Formstarka Rögle tog ännu en seger

Rögle är nu inne i en stark period i J18 Region syd herr. När laget mötte Linköping hemma i Catena Arena på söndagen kom tredje raka segern. Laget vann med 5-2 (2-1, 1-1, 2-0), och den tunga perioden laget varit inne i verkar vara över.

Linköpings tränare Jesper Bohlin om matchen:

– Vi får en tuff start och ligger under med 2-0 redan efter 2 minuter. Vi spelar upp oss sista 10 i första perioden och reducerar till 2-1. I andra perioden spelar vi bättre och kvitterar också till 2-2 innan vi olyckligt släpper in 3-2 med 3 sekunder kvar. 3:e perioden är Rögle bättre än oss och går ifrån till 5-2. Vi är lite för mycket upp och ner i prestation för att vi ska lyckas vinna idag samtidigt som vi får några psykologiskt jobbiga mål mot oss direkt i första och 3:e samt precis i slutet av andra perioden.

Rögle startade matchen starkast. Laget ryckte åt sig ledningen med 2-0, genom mål av Nils Bartholdsson och Lenny Giger innan Linköping svarade och gjorde 2-1 genom Loke Krantz. Efter 16.36 i andra perioden slog Hugo Johansson till, på pass av Axel Bjurman och Sebastian Dahlqvist och kvitterade för Linköping.

Rögle tog ledningen på nytt alldeles i slutsekunderna av perioden genom Douglas Flygt på pass av Laban Persson.

I tredje perioden gjorde Rögle 4-2 efter 5.04 genom Nils Bartholdsson. Och med bara 2.48 kvar satte Johannes Neumann avgörande 5-2.

Linköping ligger på sjätte plats i tabellen efter matchen, medan Rögle är på tredje plats.

Rögle möter Växjö i nästa match borta torsdag 2 november 19.00. Linköping möter samma dag Tingsryd hemma.

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: