SHL

Harju går till Brynäs

ANNONS

Ratad i Luleå – klar för mästarna

Efter en tung säsong i Luleå ska Johan Harju går han vidare i elitseriekarriären. På tisdagskvällen blev han klar för mästarlaget Brynäs.
– Brynäs är ett bra lag som har visat i år att de spelar en rolig och bra hockey. De är ett spelande lag, som försöker vara kreativa i sitt spel, säger Johan Harju.

Efter ett år i Dynamo Moskva och ett i Tampa Bays organisation kom Johan Harju hem till Luleå igen och skulle ta vid där han avslutade senast, var det tänkt.

Då gav det 27 mål och totalt 49 poäng. Comebacken blev aldrig vad han eller någon annan hade förväntat sig. Han kom aldrig riktigt till sin rätt i Jonas Rönnqvists spelsystem och sköt ”bara” 15 mål och tio assist på 53 matcher och tilldelades inte heller något nytt kontrakt.

Idag blev han klar för svenska mästarna Brynäs på ett tvåårskontrakt.

– Brynäs är ett bra lag som har visat i år att de spelar en rolig och bra hockey. De är ett spelande lag, som försöker vara kreativa i sitt spel. Det är det jag vill komma tillbaka till, mitt kreativa spel och att hitta glädjen i hockey. Det blir också en härlig utmaning att försöka försvara guldet nästa säsong, säger Johan Harju i ett pressmeddelande.

25-åringen har två säsonger med 20+ mål i Elitserien bakom sig sedan tidigare och är en erkänt vass målskytt. Något Brynäs hoppas kunna få ta del av och som blir viktigt för klubben som tappar sin klart bästa målskytt från den gångna säsongen i Jakob Silfverberg och dennes 24 mål i ligaspelet.

– Det är en kille som har bevisat att han är en bra hockeyspelare och en bra målskytt. Helt klart är att Johan kommer hit för att fylla ut en del av de luckor som uppstår när vi tappar spelare till NHL, säger sportchefen Micke Sundlöv.

Ifjol valde Mats Lavander, Johan Harjus tidigare kedjepolare, att göra samma flytt som Harju gör just nu. Även det till stor del på att han inte passade in i Jonas Rönnqvists spelidé.

Text: Robert Pettersson

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 30 april
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
onsdag 01 maj
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games