätta på pressen på Junland/Rahimi och nye Chad Billins.


HOCKEYSVERIGES PROGNOS 

Det har skett en hel del förändringar i Linköping efter vårens semifinalförlust mot Skellefteå. Flera av lagets ledande spelare – Magnus Johansson, Mattias Sjögren, Jeff Taffe och Jacob Micflikier – lämnade klubben tillsammans med mångårige tränaren Roger Melin. Ersättarna är i flera fall oskrivna kort på svensk is, men trots det finns det en trygghet i organisationen Linköping som gör att man fortfarande bör betecknas som ett lag för övre halvan av tabellen. Niklas Perssons återkomst utstrålar trygghet och det finns outnyttjad potential i många yngre spelare, inte minst målvakten Marcus Högberg som har stor genombrottspotential om han kan hitta en jämnare nivå i sitt spel. På tränarsidan känns Dan Tangnes som en frisk fläkt, en ung men ändå erfaren coach som säkerligen har lärt sig en hel del av den omtumlande sejouren som huvudtränare i Rögle. Nu har han dessutom ett betydligt bättre lag att laborera med än vad som var fallet i Ängelholm. LHC känns för mig som ett stabilt slutspelslag med förutsättningar att gå så långt som till semifinal. Dessvärre är avståndet upp till guldfavoriterna lite för långt för att hoppas på mer än så.

TRUPPEN

MÅLVAKTER:
1) Marcus Högberg
71) David Rautio

BACKAR:
4) Chad Billins
8) Gustav Forsling
9) Anton Karlsson
19) Petter Hansson
29) Gabriel Carlsson
32) Carl Dahlström
44) Jonas Junland
48) Daniel Rahimi

FORWARDS:
11) Garrett Roe
12) Sebastian Karlsson
13) Andrew Gordon
15) Vilmos Gallo
17) Henrik Törnqvist
18) Jakob Lilja
20) Nick Sörensen
21) Anton Blomberg
23) Niklas Persson ”C”
24) Fredric Andersson
36) Niklas Fogström
41) Broc Little
43) Nichlas Hardt
49) Rhett Rakhshani

COACH:
Dan Tangnes

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten