Två snabba mål i sista perioden avgjorde för Troja/Ljungby J18 mot Olofström

En jämn match mellan hemmalaget Olofström och gästande Troja/Ljungby J18 avgjordes först i tredje perioden, där Viggo Kvarnstedt gjorde 3-4 och Jörgen Börresen Presterudstuen en minut senare gjorde 3-5 för Troja/Ljungby J18. Troja/Ljungby J18 vann matchen i J18 Region syd herr med 5-3 (3-2, 0-1, 2-0).

– En match där vi har mer puck och betydligt mer tid i anfallszon än vår motståndare. Vi skapar mycket hela matchen och får tillslut utdelning rättvist, kommenterade Troja/Ljungby J18:s tränare Wictor Andersson.

Olofströms tränare Johan Hellström:

– En jämn tillställning, en välspelad match. Tycker vi gör många bra grejer på isen vilket vi ska bygga vidare på.

Troja/Ljungby J18 var starkast i första perioden. Laget vann perioden med 2-3.

Efter 19.24 i andra perioden slog Victor Andersson till, på pass av Viktor Forsberg och Malte Torines och kvitterade för Olofström. I tredje perioden var Troja/Ljungby J18 starkast och gick från 3-3 till 3-5 genom två snabba mål i slutet av perioden av Viggo Kvarnstedt och Jörgen Börresen Presterudstuen och avgjorde matchen. Det sista målet kom med 3.44 kvar att spela.

Troja/Ljungby J18:s Theo Bengtsson stod för tre poäng, varav två mål.

Olofström har fem förluster och 8–33 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Troja/Ljungby J18 har två vinster och tre förluster och 18–19 i målskillnad.

Resultatet betyder att båda lagen har oförändrad position i tabellen, Olofström på elfte plats och Troja/Ljungby J18 på nionde plats.

Olofström möter Frölunda i nästa match borta torsdag 2 november 19.00. Troja/Ljungby J18 möter samma dag Karlskrona hemma.