Förlängningsseger för Flemingsberg J20 mot Vallentuna

Matchen i J20 Region öst fortsättning herr mellan hemmalaget Flemingsberg J20 och gästande Vallentuna var oavgjord vid full tid, efter Nazar Sudenkos kvittering till 4-4 för Flemingsberg J20 med bara 55 sekunder kvar av spela av ordinarie matchtid. I förlängningen kom avgörandet, där hemmalaget spikade segerresultatet, 5-4 (1-0, 0-3, 3-1, 1-0) genom Filip Svoboda.

Filip Svoboda blev matchhjälte med sitt avgörande 5-4-mål 1.59 in i förlängningen.

Flemingsberg J20 tog ledningen efter 14.54, genom Robin Kokkonen assisterad av Macish Andersson. Vallentuna vände på dock matchen när laget gjorde tre raka mål och gick från 1-0 till 1-3 i andra perioden. Tidigt i tredje perioden av matchen kunde Alexander Dani göra 2-3 för Flemingsberg J20.

Vallentuna utökade ledningen igen, återigen genom Gustav Alm med 2.17 kvar i perioden och tog ett rejält grepp om matchen.

Men Flemingsberg J20 stod för en grym upphämtning till 4-4 med två mål på bara 0.37. Vojtech Mrazek gjorde 3-4 efter 19.18 och Nazar Sudenko fullbordade comebacken efter 19.55. I förlängningen tog det 1.59 innan Flemingsberg J20 också avgjorde till 5-4. Stor matchhjälte blev Filip Svoboda.

Flemingsberg J20:s Robin Kokkonen stod för ett mål och tre assists.

Det här var Flemingsberg J20:s tredje uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Vallentunas tredje uddamålsförlust.

För Flemingsberg J20 gör resultatet att man nu ligger på sjunde plats i tabellen, medan Vallentuna är på tredje plats.

Lördag 3 februari spelar Flemingsberg J20 borta mot Nacka 13.00 och Vallentuna mot Sollentuna hemma 10.40 i Vallentuna Ishall.