Fabian Merkle Rohdin het – när HV71 J18 slog Kungälv

Segern mot Kungälv på hemmaplan innebär att HV 71 nu är serieledare i J18 Region syd herr, två poäng före Frölunda. Frölunda har dock en match mindre spelad. HV 71 vann med 7-1 (2-1, 5-0, 0-0). Kungälv ligger på tolfte plats i tabellen.

HV 71 har därmed elva raka segrar. Kungälv däremot har elva raka förluster.

HV 71 började bäst och gjorde 1-0 redan i matchupptakten. Efter bara tio sekunder slog Liam Andersson till framspelad av Filip Alvudd och Fabian Merkle Rohdin.

Kungälv kvitterade till 1-1 efter 15.01, genom Niklas Stankus assisterad av Arvid Samdell och Carl Ståhl.

Fyra poäng av Fabian Merkle Rohdin

HV 71 tog ledningen på nytt efter 19.12, när Filip Alvudd fick träff på pass av Theo Sonestedt och Oscar Pöyliö.

I andra perioden var HV 71 starkast och gick från 2-1 till 7-1 genom mål av Lucas Andersson, Liam Andersson, Oskar Edberg, Filip Alvudd och Fabian Merkle Rohdin. Tredje perioden blev mållös, och HV 71 höll i sin 7-1-ledning och vann.

HV 71:s Fabian Merkle Rohdin stod för ett mål och tre assists.

HV 71 tar sig an Frölunda i nästa match hemma söndag 29 oktober 12.00. Kungälv möter samma dag 14.00 Tingsryd borta.