Rögle vann – efter Axel Smeds hattrick

Axel Smeds stod för tre mål när Rögle vann mot HV 71 på hemmaplan i J20 Nationell södra herr. Till slut blev det 5-0 (3-0, 2-0, 0-0). Isac Nielsen gjorde dom andra två målen för segrarna.

– En 60 minuter bra prestation från vår sida. Axel Smeds gör en fin insats genom att jobba hårt över hela banan för lagets skull, och tar vara på sina lägen med en krispighet. Hans insats idag är helt klart godkänd med flera i laget, kommenterade Rögles tränare David Axebrink.

I och med detta har Rögle hela fem raka segrar i J20 Nationell södra herr.

Rögle spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 3-0 genom två mål av Isac Nielsen och ett mål av Axel Smeds. Efter 9.13 i andra perioden nätade Axel Smeds på nytt, framspelad av Simon Zether och Axel Hurtig och gjorde 4-0.

Till slut kom också 5-0-målet genom Axel Smeds som ökade Rögles ledning framspelad av Ian Scherzer efter 16.12.

Tredje perioden blev mållös, och Rögle höll i sin 5-0-ledning och vann.

Rögles Isac Nielsen stod för två mål och ett assist.

Rögle ligger på femte plats i tabellen efter matchen, medan HV 71 fortfarande leder serien, fyra poäng före Färjestad.

Rögle tar sig an Örebro Hockey J20 i nästa match borta fredag 24 november 19.00. HV 71 möter Växjö borta onsdag 22 november 19.00.