Stephen Weiss.
Nyheter

Floppen total – prestigevärvningen köps ut av Detroit

ANNONS

Han jagades av en hel länga med klubbar och var en eftertraktad pjäs när Detroit lyckades få hans underskrift som fri agent för två somrar sedan. Prestigevärvningen Stephen Weiss har dock inte gjort någon glad i Red Wings-dressen och under tisdagsnatten fullbordades floppen i Motown när Detroits GM Ken Holland meddelade att man köper ut forwarden från de tre sista åren på hans kontrakt.

Weiss kommer nu kosta runt tio miljoner dollar mot Detroits lönetak fördelat över de kommande sex åren, men det gör samtidigt också att Red Wings kan spara 3,8 miljoner dollar de två kommande säsongerna jämfört med att ha veteranens 4,9 miljoner dollar per år på lönelistan.
– När vi tittade på vår grupp av forwards så är de flesta unga. De behöver få spela och vi tycker att de är redo att spela, säger Holland till Detroit Free Press.
– Sedan har det varken blivit som vi eller Stephen hoppats på när vi skrev kontrakt med honom.

Under de två åren i Detroit har kanadensaren varit hårt skadedrabbad och endast spelat 78 matcher totalt. Efter att han för några år sedan låg stadigt mellan 50 och 60 poäng per säsong svarade han som bäst för 25 poäng (9+16) på 52 matcher under det gånga året med Red Wings. 32-åringen kommer nu finnas tillgänglig när transfermarknaden öppnas under morgondagen.

Den här artikeln handlar om: